Modul 1 på Health mentor uddannelsen – Verena #2

Modul 1 på Health mentor uddannelsen, kost og kosttilskud

Hvordan foregår Health Mentor uddannelsen så ? 

Uddannelsen kører over et år med 12 moduler. Jeg er i København to dage om måneden til live undervisning. Derudover er der online undervisning og masser af læsestof at dykke ned i. Vi er blevet sat sammen i mindre øvegrupper, som  mødes en gang om måneden. Der er en opgave efter hvert modul og tiden med sin øvegruppe bruges bla. på at lave den, samt f.eks at øve massage. I løbet af uddannelsen skal  jeg have haft 15 klienter igennem til massage og have lavet 15 behandlingsplaner ( kost og kosttilskudsvejledning). Undervisningen varetages af Chloe og Friederich, som har firmaet Curra me. Derudover er der også en læge tilknyttet uddannelsen. På modul 12, skal vi op til eksamen og  ender ud med, at kunne kalde os for lægeeksamineret Health Mentor.

Hvad undervises man så i ?

I løbet af de 12 moduler, undervises man i kost, kosttilskud, laboratorietests, homøopati, udrensning, kropsterapi, hormonterapi, menneskekundskab, irisanalyse, vitaminer/mineraler, naturmedicin, phytoterapi,  aminosyrer, kroppens biokemi, endokrinologi, spateknikker og  om det, at have sin egen business.

Hvad er en Health Mentor:

En Health Mentor  kigger på årsagerne til ubalancer, i stedet for kun at kigge på symptomerne. En Health Mentor kigger på både de fysiske og psykiske aspekter af din skavanker, altså ser på helheden. Kroppen er biologisk og skal behandles biologisk. I bund og grund skyldes næsten alt sygdom, et mangel i kroppen. Maden og kosttilskuddene vi spiser, kan være vores naturlige medicin. Kroppen bliver mere modtagelig for sygdom, hvis den udsættes for dårlig kost, stress, manglende søvn og kemi.  En Health Mentor har mange redskaber i sin værktøjskasse og kan sætte ind på mange områder. Redskaberne kan være kosten, vitaminer, mineraler, ampulkur, laboratorietest, kropsterapi, stresshåndtering mm.. En Health Mentor hjælper dig, med at fylde kroppen op med byggematerialer, så kroppen kommer i balance igen. Flere og flere mennesker rammes af ubalancer, som fører til overvægt, cravings, depression, angst, stress, migræne, samt kroniske sygdomme som gigt og diabetes. I sidste instans kan vi få hjertekarsygdomme, blodpropper, kræft og alzheimers, hvilket er de sygdomme vi hyppigst dør af i Danmark. Men vi kan gøre meget selv, for at forhindre disse sygdomme.

Læs også Verenas først indlæg: PROCESSEN OP TIL MIN OPSTART PÅ HEALTH MENTOR UDDANNELSEN

Første modul:

Det var med stor nervøsitet, at jeg kørte mod København til første undervisningsmodul i marts. Jeg var den eneste fra Jylland der var tilmeldt, da jeg kørte hjemmefra. Mange tanker for igennem hovedet: Hvem var de andre på holdet, hvordan ville underviserne være osv. Vi blev da næsten også med det samme kastet ud i, at præsentere os selv.  Meget grænseoverskridende for mig. Men jeg fandt jo hurtigt ud af, at vi alle var mere eller mindre nervøse og alle havde deres skavanker og historie at slås med. Der kom 2 tilmeldinger til uddannelsen lige på falderebet, som begge er fra Jylland, så det hele faldt på plads og en øvegrupe kunne dannes i jylland også. Magiske ting sker, når man begynder at prioritere sig selv☺ 

Inden undervisningsopstart i marts havde jeg været meldt til siden november 2018 og havde derfor haft adgang til modul 1  (som omhandler kost og kosttilskud) i noget tid, så jeg så småt kunne begynde at leve efter Currame´s anbefalinger. Currame kost består af økologisk kød (undtagen svin), grønt, frugt og nødder og olier. Vi udelader svin, mejeriprodukter, korn (det gælder også pasta, ris, kartofler)og sukker fra vores kost. Svin indeholder toksiner og det er meget syrerigt og kan derfor give ledsmerter. Mejeriprodukter er fyldt med usunde hormoner og det er med til at danne betændelse i kroppen. Kornprodukter frigiver rigtig meget insulin og det indeholder lektiner, som giver dig en tung og træt fornemmelse i kroppen. Sukker  frigiver for meget insulin, som skaber inflammation i kroppen og påvirker vores psyke negativt. 

Før opstart på uddannesen, havde jeg udfyldt en journal, hvor der er spørges ind til din kost, sygdomme i familien, hvilke skavanker/symptomer man har m.m. Mine skavanker omhandler bla. overvægt, psoriasis, stress, angst, parodontose, menstruationssmerter og lavt selvværd. Ud fra min journal, fik jeg en kosttilskudsliste med forslag til, hvilke vitaminer og mineraler der kunne hjælpe mig. Jeg fik en AHA oplevelse over, at finde ud af, at mine psykiske skavanker, faktisk også kunne skyldes et fysisk mangel. Ingen havde fortalt mig, at stress og angst kan skyldes mangel på aminosyrer, B vitaminer og D vitamin. For mange år siden, da det var på sit højeste med min stress, var lægens svar bare, at give mig lykkepiller. Jeg tog til sidst imod det, selv om jeg ikke ville. Men jeg var slet ikke mig selv på de antidepressive midler. Jeg vidste heller ikke, at denne stresstilstand,  kunne resultere i binyretræthed. Det er ikke noget lægen fortæller om. Jeg har allerede nu, fået en masse redskaber til, hvordan jeg kan komme ud af den tilstand med hjælp fra kosten og min kosttilskudsliste. Flere og flere redskaber kommer til, jo længere vi kommer frem i uddannelsesforløbet. Allerede efter første modul blev vi kastet ud i, at tage hjem og prøve at lave behandlingsplaner til andre. Det var grænseoverskridende, for jeg synes jo ikke, at jeg kunne noget endnu. Men netop ved, at kaste sig ud i det, lærer man meget hurtigere. Jeg startede ud med, at lave behandlingsplaner på min kæreste og dem jeg er i øvegruppe med. Ret hurtigt  oplevede jeg, at jeg var i stand til, at fylde mere og mere på planerne. Learning by doing er en udfordring, for en som mig, der gerne vil have kontrol og først være 100 % sikker på, at jeg kan tingene inden jeg går i gang. Men jeg kan sagtens se nu, at erfaringerne kommer ved at prøve af det af. Det er så fantastisk en proces. 

Se hvad uddannede Health Mentorer siger om uddannelsen og hvad de bruger den til i dag her!

Læs mere om Health Mentor uddannelsen og dens deltagere her!

 

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar