Timeglas – skjoldbruskkirtelkropstypen

Hvilken kropstype har du?

Man kan groft inddele kropstyperne i tre typer. Vi kan kalde dem æble-kropstypen, pære-kropstypen og typen midt i mellem (timeglas). Disse tre typer kendetegnes ved at være styret af en dominerende hormonkirtel, som påvirker alt fra kroppens hormonfunktioner og størrelse, til kroppens form og hvorpå kroppens fedt sætter sig.

Læs mere her.

Hvad fortæller dine former om dit hormonsystem?

Kroppens form giver indirekte en indsigt i den hormonelle situation, som kroppen befinder sig i. 

Allerede i 1900-tallet inddelte psykolog Dr. William Sheldon, læge Carl Huter og psykiater Ernst Kretschmer mennesker i tre generelle, fysiske typer: entoderm, mesoderm og ektoderm også kaldes somatotyper. De tre mennesketyper kunne derved henvise til et hormonkirtel:

  • Ektoderm refererer til kønsorganerne (pæreform, ved ubalance)
  • Entoderm refererer til skjoldbruskkirtlen (timeglas, ved ubalance)
  • Mesoderm refererer til binyrerne (æbleform, ved ubalance)

Disse tre typer kan altså bruges som en ledetråd til, hvor i kroppen den hormonelle ubalance befinder sig. Så uanset hvad du ser i spejlet, vil der være en løsning, som vil forbedre dit stofskifte baseret på din kropstype. 

 

Kom med på forløbet: Spis efter din hormontye – vi starter d. 13. juni.

 

Hvilken kropstype er du?

Timeglas-typen – skjoldbruskkirtelkropstypen

Skjoldbruskkirtel-kropstypen er kropstypen, der ligger midt mellem pæretypen og æbletypen. Skjoldbruskkirtlen er med til styre metabolismen i alle kroppens celler. Fysisk vil denne person i ubalance have tendens til at se større og rundere ud, de tager på lidt alle steder. Det skyldes, at denne kropstype har flere muskelfibre og flere fedtceller, og derfor er det vigtigt, at man med denne kropstype finder en balance mellem bevægelse og kost. Personer med denne kropstype er ofte tolerante og udadvendte.

Celebrity: En person, hvor denne kropstype er tydelig, er skuespiller Marilyn Monroe, med sine bløde former.

Er du denne type og har noget med dine skjoldbruskkirtelhormoner, bliver hver celle i kroppen federe på grund af et overordnet langsommere stofskifte. Da skjoldbruskkirtlen styrer metabolismen, kan du opleve at alle kroppens processer langsommere, herunder fordøjelse, mental klarhed og endda optagelse af vitaminer. Du kan også have en større risiko for at opleve tristhed, hukommelsestab og lav kropstemperatur.

En sund skjoldbruskkirtel øger metabolismen.

Ved denne kropstype, er det vigtigt at støtte skjoldbruskkirtlen med fødevarer, som indeholder selen og jod. Jod er afgørende for sund thyroidea-hormonproduktion, og selen er et væsentligt mineral, som kan medvirke til at mindske inflammation.

Hvis kroppen er i ubalance i denne kropstype er det vigtigt, at støtte kroppen med en god kost med masser af god omega 3 fra fisk, gode fedstoffer fra frø som solsikkekerner og eventuelt tilføje tang eller andre alger til din kost. Derudover kan hormonterapi, stresshåndtering, og mikro ernæring (aminosyrer, vitaminer og mineraler) og undgå toksineksponering (kviksølv, fluor osv.).

Kan du genkende dig selv i alle typerne?

Bare rolig – du er ikke den eneste. Det forholder sig nemlig sådan, at du indeholder alle kirtlerne og de såkaldte kimblade. Derfor indeholder du også alle kvaliteterne, hver af de tre kropstyper besidder. Det er blot ofte sådan, at der er en kropstype, vi er mere end de andre.

Når du finder den kropstype, du bedst kan genkende dig selv i, kan du lære at gennemskue dig selv og bryde med dårlige vaner, så du i højere grad bidrage til et mere balanceret hormonsystem – og derved en mere balanceret krop. 

 

Derfor har Chloe også lave forløbet: Spis efter din hormontype – et forløb der lærer dig at leve efter din hormontype og derved naturligt regulere dit hormonsystem.

 

Og du får 4 bonusser >> 

Du beholder for evigt
Du får det til intropris

(og sparer kr. 400,-)

Screenshot 2023-04-26 at 14.18.41

Kærligst

Chloe Floor Oliva

Har du spørgsmål, så skriv endelig til mig på: info@currame.com

Følg gerne med på min Instagram, hvor jeg dagligt ligge inspirerende opskrifter og hormontips op. Find mig her.

Referencer

  • William Sheldon. The Varieties of Human Physique: An Introduction to Constitutional Psychology. New York: Harper, 1940

 

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ