Vegansk pizza

Vi er begejstrede for denne veganske pizza og vi er ret så sikre på at I også vil synes om den! Helt uden mælk og korn med masser af smag. Server den for dine børn, gæster, i weekender eller på hverdage. Opskriften er lige til. Pizzaen er velegnet til madpakken.

1-2 person

Ingredienser:

Bund:

500 g søde kartofler skrællede og groft hakkede

2 dl sesam- eller quinoamel


Fyld:

2 spsk. tomatpuré

1 dl spinat

1 rødløg i skiver

1 rød peberfrugt i skiver

2 fed hvidløg

1 knivspids salt

1 knivspids peber

2 tsk. oregano

1 tsk. chiliflager

2 spsk. kokosolie

Et par basilikumblade

60 gram vegansk ost

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 grader og læg en stor bageplade med ubleget bagepapir ind i ovnen. Kog den søde kartoffel i en dampkoger i 20 minutter, eller indtil den er blød. Kom den bløde søde kartoffel i en skål og mos den. Tilsæt mel og bland det med en træske indtil det er godt blandet.

Hæld lidt vand i en lille skål og brug det til at fugte dine hænder. Form derefter den søde kartoffeldej til en kugle og læg den på bagepladen. Når du dypper dine hænder i vandet, bliver det lettere at forme dejen, uden at den klæber til dine hænder. Form dejkuglen til en cirkel, der er ca. 0,5 cm tyk, og glat den ud rundt om kanterne. Bag dejen i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.

Forbered i mellemtiden toppings ved at blande løg, peber, svampe, hvidløg, salt, peber, italienske urter, chili-flager og olivenolie, indtil grøntsagerne er fuldt belagte i krydderiet.

Når dejen er færdig med at bage, skal du fjerne den fra ovnen og sprede tomatpuré ovenpå efterfulgt af et lag spinat. Begynd derefter med at lægge grøntsagerne på pizzaen. Afslut med skiver af vegansk mozzarella (f.eks. fra Violife), nogle basilikumblade og et lille sprøjt af olivenolie. Bages i ovnen i 8-10 minutter og velbekomme.

TIP:

De største sundhedsfordele ved at spise søde kartofler ligger dog primært i det høje fiberindhold samt de mange sunde antioxidanter. Søde kartofler indeholder særligt mange C-vitaminer, betakarotener, B1-vitaminer samt mangan og kalium. Disse mikronæringsstoffer er særdeles gavnlige for stort set alle indre kropslige processer.

 

Ønsker du flere sunde opskrifter? Prøv også børnefavoritten: PIZZASNEGLE UDEN KORN OG MÆLK

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev og få en gratis e-bog fyldt med currame-opskrifter.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ