Fyldig tomatsuppe uden mælkeprodukter

Hvad er bedre end en let og lækker suppe i vinterhalvåret? Vi har opskriften på den dejligeste tomatsuppe, som du kan varme dig på. Spækket med nærende grøntsager og fyldt med smag, er denne fyldige suppe let at lave og specielt egnet til hverdagene.
Er du type der elsker brød med suppe, har vi diverse opskrifter på brød, som du kan kombinere denne ret med. Find opskrifter på brød her, og husk du sagtens kan bage så du har i fryseren.
Til 4 personer.

Du skal bruge:

1½ kg friske tomater (eller 4 ds hakkede tomater)
1 lille ds tomatpure
4-5 fed hvidløg (skrællede og halverede)
2 løg (skrællede og skåret i grove stykker)
1 rød peberfrugt skåret i tern
1 stor gulerod, groft hakket
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret basilikum
3 dl vand
1 grønsagsbouillonterning
1 spsk. kokossukker, kan erstattes af 1 æble i tern
3 tsk. paprika
1 nip chilipulver (kan udelades)
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hvis der bruges friske tomater, skal disse flåes. Det gøres ved at skære et lille kryds i bunden (modsat stilken) af hver tomat, at lægge dem i en skål og dernæst overhælde dem med kogende vand. Efter 1 minut hældes vandet fra, og herefter kan skindet let fjernes fra tomaterne med en lille urtekniv. 
Tomatpure, hvidløg og løg svitses i lidt kokosolie. Skær de flåede tomater i grove stykker og kom dem i en stor gryde sammen med tomatpuré, hvidløg, løg, peberfrugt, oregano, basilikum, vand, bouillonterning, sukker (eller æbletern), paprika og chili. Bring suppen i kog og lad den simre en times tid. Rør engang imellem. 
Blend halvdelen af suppen til den har en cremet og lækker konsistens (det er nemmest med en stavblender) og smag til med salt og peber. Evt. skal suppen justeres yderligere med lidt ekstra paprika, chili eller sukker. Server suppen varm.
Du kan tilføje lidt lækker topping af finthakket peberfrugt, løg og tomat. Den kan også serveres med friskkogt bønne-/ linsepasta. Velbekomme!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

1 Comments

  1. Indisk Rød Dahl a la currame - curra · me den 13. januar 2021 kl. 11:22 am

    […] Prøv også vores fyldige tomatsuppe uden mælkeprodukter her! […]

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ