Pizzasnegle uden korn og mælk

Curra·me pizzasnegle uden korn og mælk

Til den lille sult eller lette frokost er pizzasnegle et must
Lav en ordentlig omgang, frys dem ned og nyd, at du har et lille lager til madpakker og de dage, hvor du ikke orker at lave den helt store frokost. Det kræver lidt øvelse at lave dem første gang, men bare rolig, de smager godt uanset hvordan de ender med at se ud. Og så er de smækfyldte med grønt, da størstedelen af bunden er lavet på broccoli.

Bageprocessen er todelt. Bunden bages først. Herefter fylder du sneglende og færdigbager dem i ovnen. Start med at tænde ovnen på 170 grader. Så kører du broccoli og mandler til fint mel i en foodprocessoren. Start med broccoli og brug pulser-knappen, ellers bliver massen for våd. Du kommer til at trykke mange gange på pulser-knappen, men til sidst står du med det fineste grønne ‘broccolimel’. Herefter tilføjer du mandlerne, som du også kører til fint mel. Du behøver ikke at rengøre skålen inden mandlerne kommes i.

Hæld mel over i en stor skål og tilsæt æg, salt og friskhakkede krydderurter. Vi har brugt basilikum og persille her.

Rør dejen sammen og rul den ud i et tyndt lag mellem to stykker bagepapir. Dejen skal være lind nok til at føles lidt våd, men ikke så våd at den hænger fast i bagepapiret. Læg dejen på en bageplade og bag den 10 minutter i ovnen. Mens bunden bager, finder du ingredienser frem til fyld. Skal det gå stærkt springer vi den hjemmelavede tomatsauce over og bruger Urtkrams mosede tomater på glas – de smager fantastisk til pizza. Hakkede dåsetomater går også fint an.

Hvis du kan tåle gede- og fåreost, så brug en fåre-manchego eller øko-fetaost. Mærk dig frem til, om du tåler det. Pizzasneglene smager godt både med og uden ost. Vi kan godt lide at tilføje zucchini, som her kommer i en spiralized version. Hvis du har en spiralizer, så brug den gerne. Sen gør altid en pizzaopskrift lidt sjovere. Ellers river du bare din zucchini på rivejernet. Lidt hakket eller revet oksespegepølse er også lækkert at bruge.

Når bunden har bagt i 10 minutter, tager du den ud og løsner den forsigtigt fra bagepapiret, så den er lettere at rulle sammen om lidt. Pynt med dit yndlingsfyld. Tag en dyb indånding og rul nu pizzaen sammen som en roulade. Bunden er lidt skrøbelig, så tag den med ro. Har du ikke mod på at rulle den sammen, så stiller du bare pizzaen i ovnen som den her.

Skær din rulle ud i stykker og bag dem færdige i ovnen i 10 minutter. Sæt dem evt. i små muffinsforme, så er de lette at håndtere til både fryseren og madpakken.

Mens sneglene bager færdig, laver du en lynhurtig kikærtesalat, der består af kikærter fra dåse, tomater, krydderurter, olivenolie, æblecidereddike, zucchini, salt og peber. Og så er der frokost. Velbekomme!

PS: Hvis du ikke har mod på snegleversionen, så prøv mini-pizza i stedet. Du bager blot flere små, halvtykke pizzabunde i stedet for en stor, tynd bund.

Ellers er fremgangsmåden den samme. Bag bundene i 10 minutter, pynt med yndlingsfyld og bag dem færdige i yderligere 10 minutter. Så kan du nyde din frokost.

Frys det, du ikke får spist, ned så du kan nyde pizza en dag, hvor du ikke lige gider at lave mad.

PIZZASNEGLE (24 STK) ELLER MINIPIZZAER (12 STK)

BUND

 • 1 broccolihoved
 • 3 dl mandler
 • 2 dl cashewnødder
 • 3 æg
 • 3 æggehvider
 • 2 tsk. salt
 • En god håndfuld krydderurter af det du nu har, fx basilikum, persille, purløg og oregano

FYLD

 • Tomatsauce, Urtekrams mosede tomater på glas er god
 • 1 zucchini
 • Evt. 150 g fåre- eller gedeost
 • Evt. oksespegepølse
 • Friske tomater
 • Krydderurter

Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser for hvilket fyld, du kan bruge. Prøv dig frem. Spinat og kål stegt i hvidløg, tamari og citronsaft i et par minutter smager også skønt.

Få en gratis e-bog fyldt med 100 sunde curra·me-opskrifter lige her.

Prøv fx også den lækreste opskrift på curra·me-koldskål uden mælk og sukker.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ