MODUL 8 HEALTH MENTOR UDDANNELSEN: LABORATORIETESTS – Verena #9

LABORATORIETESTS:

Grundlaget for de behandlingsplaner jeg laver, er en journal med en masse spørgsmål, hvor du svarer på hvilke skavanker/symptomer du har, hvilken kost du får m.m. Hvis du ønsker en meget mere specifik behandlingsplan, er der stor hjælp at hente i en laboratorietest. Den kan nemlig også vise om du er på vej til at udvikle sygdom, som du ikke selv helt er opmærksom på endnu. Behandlingsplanen giver forslag til hvilken kost, hvilke vitaminer, mineraler og aminosyrer du skal opbygge kroppen med.

Laboratorietesterne giver dig mulighed for, at se ind under huden på dig selv og give dig svar på, hvorfor du oplever de problematikker og sygdomme du har. Testerne viser hvor der er balance eller ubalance på celleplan og om kroppen mangler diverse ”byggematerialer” (vitaminer, mineraler, aminosyre osv.), for at fungere optimalt. Derudover får du svar på, hvordan din krops processer virker, altså om dine organer fungerer optimal og hvad konsekvensen er, hvis du ikke gør noget ved problematikkerne nu og her. Vores livsstil og kost har en meget stor indflydelse på vores krops velvære og det er derfor vigtigt at den får den rette næring.

Laboratorietesterne er et af mine vigtigste arbejdsredskaber, hvor vi sort på hvidt kan se hvordan kroppens processer virker. Laboratorietesterne tages der hjemme vha. urin, spyt, hår, afføring eller blodspot (en bloddråbe fra fingeren) og er dermed kroppens sladderhank. Vi får præcis af vide, hvad det er kroppen har behov for, i forhold til den problematik der bliver testet på, og på den måde kan jeg lave en behandlingsplan, der får din krop tilbage i balance igen. 

En laboratorietest er en rigtig god investering i dit liv. Ligesom du investerer i din bil, bolig eller pension, er det vigtigt at du investerer i dit liv, din krop og din sundhed. Det er ikke så fedt at blive ældre, hvis vi skal bruge alderdommen på at alt være for syge, til at gøre/ opleve de ting vi gerne vil. Du kan tage ansvar for, at ændre på hvordan du har det nu og her, men også forebygge sygdomme ud i fremtiden, så hvorfor vente til dine symptomer bliver værre. 

Dine symptomer kunne f.eks være:

 • Træthed/mangel på energi, svært ved at sove
 • Smerter, herunder muskelspændinger, gigt, fibromyalgi, migræne m.m.
 • Psyken: Tristhed, depression, stress, nervøsitet, sensitivitet, stress, angstanfald
 • Mave- og tarmproblematikker (diarre, oppustethed, forstoppelse, tarmsygdomme, overvækst af svamp/bakterier)
 • Hormonelle ubalancer, herunder infertilitet
 • Ofte er syg, rammes af infektioner og betændelsestilstande/inflammation
 • Allergi
 • Overvægt, undervægtig
 • Har eller har haft cancer
 • Kronisk sygdom
 • Autoimmune sygdomme

Jeg har selv fået lavet en organix test tilbage i april måned, da jeg startede på Health Mentor uddannelsen. Selvom jeg godt kunne mærke på min krop, at den var medtaget efter mange år med stress, angst og dårlig kost, så må jeg indrømme, at jeg i første omgang blev ret så chokeret over, at se resultatet af min test sort på hvidt. Efter at have sundet mig lidt, så har jeg i stedet valgt, at være dybt taknemmelig for, at jeg med testresultatet i hånden, kan handle målrettet på det.

Læs også om modul 5 på Health Mentor her!

Et af de områder jeg har problemer med, er mit kulhydratskifte. Her viser testen, at jeg har stor sandsynlighed for at få diabetes 2 i nær fremtid, hvis ikke jeg sætter ind i tide. Set i bakspejlet, kan jeg godt se, at jeg igennem længere tid, har haft symptomer der peger i den retning. F.eks skal jeg op flere gange om natten for at tisse, jeg får altid lyst til sødt lige efter aftensmaden og jeg er enorm træt. Cravings efter sødt skyldes ofte aminosyremangel. 

Jeg har også problemer med min fedtomsætning, så jeg døjer med overvægt og enorm træthed. Manglende energi er generelt et tema i min test, som jeg heldigvis kan gøre noget ved omlægning af kost og kosttilskud som f.eks Q10. 

Generelt så er mit nervesystem ret påvirket, hvilket jeg tydeligt har mærket, især efterår/vinter er mit humør og min energi dalende. Beskrivelsen af mennesker der har problemer her er, at man tænker på andre før sig selv, lever efter mottoet: ” Jeg skal yde, før jeg må nyde”, de er bekymrede, angste, triste, de har stor behov for kontrol og tendens til at fylde deres kalender for meget. At jeg ligger lavt på velvære vitaminerne: B- vitaminerne, er endnu en faktor, der belaster nervesystemet. Har man problemer med sin psyke, bunder det ofte i aminosyremangel. Man kan teste på, hvilke aminosyrer man er lav på og få blandet sit eget aminosyrepulver, der passer præcist til de mangler man har. Hvilket er næste step for mig.

Derudover er mit oxidative stress meget højt. Dette kan på sigt føre til cancer og kredsløbslidelser. Jeg har den autoimmune sygdom psoriasis, som netop gør, at man har øget risiko for disse ting. 

Autoimmun sygdom starter ofte i tarmen og testen bekræfter, at jeg skal gøre mere for at støtte min tarm med f.eks probiotika. Når man så også lige tænker på, at ens nervesystem hænger tæt sammen med tarmen, så giver det meget god mening.

Siden jeg er startet på uddannelsen, har jeg lagt min livsstil en del om, tabt en del kilo. Jeg vil rigtig gerne have taget en ny test, når jeg er færdig med uddannelse, for at se hvor meget tingene har rykket sig på et år. 

LÆS MERE OM HEALTH MENTOR UDDANNELSEN HER!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ