Er du pæreformet eller æbleformet?

Er du pæreformet eller æbleformet?

Der findes mange forskellige kropstyper, og ikke to kroppe er ens. Hvilken kropsstype, vi har, påvirkes blandt andet af vores hormoner. Jeg vil i dette indlæg give dig indblik i de tre hormontyper, jeg arbejder med.

Alle kroppe er forskellige. Der er mange funktioner i kroppen, der er med til at forme, hvordan vores krop ender med at se ud. En af de store påvirkningsfaktorer er hormonerne, som har en indvirkning på vores fysik, vores helbred, vores hormonsystem og endda også vores personlighed.

 

Man kan groft inddele kropstyperne i tre typer. Vi kan kalde dem æble-kropstypen, pære-kropstypen og typen midt i mellem (timeglas). Disse tre typer kendetegnes ved at være styret af en dominerende hormonkirtel, som påvirker alt fra kroppens hormonfunktioner og størrelse, til kroppens form og hvorpå kroppens fedt sætter sig.

Kropstyperne vil kunne give et indblik i, hvordan man kan komme tættere på et liv, som leves i balance, og hvis man begynder at arbejde med kroppen på en holistisk måde, hvor man har kropstyperne for øje, så vil man måske opleve en lettere krop, mere kropsbevidsthed, mere energi, mere styrke, bedre udholdenhed og et bedre helbred.

Så er du et æble, en pære eller timeglas formet?

Balancer din hormontype

Den måde, din krop og dit sind er formet på, er blandt andet styret af dine hormoner.

👉🏻 Eksempelvis kan et rundt ansigt og fedtlagring på overkroppen med mindre til almindelig muskelmasse: tyde på problemer med kroppens kortisolniveauer.

👉🏻 Hvorimod tegn som tyndt hår, skøre negle, forstoppelse og træthed sammen med fedtaflejring omkring nakke, hals og underarm: kan give mistanke om hormonubalancer i skjoldbruskkirtlen.

👉🏻 Mens kvinder med mørke hår under og omkring navlen, omkring brystvorter samt mørke hår på overlæbe eller hage: kan vise ubalance mellem testosteron og østrogen.

Hvad fortæller dine former om dit hormonsystem?

Kroppens form giver indirekte en indsigt i den hormonelle situation, som kroppen befinder sig i. 

Allerede i 1900-tallet inddelte psykolog Dr. William Sheldon, læge Carl Huter og psykiater Ernst Kretschmer mennesker i tre generelle, fysiske typer: entoderm, mesoderm og ektoderm også kaldes somatotyper. De tre mennesketyper kunne derved henvise til et hormonkirtel:

  • Ektoderm refererer til kønsorganerne (pæreform, ved ubalance)
  • Entoderm refererer til skjoldbruskkirtlen (timeglas, ved ubalance)
  • Mesoderm refererer til binyrerne (æbleform, ved ubalance)

Disse tre typer kan altså bruges som en ledetråd til, hvor i kroppen den hormonelle ubalance befinder sig. Så uanset hvad du ser i spejlet, vil der være en løsning, som vil forbedre dit stofskifte baseret på din kropstype. 

 

Kom med på forløbet: Spis efter din hormontye – vi starter d. 13. juni.

 

Og du får 4 bonusser >> 

Du beholder for evigt
Du får det til intropris

(og sparer kr. 400,-)

Screenshot 2023-04-26 at 14.18.41

Kærligst

Chloe Floor Oliva

Har du spørgsmål, så skriv endelig til mig på: info@currame.com

Følg gerne med på min Instagram, hvor jeg dagligt ligge inspirerende opskrifter og hormontips op. Find mig her.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ