Health Mentor Uddannelsen og hvad den har gjort for mig

Kan du sige farvel til depression, spiseforstyrrelse og angst ved blot at tage kosttilskud og spise sundt?

Blogindlæg om min rejse

Et år plus det løse er gået og jeg er blevet spurgt, om jeg ikke ville fortælle om min rejse, om Health Mentor Uddannelsen og hvad, den har gjort for mig i ét samlet indlæg. Måske du allerede har læst min føljeton de sidste 12 måneder? Ellers vil jeg helt sikkert anbefale dig at gøre det, hvis du har bare den mindste interesse for den holistiske tilgang til mennesket eller måske endda er nysgerrig på uddannelsen. 

Jeg startede egentlig på uddannelsen ved et tilfælde. På daværende tidspunkt havde jeg opsagt mit faste lønmodtagerjob i en PR og Marketing Manager stilling, fordi jeg ikke længere var glad. Jeg følte mig fanget i en hverdag, der slet ikke stimulerede mine lykkehormoner eller udviklede mig på nogen måder. Jeg havde besluttet mig for at uddanne mig til yogalærer og ønskede en deltidsstilling, så jeg kunne betale de faste regninger derhjemme. I min søgen faldt jeg ved et tilfælde over curra·me, der søgte en SoMe-medarbejder og jeg blev fanget af universet på nul komma fem. 

Jeg har egentlig altid interesseret mig for kost, mennesket og sundhed, men i perioder har mit forhold sundhed i sin bredeste forstand været anstrengt. Som barn døjede jeg meget med min vægt. Jeg var lidt for rund og alt for glad for søde sager og bedstefars hjemmelavede sovs. I dag ville jeg være lykkelig, hvis jeg havde mulighed for at smage den igen blot en enkelt gang, men dengang var jeg drønhamrende ked af det. Jeg skammede mig over min vægt, blev mobbet i skolen, følte mig udenfor og ensom. Derefter var det som om, at det førte mig ind i den ene grå, mentale sky efter den anden. Jeg begyndte at udvikle en mindre spiseforstyrrelse og et usundt forhold til træning for at slippe af med de overflødige kilo.

I en alder af 20 år nåede jeg ned på en vægt på 45 kg. Gjorde det mig glad? Nej. I årene inden havde min mor også netop fået konstateret brystkræft, som hun stædigt overvandt, men det var frygteligt at føle sig så magtesløs, bange og ensom på én og samme tid. Min ekskæreste havde over længere tid været mig utro i op til flere gange, mens jeg samtidig shufflede mellem uddannelser for at finde min livsbane. Lige indtil min krop og mit sind i 2011-2012 sagde stop og jeg gik ned med stress og depression. Angsten tog over og selv simple ting som at vaske et krus op eller gå i bad blev kæmpe dagsprojekter for mig. Dér blev jeg pludselig bange. 

Selvom jeg til dels fandt min vej ud af stressen dengang via bevægelse, samtale, vejrtrækning, ro og meditation, var det først, da jeg startede på Health Mentor Uddannelsen, at jeg fandt ud af hvor powerfuld og balancerende den rette kost og kosttilskud egentlig er – og hvad den gjorde for mit velbefindende. Jeg havde fulgt mediernes, damebladenes og sundhedsguruernes kostvejledninger gennem mange år, men for første gang ved jeg nu, hvordan maden egentlig påvirker kroppens fysiske processer.

Jeg ved nu, hvordan du kan bruge mad som medicin til at hele ubalancer, men også hvordan den kan gøre os mennesker frygteligt syge. Maden er altså den vigtigste brik i forhold til at bringe kroppen tilbage i balance og derfor er det også helt bevidst, at netop dette emne er uddannelsens første modul. Kost og kosttilskud er nemlig det allerførste step, en slags nærende base om du vil, på din rejse tilbage mod balance, en sund krop og et roligt sind. Hernæst byggede vi stille og roligt ovenpå.

Vi lærte om kropsterapeutisk massage, menneskekundskab, detox og udrensning, laboratorietests, homøopati, hormonsystemet og rollen som Lægeeksamineret Health Mentor. Pensum er stort og jeg kan love dig for, at der ikke bliver et modul, hvor du kommer til at mangle læsestof eller kede dig for den sags skyld. Chloe, Friederich og Dr. Allen er alle tre gode til at bringe nye perspektiver på samfundstendenser i øjeblikket og griber de spørgsmål jeg og mine medstuderende har haft undervejs. For der vil komme masser af spørgsmål og åbenbaringer, når du bevæger dig ind på et helt nyt vidensfelt. Heldigvis er der inkorporeret en masse casearbejde, prøvekaniner og selvstudie på uddannelsen, så du føler dig godt klædt på til at komme ud i ”den virkelige verden”. 

Jeg havde aldrig nogensinde i min vildeste fantasi troet, at jeg på blot et år skulle kunne nå at lære SÅ meget om mennesket, om sygdomme og naturlige behandlingsmetoder – og rent faktisk begynde at arbejde inden for feltet relativt kort tid efter. Uddannelsen har i den grad åbnet mine øjne for fremtidens måde at behandle mennesket på, men vigtigst af alt, har jeg lært sindssygt meget om mig selv som menneske. Jeg har lært at behandle mig selv, lytte til mine egne behov, sætte grænser og handle på min mavefornemmelse. Med den store værktøjskasse af naturlige redskaber ved jeg også nu, hvad jeg skal give min krop, hvis den for en kort stund kommer ud af balance og dén viden er guld værd, hvis du som jeg også ønsker en hverdag, hvor du rent faktisk har det godt. Sådan helt ind til knoglerne. 

Læs mere om Health Mentor uddannelsen og dens deltagere her!

Så man kan roligt sige, at jeg har været på en vildt transformerende og helende rejse i det år, jeg har været på Health Mentor Uddannelsen og jeg har aldrig nogensinde fortrudt, at jeg har brugt et år sammen med et hold af de mest fantastiske, modige og inspirerende kvinder inden for mit nye felt. Jeg føler mig så klar til at helbrede verden helt naturligt én efter én. 

Michelle

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen eller har lyst til at følge med i min hverdag? Find mig på Instagram under navnet @michelleberthels.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ