Naturlig fertilitet

Fertilitet – når det er et sårbart emne

Det er dyrt at have fertilitets problemer. Både for den fysiske pengepung men bestemt også på det personlige plan og parforholdet. I dag kommer hvert tiende danske barn til verden ved hjælp af kunstig befrugtning. Lad os kigge på, hvordan i kan booste fertilitet på den billigere måde!

Hvorfor denne udvikling? 

Der kan være mange årsager til ufrugtbarhed, herunder dårlig ernæring, følelsesmæssig stress, seksuelt overførte sygdomme, skjoldbruskkirtel lidelser, candida, medicinske tilstande, spiseforstyrrelser, overdreven motion, fedme og hormonelle ubalancer. Vi bliver nødt til at anerkende årsagerne og få dem i spil for at komme så meget tilbage i balancen, at vores fertilitet kommer i topform.

Få styr på dine byggematerialer inden graviditet og undervejs!

Uanset årsagen til hormonel ubalance er næringsdensitet og eliminering af toksiner vigtige. Det er afgørende for alle, hvad enten der er hormonelle ubalancer eller ej, at øge stofskiftet, og derved hjælpe hormonproduktion ved at eliminere forskellige toksiner, der kommer ind gennem forarbejdede fødevarer. Hormonproduktionen kan let gå galt, når kroppen bliver bombarderet med ting som kunstige sødemidler, pesticider, konserveringsmidler og så videre.

Din mad er din daglige medicin

I stedet for at fokusere på, hvad der skal fjernes fra kosten, så tænk på, at ‘næring’ er målet. Især det at spise en række naturlige antiinflammatoriske fødevarer som grøntsager, frugter, græsfodret kød, vildtfanget fisk (som laks), nødder/frø (som chia-, hør- og hampfrø samt mandler og valnødder) og ikke-raffinerede olier/fedtstoffer (herunder kokosolie, olivenolie og avocado) vil være gavnligt.

Gå meget gerne efter økologiske fødevarer, da pesticider kan påvirke østrogen og andre hormoner negativ og påvirke dine fertilitetsevner.

Omega-3 kan hjælpe med at reducere inflammation, som kan fremme befrugtning og implantation. Forskning tyder også på, at en kost rig på omega-3 fedtsyrer kan hjælpe med at regulere ægløsning, forbedre ægkvaliteten og endda forsinke aldring af æggestokkene. Dog er det vigtigt at undgå fisk med højt indhold af kviksølv.

Korsblomstfamilien, som f.eks. broccoli og kål, indeholder en stærk antioxidant indol-3-carbinol, som hjælper leveren med at metabolisere østrogen, og derved støtte din fertilitet naturlig.

Infertilitet og stress
Stressniveuet i Danmark er højt, og desværre undervurderer mange den indvirkning, det har på vores helbred. Vi vil virkelig gerne understrege, hvor vigtigt det er at reducere stress for generelt godt helbred, og især hvis du forsøger at blive gravid.

Stress er lig med høje kortisolniveauer, hvilket ikke kun fører til infertilitet, men også andre fysiske og mentale problemer. Forskning har vist, at stress har en direkte indvirkning på en kvindes risiko for infertilitet.

Søvn har ligeledes en vigtig andel i at forbedre fertiliteten. Forskning har vist, at hvis man ikke får nok timer søvn hver nat, kan det påvirke evnen til at blive gravid negativt.

Men er det kun dig som kvinde, der skal tage ansvar og være i fokus?

Nej bestemt ikke! Man ved i dag, at 30-40% af tilfældene med ufrivillig barnløshed skyldes mandens ringe sædkvalitet. Undersøgelser viser, at for ca. 60 år siden producerede mænd omkring 50% flere sædceller, end de gør i dag.

Den hovedmistænkte i denne sag er klart de hormonforstyrrende stoffer.

Kedelig sex = færre sædceller!

Grunden til, at man bør have sex ofte, er, at hyppigere sædafgange nedsætter mængden af DNA-skader. Risikoen for skader øges jo længere tid sædcellerne opholder sig i kroppen.

Generelt anbefaler vi, at i dyrker sex hver anden dag, da der derved er størst chance for undfangelse.

Husk, at jo mere du lever i balance med dig selv, oplever harmoni i parforholdet, dyrker sex med din mand, oplever kærlighed og smil på læben, jo mere balance oplever din fysiske krop, og jo større chance har du for at opnå graviditet!

Igennem et 2 eller 6 måneders forløb hos os, vil vi hjælpe jer begge tilbage til balancen, opbygge kroppen og sikre en god graviditet.
Læs hvordan her » 

 

Screenshot 2022-09-18 at 09.36.10

Hilsner fra

Husker du at følge med på Instagram?
Klik her
 og få masser af inspiration til sunde opskrifter, selvkærlige tips og nørdet sundhedsviden om vores fantastiske krop.

chloe altan glad 2 copy

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ