Chokolade amino-is

Chokolade amino-is

Et af de bedste redskaber vi har som et led i behandling af børn med adfærdsproblematikker, er tilskud af aminosyrer. Ved at få de små poder testet for deres mangler på aminosyrer via en tisseprøve, er det muligt at få specialfremstillet et pulver sammensat af netop de aminosyrer, som din krop har brug for. Se mere her. Og det lyder jo alt sammen godt, men der er et lille problem med amino-pulveret: Det smager ganske forfærdeligt!

Ak ja, det må vi altså tilstå. Selv vi voksne har ikke altid let ved at få vores amino-pulver indenbords og værre er det med de søde, små børn. Man kan som bekendt ikke tvinge børn til at spise eller drikke noget, de ikke kan lide. Det går lettere med os voksne, som rationelt godt kan se ideen med at få de aminosyrer indenbords, når vi nu ved, hvor positiv en forskel, de netop gør for vores system. Man har simpelthen valgt at lade aminosyret være så rent og naturligt, som muligt og det klager vi jo ikke over.

Vi har derfor været i køkkenet for at lave en opskrift på amino-is, så også de mindste i curra·me-behandling kan få deres aminosyrer. Mimi på 6 år har været vores testkanin. Hun har en del ADHD-problematikker og aminosyrerne er et vigtigt element i hendes behandlingsplan. Ved at lade Mimi tage del i selve processen med at lave isen, har vi givet hende et ejerskab til sine aminosyrer, hvilket klart er anbefalelsesværdigt.

Sådan kommer I igang:

Det er lettest at finde alle ingredienserne frem først og så ellers lade de små børnehænder tilsætte alt til en foodprocessor eller blender. Blend til du har en lækker creme, der let kan fyldes i isforme. Vi har tilsat acai for at booste antioxidantniveauet en smule.

Amino-pulveret tilsætter vi til hver enkelt is, så vi er sikre på at få den rette dosis i hver ispind. Mål af hvor meget en ispind fylder i creme, ned i en skål med det og tilsæt så pulveret og rør grundigt rundt.

Lad endelig børnene piske løs. Mimi syntes, at den del var det absolut sjoveste og hver ispind blev smagsgodkendt før de kom på form. Du ved, at du har lavet isen ordentligt, når barnet selv vil smage på den, før den bliver til is.

Mimi har lidt forskellige ispindeforme derhjemme, så nogle dage får hun en klassisk ispind, andre gange en twister eller hjerteis. Man skal ikke kimse ad variationen i isformer. Det er lige netop sådanne små detaljer, børn går op i.

Og for en god ordens skyld må vi også tilføje, at denne opskrift selvfølgelig også er til voksne. Er du rigtig frisk, laver du dobbelt portion og så behøver du kun lave amino-is en gang om måneden.

OPSKRIFT 12-15 ISPINDE

  • 4 modne bananer
  • 4 dl mandelmælk eller kokosmælk
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 3 scoops Clean Lean proteinpulver med chokolade
  • 2 spsk acai – valgfrit
  • Og dit specialdesignede aminopulver (kan undlades)

Vi har lavet den skønneste is-bog med over 40 opskrifter som er sunde og fyldt med smag og farve til din sommer. Find bogen her!!

Ønsker du mere inspiration? Så få her en lækker opskrift på sunde spinatvafler. 

Download også vores gratis e-bog fyldt med lækre opskrifter lige her.

Opskrift udviklet af Ida Ege.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ