Føljeton: En HMU-studerendes bekendelser #10

Er du nysgerrig på, hvordan det er at være studerende på vores Health Mentor Uddannelse? Følg med i vores blog-føljeton, hvor du får mulighed for at følge en studerende hver måned på tæt hold under hele uddannelsesforløbet.

Modul 9: Hormonterapi

Dette modul bød på en intens weekend fyldt med fordybelse i kroppens komplekse hormonsystem, detaljeret arbejde med hormontests, diverse cases og ikke mindst en masse afkobling, lækker mad og gåture i naturskønne omgivelser.

Få styr på dine hormoner

Vidste du godt, at det er hormoner, der kontrollerer alt fra dit humør og søvn til din fertilitet og appetit? Hormonerne er et kæmpestort orkester styret af hjernen og det er altafgørende, at alle instrumenter spiller sammen, hvis kroppen skal fungere, som den er skabt til. Selvom jeg i forvejen havde lidt indsigt i hormonsystemet, selvom jeg i dag har erfaret, at det nok kun var en brøkdel, så åbnede der sig en helt ny verden op den her weekend. Det blev virkelig understreget med store, fede bogstaver, hvor vigtigt det er både at holde kroppens hormonsystem i balance, men også at lytte til de signaler, kroppen sender – ellers begynder den at modarbejde dig. Det kan du blandt andet opleve som konstant sult, uregelmæssige menstruationer, søvnproblemer, humørsvingninger eller uren hud. 

Vores hormoner er styret af mange ting, som gener, miljø og alder, men noget af det, der påvirker hormonerne mest – og som jeg personligt også har været meget udfordret af før i tiden – er stress. Så hvis du oplever bare nogle af de symptomer, jeg beskriver ovenfor, så er noget af det allerførste du burde gøre, at slappe mere af og nyde nuet. Lettere sagt end gjort, I know. I’ve been there. Men du kan ikke give til andre, før du har tanket dig selv op. 

Hav værktøjskassen i orden

Noget, jeg gerne ville have vidst år tilbage, var at der fandtes laboratorietests, som helt specifikt kunne analysere på det enkelte hormon og samtidig kortlægge, hvordan de forskellige hormoner påvirker hinanden – og ikke mindst kroppen og psyken. Vi brugte en del tid på at nørde forskellige cases, analysere hormontests og udarbejde behandlingsforløb med udgangspunkt i specifikke tilskud og sammensætninger. Og når du sidder med laboratorietest, der viser dig tal og grafer, så bliver hele processen pludselig meget mere håndgribelig. 

Kørt ind med sunde snacks og varm te, så var det altså ikke den værste beskæftigelse af foretage sig sådan en weekend i januar, hvor man allermest blot har lyst til at snige sig under et tæppe på sofaen. 

Hvis du ikke kan vente til næste indlæg, kan du fordrive ventetiden med at tjekke uddannelsen ud lige her.

Alt godt, 

Michelle

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ