Er du på vej i perimenopausen?

Perimenopausen, er du landet i den?

Overgangsalderen strækker sig som regel mellem 45- og 55-års alderen, skriver Dr. Christine Felding, men mange kvinder kan opleve tegn på overgangsalder meget tidligere. Vi har som oftes tegn på menopausen 10 år forinden at vi ender i den.

Derfor ved jeg, at der er mange kvinder derud som har stor interesse i at gøre noget nu og ikke når de står midt i hedebølgen..

Kender du til noget af dette?

 • Du oplever hedeturer, og at din temperatur svinger meget
 • Pludselig rødme i ansigtet, på halsen og brystet
 • Nattesved
 • Svært ved at sove eller problemer med din søvn
 • Hjertebanken
 • Hovedpine
 • Humørsvingninger
 • Uregelmæssig menstruation eller udeblivelse
 • Tørre slimhinder i skeden
 • Smerter i leddene
 • Vægtstigning
 • Hårtab

Østrogen i din krop er eminent vigtig for din krop og sind. Det er det hormon der sørger for din fertilitet, hjælper med vedligeholdelsen af dine knogler, blodkar, hud, slimhinder og bindevæv. Har du mangel på østrogen, kan du opleve symptomerne, beskrevet ovenfor, men også lodrette rynker rundt om overlæben, problemer med at huske og koncentrere dig..

Dine æggestokke er en ‘hormonfabrik’ som er vigtig for hele din krop og hormonsystem.

Gennem din ungdom og i dine fertile år, er dit østrogenniveau i top. Det går op og ned, følger din cyklus og din ægløsning. Jo ældre du bliver – jo flere udsving kommer der i din østrogen produktion, og du begynder, at få tegn på overgangsalderen. Det kan faktisk ske allerede 5 til 10 år før din sidste menstruation..

Ved at teste dit hormonsystem kan du hurtigt få et billede af din hormonbalance og hvor tæt du er på din overgangsalder..

Det er nemlig sådan, at vi har et hormon i kroppen som vi bruger til at modne æg, FSH (follicle-stimulating hormone), jo tættere vi er på overgangsalder, jo mere FSH har vi. FSH begynder at stige omkring 10 år før menopausen, og dette påvirker dit østrogen niveau.

Dine hormoner i din krop arbejder tæt sammen og derfor er det aktuelt at få et samlet billede af dit hormonsystem! Derfor, bestilt en komplet hormonanalyse her.

Ved lave niveauer af østrogen i kroppen, vil det også påvirke dit progesteronniveau i kroppen. Progesteron er noget du bl.a udskiller ved ægløsning, produceres i moderkagen (ved graviditet) og i små mængder i binyrebarken. Ved ubalance kan det give kraftige og uregelmæssige blødninger, samt ubehag, humørsvingninger, sart hud og slimhinder, knogletab og smerte/ømhed, og manglede vitalitet.

“Progesteron er et ‘rigtig’ velvære hormon.”

Progesteron, sammen med østrogen, har en afgørende rolle for udvikling af kvindelige kønskarakterer i puberteten, for menstruationscyklusen og graviditet.

Hvad hvis jeg intet mærker?

Jamen, det kan være helt normalt! Det er nemlig sådan, at cirka en tredjedel ikke oplever nogen gener, cirka en tredjedel har gener, som er til at leve med, mens endnu en tredjedel oplever så mange gener, at det ikke er acceptabelt for dem.

For tidlig i overgangsalder

Går du for tidligt i overgangsalderen, er der nogle forholdsregler du er nød til at tage – for at passe bedst mulig på din krop!

Østrogen er vigtig for dine knogler, for lidt østrogen i kroppen, kan have konsekvens.  Derfor er det vigtigt, du støtter dine knogler med regelmæssig bevægelse, mange grønne grønstager og en masse andet som du lærer lige her. 

Østrogen ubalancer i kroppen har også en indvirkning på dine bryster og chancen for bryst kræft. Undersøgelser viser at: Jo flere år dit brystvæv påvirkes af østrogen, des mere øges din risiko for at udvikle brystkræft – derfor er det så vigtigt at du passer på dine hormoner og begynder at stabilisere deres ubalancer.

Er du klar til en holistisk rejse hvor alle elementer i dit liv kommer i spil?

Womenpower er gennemtestet af en hundrede af kvinder i alle aldre og sammensat udfra min 12 års erfarring med laboratorium test, kvinder og hormoner. Jeg tager dig blidt i hånden og fører dig igennem et unikt program der giver dig de redskaber du skal bruge for at gå fra ubalance til balance – du vil blive undervidst i hvordan du kan selvhelbrede dig selv!

Screenshot 2022-09-21 at 15.19.58

Screenshot 2022-09-18 at 09.36.10

Hilsner fra

Husker du at følge med på Instagram?
Klik her
 og få masser af inspiration til sunde opskrifter, selvkærlige tips og nørdet sundhedsviden om vores fantastiske krop.

Womenpower_+40_V1

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ