Pærekropstypen – Østrogenkropstypen

Hvilken kropstype har du?

Man kan groft inddele kropstyperne i tre typer. Vi kan kalde dem æble-kropstypen, pære-kropstypen og typen midt i mellem (timeglas). Disse tre typer kendetegnes ved at være styret af en dominerende hormonkirtel, som påvirker alt fra kroppens hormonfunktioner og størrelse, til kroppens form og hvorpå kroppens fedt sætter sig.

Læs mere her.

Hvad fortæller dine former om dit hormonsystem?

Kroppens form giver indirekte en indsigt i den hormonelle situation, som kroppen befinder sig i. 

Allerede i 1900-tallet inddelte psykolog Dr. William Sheldon, læge Carl Huter og psykiater Ernst Kretschmer mennesker i tre generelle, fysiske typer: entoderm, mesoderm og ektoderm også kaldes somatotyper. De tre mennesketyper kunne derved henvise til et hormonkirtel:

  • Ektoderm refererer til kønsorganerne (pæreform, ved ubalance)
  • Entoderm refererer til skjoldbruskkirtlen (timeglas, ved ubalance)
  • Mesoderm refererer til binyrerne (æbleform, ved ubalance)

Disse tre typer kan altså bruges som en ledetråd til, hvor i kroppen den hormonelle ubalance befinder sig. Så uanset hvad du ser i spejlet, vil der være en løsning, som vil forbedre dit stofskifte baseret på din kropstype. 

 

Kom med på forløbet: Spis efter din hormontye – vi starter d. 13. juni.

 

Hvilken kropstype er du?

Pærekropstypen – Østrogenkropstypen

Østrogenkropstypen har ofte færre fedtceller og muskelfiberceller – altså et naturlig højt stofskifte og små muskler. Disse kropstyper er har ofte en kunstnerisk og indadvendt persolighed. Man kan opleve ofte at være sulten på grund af det høje stofskifte. De kan opbygge muskler og samtidig blive overvægtige, hvis de er alt for stillesiddende.

Celebrity: En person, hvor denne kropstype er tydelig, er skuespiller Alicia Vikander, som er meget petit.

Er kroppen i ubalance i denne kropstype, vil fedtet sætte sig på hofter og lår. Det kan tage længere tid at slippe denne form for fedt. Dette skyldes, at denne form for fedtaflejring er påvirket af østrogen og for meget østrogen kan give fedtaflejring.

Den gode nyhed er, at denne slags fedt ikke er så farlig som mavefedt.

Der kan desuden være tendens til akne, hovedpine, PMS, oppustethed og tristhed – især omkring menstruation.

Pæretypen kan have en højere risiko for osteoporose, da kroppen kan have tendens til at danne mindre østrogen, når man kommer i overgangsalderen. Andre sundhedsmæssige problemer for denne type kan være appelsinhud og åreknuder.

Det vigtigste for pærekropstypen er at fokusere på højt indhold af fiberrige fødevarer. Fiber kan binder sig til østrogen i tarmen og hjælpe med at transporterer det ud af kroppen.

Derudover er det vigtigt at støtte med gode proteinkilder, omega-3 og aromatasehæmmende urter og kosttilskud (aromatase er et enzym, der kan være med til at omdanne testosteron til østrogen og er med til at skabe mere fedtaflejring).

 

Kan du genkende dig selv i alle typerne?

Bare rolig – du er ikke den eneste. Det forholder sig nemlig sådan, at du indeholder alle kirtlerne og de såkaldte kimblade. Derfor indeholder du også alle kvaliteterne, hver af de tre kropstyper besidder. Det er blot ofte sådan, at der er en kropstype, vi er mere end de andre.

Når du finder den kropstype, du bedst kan genkende dig selv i, kan du lære at gennemskue dig selv og bryde med dårlige vaner, så du i højere grad bidrage til et mere balanceret hormonsystem – og derved en mere balanceret krop.

 

Derfor har Chloe også lave forløbet: Spis efter din hormontype – et forløb der lærer dig at leve efter din hormontype og derved naturligt regulere dit hormonsystem.

Og du får 4 bonusser >> 

Du beholder for evigt
Du får det til intropris

(og sparer kr. 400,-)

Screenshot 2023-04-26 at 14.18.41

Kærligst

Chloe Floor Oliva

Har du spørgsmål, så skriv endelig til mig på: info@currame.com

Følg gerne med på min Instagram, hvor jeg dagligt ligge inspirerende opskrifter og hormontips op. Find mig her.

Referencer

  • William Sheldon. The Varieties of Human Physique: An Introduction to Constitutional Psychology. New York: Harper, 1940

 

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar