At lette en presset hverdag

Det er fint at have travlt engang imellem, og mærke adrenalinen pumpe – f.eks. op til et spændende projekt eller i planlægning af en stor fest. Men hvad sker der hvis vi er travle i lang tid? Og måske endda i FOR lang tid?

Vi er rigtig gode til at fortælle dem vi holder af at “Nu skal du altså huske at få slappet af” og at “Det er fint lige at geare lidt ned” – Hvorfor er det så nemt at sige til andre, men ikke til os selv?

Cortisol er et såkaldt “stresshormon”, som udskilles i hjernen. Det er livsnødvendigt for os at have, idet det holder os klar, parat og responsive i vores omgivelser. Dog kan for høje niveauer af cortisol have negativ effekt.

Problemet med cortisolhormonet er, at hvis niveauet har været for højt længe, kan det være rigtig svært at sænke igen. Vi giver dig derfor nogle bud på, hvordan du kan afhjælpe den pressede følelse, som travlhed og tankemylder kan give.

Uforarbejdet mad er så vigtigt for din krop! Spis godt med grøntsager, specielt dem med dybe, rige farver. Kål, tomater, sød kartoffel, gulerod, rød peber – spis så mange farver du kan! Grøntsagerne er rige på antioxidanter, fibre, mineraler og vitaminer, som din krop skal bruge, for at skabe gode forudsætninger for din hormonbalance1.

 

På hormonboost får du en e-bog der er fyldt med opskrifter der er balancerende for dine binyrer. Se mere her.

 

Skab bevidsthed om hvornår du oplever at føle dig presset. Mærk efter, helt nede i maven, og forsøg at tage følelsen ind. Øv dig måske i et sætte ord på følelsen – enten højt, eller skrevet ned. Ved at lære mønstrene at kende, kan du på sigt lære at tage følelsen i opløbet. Stop op! Mærk efter!

Har du mulighed for at flytte dig fra det der gør dig presset? Kan du skifte job, hvis det er dér du oplever stort ubehag? Kan du snakke med en person, som gør dig skidt tilpas? Øv dig i bevidsthed – f.eks. gennem meditation, akupunktur eller en gåtur i naturen.

Bevæg dig 30-60 minutter ad gangen, de fleste af ugens dage. Det kan være hårdt at komme i gang med at dyrke motion, specielt i de kolde, mørke måneder. Men vi kender alle følelsen af at have fået det gjort – det ER altså fedt! Ikke nok med at det gør vores krop sundere, så har motion en fantastisk effekt på vores humør – og på vores cortisolniveau2. Du behøver ikke nødvendigvis løfte vægte i et fitness center, men bare det at gå en rask tur med en god podcast i ørerne, kan gøre underværker.

Aromaterapi er en fantastisk form for selvkærlighed. Det har været brugt i tusinder af år, for at støtte forskellige skavanker, og bruges stadig over hele verden.
Æterisk lavendelolie er skønt til at opnå ro og afslapning, og du kan med fordel bruge aromaterapi før sengetid.

Søvn. Du ved det, vi ved det. Søvn, søvn, søvn. Når vi sover, restituerer vi. Vi genopbygges, vi repareres. Det er ikke kun vores krop der kommer i ro, men i den grad også vores hjerne. Prioriter at få minimum 7 timers søvn, hver nat – eventuelt efter afslappende aromaterapi, hvis du har besvær med at falde i søvn.

 

Oplever du generel uro og pres? Vi vil gerne hjælpe dig – book vores 1:1 forløb her. Er du interesseret i at finde ud af hvordan dine stress niveauer ligger på, så kig med her.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ