HALLOWEEN KUGLER

Slik eller ballade, snart står der måske et par børn og banker på din dør, eller måske får du lyst til at forkæle dig selv og/eller dine børn med lidt hjemmegjort Halloween guf. Vi tænker du skal byde slikmundene på disse kugler, de smager syndigt og sødt, og måske du samtidig skal undgå at fortælle dem, hvad der egentligt er i kuglerne, for så står den måske på ballade (ser du, bønner, ja, bønner er den ingrediens, der er mest af i disse kugler!). 

Du kan bruge de fleste slags bønner, kikærter, sorte, hvide og så butterbeans, som vi har brugt. Vi synes, kuglerne bliver bedst med butterbeans, som om de giver en lidt smøragtig konsistens og smag på den gode måde. Kan du skaffe ultra bløde dadler som deglet noir eller medjool, så tager de altså også kuglerne til et højere niveau af lækkerhed, men du kan snildt bruge ganske almindelige tørrede dadler. Det er et spørgsmål om feinsmækkeri 🙂

  

Mal først mandlerne til groft nøddemel, tilsæt derefter alle de andre ingredienser og kør i en foodprocessor til du har en stor fast dej. 

Så skal kuglerne formes og trilles. For at få orange og sorte kugler har vi bugt activated charcoal og dunaliella salina pulver fra Raw Nice til at farve kokosmel med. En halv teske er nok til at farve en lille skål kokosmel. Til de sorte kugler har vi desuden tilsæt lakridspulver, da vi er ganske glade for lakridssmag. 

 

Word of warning: Du får ganske farverige fingre af at trille kuglerne, så tril i en farve ad gangen. Sæt eventuelt kuglerne på køl i en lille halv time inden servering. De smager nu godt både stuevarme og kolde. Og så må vi også hellere nævne, at disse kugler mætter virkelig godt og er ganske gode ved dit blodsukker. De er klart en Halloween treat værd!:)

Opskrift

  • 1 dåse butterbeans (240 g drænet vægt)
  • 200 g dadler
  • 100 g mandler
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 spsk proteinpulver med chokoladesmag. Vi foretrækker den fra Clean Lean. 
  • 3 spsk kokosolie.
  • Kokosmel + evt. lakridspulver og activated charcoal + dunaliella salina pulver til at farve og trille kuglerne med.

Ønsker du mere inspiration? Så få her opskrift på græskarmuffins uden korn.

Download også vores populære e-bog fyldt med lækre opskrifter ganske gratis her.

Udviklet af Ida Ege

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ