Æblecidereddike – din nye bedste ven!

Kender du æblecidereddikens mange anvendelsesmuligheder? Lær den fine, brune væske at kende, når vi gennemgår dens fantastiske egenskaber!

Du kender sikkert den brunlige væske, med den syrlige og søde duft.

Eddiken1 har været brugt over hele verden, i flere tusinde år. Den oldgræske Hippocrates mente, at æblecidereddike, blandet med honning, kunne kurere forkølelse. Og han var ikke alene om at være begejstret for det fermenterede vidunder.

Eddiken er nemlig fermenteret æblecider, som danner probiotika – noget vi elsker hos curra · me. Fermenterede fødevarer har nemlig vist sig, at have gavnlig effekt på vores naturlige tarmflora, og dermed også hele vores sundhed.

Æblecidereddike har næsten uendelige anvendelsesmulighederne og prisen er lav! Nedenfor lister vi endnu flere af æblecidereddikens mange gavnlige effekter

Effekter af æblecidereddike

En god start på dagen 

Bland 1 tsk æblecidereddike i et stor glas vand, og drik det når du står op. Blandingen virker rensende i svælget, og skulle efter sigende være god mod sure opstød.

Antibakteriel effekt

Æblecidereddike har antibakterielle effekter, og fungerer derfor super fint i sig selv som fx deodorant! Bland det evt. med kokosolie og natron og lav din egen deodorant. Kom den dog ikke på helt nybarberet hud, men vent et kvarters tid før du påfører eddiken på huden.

Lider du af vorter på hænder eller fødder? Fugt et stykke vat med æblecidereddike, og sæt det på vorten med et plaster. Du kan sove med vattet på og gentage til du har opnået et ønsket resultat.

Hårkur

Et gammelt husmoderåd til at opnå skinnende hår er… ja du gættede det – ÆBLECIDEREDDIKE. Skyl dit nyvaskede hår igennem med den berigende eddike, og skyl derefter med køligt vand – og så vent på de mange komplimenter du vil få for dit bløde og skinnende hår 😉

Æblecidereddike er et hit i madlavningen! Prøv denne lækre opskrift på salatbowl hvor rødløgene syltes perfekt i æblecidereddike

Renser i dybden

Oplever du, at det er svært at komme af med ophobninger af hårprodukter og skæl i din hovedbund? Prøv at gnid æblecidereddike ind i hovedbunden, og lad det virke 2-3 minutter. Skyl herefter efter med køligt vand og mærk nu hvordan din hovedbund er ren og bedre kan ånde.

Ar

Det er ikke kun huden i din hovedbund, som vil elske den dejlige eddike. Lav en opløsning bestående af 1:1 del vand og æblecidereddike, og dup det på fx dine bumser ar. Syren fra eddiken vil lysne det pigmenterede område, efter vanligt brug.

Rengøring

Det er ikke kun vores krop, der kan trænge til en udrensning. Du kan også bruge æblecidereddike til rengøring af hjemmet. Mix æblecidereddike med vand, og benyt det som universalrengøring!
De antibakterielle effekter fjerner både uønsket lugt, fedt og kalk –  og så er eddiken både god for dig og miljøet.

Nu kan du nok forstå, hvorfor vi altid har en flaske æblecidereddike stående hos os 🙂

Find skønne og indbydende opskrifter i vores E-bog, som du kan få ganske gratis 

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ