Hjælp de 75% kvinder der lider af

👉🏻 Det anslåes, at over 75% af kvinder i overgangsalder oplever gener af en eller anden art.1

Når du læser til lægeeksamineret Holistisk Hormonterapeut kommer du til at specialisere dig inden for overgangsalder-gener, longevity og autofagi.

 

Når vi går i overgangsalderen, så er det jo som ordet fortæller: en overgang – men hvorfor føles det så ikke sådan?

I vores normale menstruationscyklus oplever vi hver måned en forhøjning af både østrogen og progesteron. Hormoner går altså op og ned. Det er med til at gøre os kvinder mere ekstroverte, kreative og har lyst til at erobre verden omkring ægløsning,

Når vi har menstruation er energien mere indadvendt, vi ofte mere introverte og har behov for mere ro. Det er b.la. grundet det store fald af progesteron og østrogen der sker omkring starten af menstruationen påbegyndelse. Du kan læse mere her.

Det er en del af at være kvinde..

Men det er ikke natuligt, at vi oplever store udsving omkring ægløsning og menstruation, som smerter, PMS, ømme bryster osv.

Hvis vi kigger på overgangsalderen, så er det normalt, at der opleves en ændring i livet. Ligesom når man tager en beslutning om man ikke at skulle have flere børn, det er også en overgang i livet. Og når vi beslutter, at vi skal have en baby. Eller bliver gravid. Eller føde. Eller amme. Det er perioder i livet, hvor hormonsystemet spiller meget ind. Det er forandringer og overgange.

Så skal en overgangsalder være hård? Nej, det skal den ikke. Men det er naturligt, at du vil opleve en overgang. Det vil sige, at noget er anderledes. Du mærker ting anderledes. Du skulle meget gerne mærke, at du bliver mere steady, der er mere ro på, for du oplever ikke dyk og stigninger på samme måde mere i din progesteron og østrogen niveauer.

Symptomer på lav østrogen:
Dårligt humør, vaginal tørhed, lav libido, hukommelsestab, hjernetåge, hedeture, nattesved, ledsmerter, infertilitet, knogletab, ledsmerter, tynd hud samt forøgede rynker/tab af kollagen. NB: henvisningstegn

Symptomer på forhøjet østrogen:
PMS/PMDD (Præmenstruel dysforisk lidelse), humørsvingninger, kraftig blødning, kramper, fibromyom, celleforandring, vægtforøgelse, vandretention og fibrocystiske bryster, hævede eller ømme bryster. NB: henvisningstegn

Symptomer på lav progesteron:
PMS/PMDD, vaginal tørhed, søvnløshed, infertilitet, lavt humør, vandretention og lav libido. NB: henvisningstegn

Hvad sker der i kroppen ved menopause?

Når vi stopper med at menstruere og ikke har en ægløsning, så skal binyrerne generelt tage over. De står for 50 hormoner i kroppen og kan lave alle stress-hormonerne og derudover østrogen, testosteron og progesteron.

I vores æggestokke, i fedtvæv og bryster danner vi østrogen. Binyrerne skal bl.a. tage over for at lave progesteronen, og går vi 100 år tilbage, så var kvinden i hjemmet og stod for det. I dag kan vi møder vi en kvinde som både står for hjemmet, børn og et +37 timers arbejde. Det vil sige, vi lever i et samfund, hvor vi bliver eksponeret for mange affaldsstoffer, mange toxiner så leveren bliver presset og vi oplever enorm stress påvirkning.

Lad os kigge på dine steroidhormoner

Nogle af dine moderhormoner til bl.a. stresshormoner og kønsorganshormoner er progesteron og DHEA. Det er hormoner, der dannes af kolesterol (fedt) og kan omdanne sig til andre hormoner i din krop.

Sidst i hierarkiet ligger østrogen og cortisol..

👉🏻 Her kan vi måske finde et af svarene på, hvorfor 75 % af kvinder i eller på vej i overgangsalderen oplever gener.

At leve i 2023 er anderledes end for 100 år siden. Og det gør, at du er meget mere stresset og håndterer en masse ting hele tiden. Det gør din krop ofte har mere ‘behov’ for cortisol. Din krop sikrer din overlevelse, og derfor omdannes for meget hormon til stress hormon.

Mange har binyrer som ydre over evne, hele tiden..

Nogle af grundende til at vi oplever gener omkring overgangsalderen:

  • Stress
  • Lever belastning
  • Toxiner og affaldsstoffer
  • For lidt progesteron i kroppen
  • Dårlig kvalitet af fedt i kroppen

Skal vi nørde sammen de næste 8 måneder, {{firstname}}?

Du er måske sundhedscoach, kosmetolog, fysioterapeut, ernæringsekspert, yoga-lærer, jordemoder, massør, psykoterapeut, fitness træner eller andet?

👉🏻  Det kan også være, du arbejder med noget helt andet, men har en kæmpe passion for helhed, sundhed og mennesker?

👉🏻 Måske er du ved at skabe den karriere du drømmer om, hvor du kan støtte og inspirere andre mennesker.

 

Screenshot 2022-10-20 at 21.19.24

👉🏻 3 pladser tilbage..

Kærligst Chloe Floor Oliva

Har du spørgsmål, så besvar endelig denne e-mail!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar