Din appelsinhud – 3 gode tips

Appelsinhud er i vores verden en gammel inflammation i hudens bindevæv.

Din krop er så sej, at den gør alt for, at du kan overleve. Den har en slags overlevelsesmetode, hvor den kan lagre affald og ‘dårligdom’ i dit fedt og bindevæv. Det er super smart, for det betyder, at kroppen beskytter de vigtigeste organer.

Vores holistiske syn på kroppen:
Kroppen udrenser altså efter princippet; først ind – først ud.
Det, der sker her og nu, er noget den tager sig af. Hvis vi så lever en livsstil der er fyldt med raffineret mad, affaldsstoffer, hormonforstyrende stoffer, dårlige spisevaner, sukker og stress, så har kroppen travlt og kan nødvendigvis ikke nå at bearbejde det hele.

I det store og hele, har din krop har ikke ændret sig siden stenalderen, men det har din livsstil, kulturen og omgivelserne. Så har din lever dem samme funktion i dag som dengang? Forskellen er blot, at en i dag har meget mere at lave.

Kroppen skal tage sig af mange ting så som at nedbryde maden du spiser, sende næringen gennem blodet, rense blodet, føre væske til nyrerne, rense væsken og sende det beskidte videre til blæren, føre afførring via muskler i tarmen ned mod anus, trække vejret, fjerne affaldstoffer i den luft du indånder, mærke følelser, tænke tanker mv.

Der kan altså pludselig ophobe sig en lang kø af opgaver, som kroppen skal løse.

Så hånden på hjertet – hvor lang er din kø?

Du kan få et billede af, hvor lang din kø er, ved at se på problematikkerne i din krop. Kører det hele som det skal? Føler du dig lykkelig? Har du lyst til at have sex med din partner? Har du lyst til at gøre dig selv lækker for dig selv? Laver du stort minimum to gange dagligt. Tisser du ca. en gang i timen? Er du frisk, når du vågner? Er du træt, når du går i seng? Er du frisk gennem dagen? Har du en stærk ryg og stærke ben? Kan du mærke din sult og hvornår du er mæt? Mærker du din tørst? Føler du dig stadig ung?

Hvis det hele kører, så behøver du ikke at læse videre.

Jeg tænker altid, at vi kan gøre noget. Selv jeg får ideer dagligt til, hvordan jeg kan støtte mig selv endnu mere.

6-fase-systemet

Friederich og jeg samt vores elever på Health Mentor Uddannelsen arbejder efter et system der hedder 6-fase-systemet.

Det er et system, din krop arbejder efter – et såkaldt udrensnings-/sygdomssystem. Det viser, hvordan kroppen arbejder i de forskellige faser kroppen har.

Systemet viser, hvordan kroppen arbejder fra det øjeblik du optager et toxin i din krop til du har udviklet en sygdom.

I første fase reagere din krop ved eksempelvis lyst/hvidt snot i næsen eller lyst/hvidt udflåd i trussen. I næste fase bliver snottet gult/grønt. I den trejde fase bliver det brunt/sort og hvis kroppen via dens beredskab ikke formår at få det ud af kroppen, så bliver det lagret i kroppen.

Igen er kroppen sej. Den ved, at det skal så langt væk fra hjerte, lunger og de andre organer. Den ved, at fedt kan udvide sig og lagrer derfor affaldet der, hvorefter kroppen transporterer det ud i det yderste væv, hvor det ikke kan gøre nogen “stor skade”. Der ligger det så.. I fase 4 og 5 udvikler det sig til sygdomme og i fase 6 til meget alvorlige sygdomme.

Du ved selv, hvor meget lagringsplads din krop har

For jo mere syg du er, jo mindre lager har du til at ‘gemme’ affaldet i.

I vores verden: Appelsinhud udvikles på omkring 3-6 måneder.

Så hvad kan du gøre?

Jeg tænker, at det første du skal er at forebygge fremtidig appelsinhud og det gør du ved at begynde at tage ansvar for, hvad du propper i din mund i dag og frem over.

Som jeg skrev tidligere, så udrenser kroppen via princippet; først ind – først ud og det vil sige, at du skal minimere noget at dens arbejde, så den selv kan kigge på alt det, den har skubbet til side, for at arbejde her og nu.

Vi kan gøre os selv syge – vi kan gøre os selv raske.

Lige nu har vi jubilæum og du kan sparer op til 20% på mange af vores produkter, bl.a. vores populære 1:1 forløb.

Kroppen kan heale sig selv. Den gør det hver dag ved at opbygge og fornye celler.

  • Så jeg anbefaler dig klart at formindske indtaget af raffineret mad og købe økologisk mad der er levende. 
  • Undgå alle former for kemikaler på din krop og i dit hjem. Se et skønt blogindlæg her med ideer.
  • Drik over to liter vand dagligt.  

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ