Lad os kigge nærmere på Æblekropstypen – Binyrekropstypen

Hvilken kropstype har du?

Man kan groft inddele kropstyperne i tre typer. Vi kan kalde dem æble-kropstypen, pære-kropstypen og typen midt i mellem (timeglas). Disse tre typer kendetegnes ved at være styret af en dominerende hormonkirtel, som påvirker alt fra kroppens hormonfunktioner og størrelse, til kroppens form og hvorpå kroppens fedt sætter sig.

Læs mere her.

Hvad fortæller dine former om dit hormonsystem?

Kroppens form giver indirekte en indsigt i den hormonelle situation, som kroppen befinder sig i. 

Allerede i 1900-tallet inddelte psykolog Dr. William Sheldon, læge Carl Huter og psykiater Ernst Kretschmer mennesker i tre generelle, fysiske typer: entoderm, mesoderm og ektoderm også kaldes somatotyper. De tre mennesketyper kunne derved henvise til et hormonkirtel:

  • Ektoderm refererer til kønsorganerne (pæreform, ved ubalance)
  • Entoderm refererer til skjoldbruskkirtlen (timeglas, ved ubalance)
  • Mesoderm refererer til binyrerne (æbleform, ved ubalance)

Disse tre typer kan altså bruges som en ledetråd til, hvor i kroppen den hormonelle ubalance befinder sig. Så uanset hvad du ser i spejlet, vil der være en løsning, som vil forbedre dit stofskifte baseret på din kropstype. 

 

Kom med på forløbet: Spis efter din hormontye – vi starter d. 13. juni.

 

Hvilken kropstype er du?

👉🏻 Lad os kigge nærmere på Æblekropstypen – Binyrekropstypen

Kroppen har to binyrer, som producerer hormoner. De sidder ovenpå nyrerne og beskæftiger sig blandt andet med stress. Denne kropstype kommer til udtryk ved, at kroppen har flere muskelceller end fedtceller. Er kroppen i balance vil denne kropstype ofte komme til udtryk ved, at kropsbygningen er mere muskuløs med en solid torso og en smallere talje. Når personer med denne kropstype er i balance, bygger de hurtigt muskler og taber sig let.

Celebrity: En person, hvor denne kropstype er tydelig, er sangerinden Sandra Bullock, hun muskuløs, har tydelig kæbeben og lang næse.

Er kroppen i derimod i ubalance og eksempelvis stresset, vil kroppens kamp-flugt system sætte i gang. Det vil udløse hormonet kortisol. Kortisol kan være med til at opbygge fedt omkring de mest vitale organer, som ligger i midtersektionen af kroppen. Ved ubalance i denne kropstype kan man derfor have fedt på maven og samtidig have tynde ben og arme. De psykiske tegn på ubalance kan være dårlige søvnmønstre, bekymringer, tankemylder, hjernetåge, dårlig hukommelse og vægtøgning. Øgede mængder af hormonet kortisol i kroppen kan sænke stofskiftet og er kendt for at bidrage til mavefedt og en øget taljestørrelse, hvorimod et balanceret kortisol niveau vil regulere fedtforbrændingen.

Jo mere du stresser, jo mere stiger kortisolniveauet, og derved kan progesteronniveauerne i kroppen falde. Er dit kamp-flugt system aktiveret så kan det gøre dig mere stresset at træne hårdt. Derfor kan det være en god ide eksempelvis at sætte ind med currame kost, som har et lavt glykemisk index og indeholder masser af grøntsager, gode proteiner og fedt og supplere med blid træning. Det er vigtigt, at kroppen får tid hele, så den kan balancere de trætte binyrer.

Du kan opleve inflammation og/eller smerter, især i leddene, ryg eller nakke, samt hovedpine eller migræne.

Det er vigtigt, at du spiser mad med lavt glykæmiske indeks. Blid træning som yoga, Tai Chi og meditation kan være nyttigt, men vægttræning og træning med høj intensitet med kortere intervaller kan også give dig en positiv effekt.

Kan du genkende dig selv i alle typerne?

Bare rolig – du er ikke den eneste. Det forholder sig nemlig sådan, at du indeholder alle kirtlerne og de såkaldte kimblade. Derfor indeholder du også alle kvaliteterne, hver af de tre kropstyper besidder. Det er blot ofte sådan, at der er en kropstype, vi er mere end de andre.

Når du finder den kropstype, du bedst kan genkende dig selv i, kan du lære at gennemskue dig selv og bryde med dårlige vaner, så du i højere grad bidrage til et mere balanceret hormonsystem – og derved en mere balanceret krop.

Derfor har Chloe også lave forløbet: Spis efter din hormontype – et forløb der lærer dig at leve efter din hormontype og derved naturligt regulere dit hormonsystem.

 

Og du får 4 bonusser >> 

Du beholder for evigt
Du får det til intropris

(og sparer kr. 400,-)

Screenshot 2023-04-26 at 14.18.41

 

Kærligst

Chloe Floor Oliva

Har du spørgsmål, så skriv endelig til mig på: info@currame.com

Følg gerne med på min Instagram, hvor jeg dagligt ligge inspirerende opskrifter og hormontips op. Find mig her.

Referencer

  • William Sheldon. The Varieties of Human Physique: An Introduction to Constitutional Psychology. New York: Harper, 1940

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ