Kan blåt lys påvirke din nattesøvn?

Er du én af de mange som oplever søvnbesvær? Har du svært ved at lægge telefonen fra dig før sengetid? Her er muligvis en løsning til dig!

Sundhed handler nemlig ikke kun om kostvaner og motion. Søvn er i høj grad også vigtig, når vi taler velvære, rask krop og mental sundhed. Lad os derfor tage et kig på blåt-lys-briller.

Det blå lys fra vores elektroniske skærme kan forstyrre vores “indre ur”. Studier1 har nemlig vist, at det blå lys sandsynligvis har en hæmmende effekt på hormonet melatonin, som normalt hjælper os til at blive naturligt trætte.

Som nævnt, er din søvn meget vigtig for dit helbred – derfor anbefaler vi dig at prøve naturlige metoder, for at forbedre din søvnsituation. Det kunne f.eks. være i form af blåt-lys-briller, som fungere ved, at de simpelthen filtrerer det blå lys fra din skærm.

Brillerne ligner almindelige læsebriller, dog med mere tonede glas. Mange oplever store fordele ved at benytte blåt-lys-briller, når de ser på skærme om aftenen. Brillen kan være med til at sikre en mere rolig og varm oplevelse af at se på skærmen, og behovet for at misse med øjnene kan mindskes.

Den største fordel ved blåt-lys-brillen har vist sig at være en større natulig træthed sidst på dagen. Den gør det altså lettere for kroppen at følge sit eget indre ur, frem for at blive presset af det energiske blå lys.

Der er endnu ikke evidens for, at selve blåt-lys-brillen har effekt. Dog anser vi det som vigtigt at forsøge at forbedre en eventuel søvnproblematik, på en naturlig måde. HUSK! Din søvnkvalitet er vigtig for dit kropslige og mentale helbred. Derfor, øv dig i at komme i tids nok i seng, gerne inden kl 22.00. Sov altid i et mørkt afkølet rum, uden lys og lyd forstyrrelser.

Prøv dig også frem med meditation, æterisk olie, te eller blåt-lys-briller for at sikre en så god søvn som muligt.

Oplever du søvnproblematikker? Lad os hjælpe dig i vores 1:1 forløb! Book en tid her, og lad os finde en bæredygtig løsning for dig.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ