FØLJETON: EN HMU-STUDERENDES BEKENDELSER #11

Er du nysgerrig på, hvordan det er at være studerende på vores Health Mentor Uddannelse? Følg med i vores blog-føljeton, hvor du får mulighed for at følge en studerende hver måned på tæt hold under hele uddannelsesforløbet.

Modul 10: Behandlingsplan

Tredjesidste modul er netop veloverstået og bød på en masse casearbejde, fordybelse i sammensætning af ampulkure, opsamling på laboratorietests og ikke mindst vores sidste liveklient på forløbet inden eksamen, der venter lige rundt om hjørnet. 

En weekend helt tæt på

Følelsen af at stå så tæt på målstregen, som vores hold gør nu, kan virkelig mærkes på alle mulige måder. Om under to måneder sidder jeg til eksamen og kan forhåbentlig derefter kalde mig uddannet Health Mentor. Hvor blev det år lige af? I den forbindelse blev weekenden især brugt på at samle op på og dykke ned i forskellige sygdomscases og behandlingsplaner.

Weekenden var også en smule anderledes end normalt. Halvdelen af mine medstuderende var nedlagt af sygdom og selvom jeg selvfølgelig savnede de andre, så åbnede rummet op for en helt anden energi, dynamik og ro. Lige netop dén kombination var kærkommen oven på en travl start på året og en periode, der om lidt spidser til med opgaver og forberedelse til eksamen.

Se din klient i øjnene

Udover vores ’vanlige’ gennemgang af teori, skulle vi også afvikle en 1:1 session med en prøvekanin eller selvvalgt klient. Det var super fedt at mærke forskellen i hvor rustet og stærk jeg føler mig i stoffet nu i forhold til allerførste gang, vi sad med et andet menneskes problemer og ubalancer i hænderne. Selvom jeg løbende har haft klienter gennem de sidste 10 måneder, så stod følelsen ekstra stærk efter denne weekend. Måske fordi jeg nu sad i de samme rammer, hvor det hele startede? 

Der sker bare noget helt magisk, når du tør se din klient i øjnene og møde dem – og deres udfordringer – lige præcis dér, hvor han eller hun er. Som behandler kan man til tider godt lade sin begejstring for alle de naturlige remedier, vi har til rådighed, tage overhånd, men heldigvis har jeg i særdeleshed lært, at det handler om at tage udgangspunkt i, hvad klienten kan overskue lige nu og her. Jeg kan have nok så meget energi på at støtte op med både kosttilskud, ampuller og laboratorietester på én gang, men hvis klienten aldrig har taget kosttilskud før eller spist en kost uden mælk, korn, sukker og svin, så vil omlægningen være en stor omvæltning for klienten og risikoen for, at jeg taber klienten allerede inden vi påbegynder forløbet, vil være stor. 

Derfor ligger kunsten i, at mærke ind i din klient og kun bruge de redskaber fra værktøjskassen, som han eller hun kan klare lige nu og her. Dermed ikke sagt, at det kan ændre sig undervejs, men alt er jo heldigvis en proces. Både du, jeg og alt omkring os. 

Hvis du ikke kan vente til næste indlæg, kan du fordrive ventetiden med at tjekke uddannelsen ud lige her

Alt godt, 

Michelle

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar