Processen op til min opstart på Health Mentor uddannelsen – Verena #1

Læs i indlægget Verenas tanker omkring at søge ind på Health Mentor uddannelsen. Tanker og bekymringer mange nytilmeldte HMU’er har. Verena valgte at fokusere på sig selv og sin familie, som motivation for uddannelsen. Læs hendes første del her.

 

Fortid, fremtid, tanker og bekymringer.

Det har været en lang proces at nå frem til, at starte op på uddannelsen. Faktisk gik hele 2018 med tanker om fremtiden. Måske kom det netop der, fordi jeg var begyndt at få lidt ro på i mit liv. Jeg var ved at være lidt ovenpå igen efter perioder med stress, angst, skilsmisse, fyring fra mit job og en flytning. I mange år kæmpede jeg bare for at hænge i og at alt det praktiske omkring børn mm. fungerede. Pludselig blev der tid til, at tænke mere over, hvad jeg egentlig havde lyst til. Der var en stor trang til, at der skulle ske noget nyt i mit liv. Måske jeg havde en slags midtvejskrise? Jeg vidste bare ikke hvad det skulle være. Jeg brugte meget tid på gåture, samt bare at sidde og stirre ud i luften fra min træstub i skoven.

Det var 19 år siden jeg blev uddannet pædagog og havde prøvet lidt forskelligt indenfor mit fag. Jeg havde lyst til, at fordybe mig i noget nyt, men ikke noget der havde med mit fag at gøre. Det skulle være noget helt andet. Jeg tog udgangspunkt i mit liv…skulle det være noget om stress, mindfulness, coaching  eller noget helt fjerde? Jeg så, at en af mine bekendte, havde taget Health Mentor uddannelsen og læste lidt videre om det på Currame´s  hjemmeside. Det lød meget spændende og meget alsidigt. Jeg forkastede i første omgang  ideen. Det var i København og jeg havde ikke råd. Jeg kunne slet ikke overskue at skulle derover et helt år. Min nye kæreste og jeg , havde lige købt et gammelt hus sammen, som skulle renoveres. Derudover betalte jeg stadig af på en stor gæld, som jeg havde fået efter hussalget i forbindelse med min skilsmisse. Der var stadig en del år tilbage på den gælden. Min søn skulle konfirmeres i 2019 og min datter i 2020, så økonomisk var det ikke et særligt belejligt tidspunkt.

Jeg søgte på alverdens uddannelser og fandt også mange spændende, alligevel blev jeg ved med, at vende tilbage til Health mentor uddannelsen. Min kæreste var meget støttende og sagde, at han synes jeg skulle gøre det, da renoveringen af huset jo ikke rendte nogen steder. Jeg har altid beundret ham for, at han lige før vi mødte hinanden, bare havde sagt sit job op og gjort sig selvstændig. Jeg var bange. Bange for det økonomiske, bange for om det var det rigtige, når nu jeg brugte så mange penge på det, bange for om jeg kunne finde ud af det, bange for at tage til København alene.

Selvprioritering.

Desuden kom der tanker om, hvor egoistisk det ville være, at bruge så mange penge på mig selv. Penge der kunne være blevet brugt på huset, på ferie, betale mere af på min gæld osv. Men sidst på året i 2018, så gjorde jeg det. Tiden føltes bare rigtig, til at gøre noget godt for mig selv. Jeg kunne ikke blive ved med at udskyde det. Jeg meldte mig til uddannelsen og betalte depositummet. Bagefter kom tvivlen, samtidig med at jeg var stolt over, endelig at have taget beslutningen om, at gøre noget helt andet end jeg plejer: Nemlig at prioritere mig selv. Det føltes godt og alligevel så kom tvivlen. Var det det rigtige, hvad nu hvis det ikke var noget for mig, Jeg bekymrer mig alt for meget og om ting langt ude i fremtiden. Hvad nu hvis jeg var den eneste fra Jylland og det der med at være selvstændig, ville jeg da ikke kunne finde ud af. Min tro på mig selv var ikke synderlig stor, så det blev til, at jeg bare ville tage uddannelsen for min egen skyld, så jeg kunne hjælpe mig selv og min familie med diverse skavanker. 

Jeg kommer fra en familie, hvor det alternative ikke lige er noget man går op i, så måske jeg også var lidt bekymret over, hvad de ville sige til det. Jeg fandt dog efterfølgende ud af, at min oldemor gik meget op i den alternative verden, hvilket jeg først fik at vide, af mine forældre, da jeg var startet op på uddannelsen.

Der sker magiske ting, når man begynder at vælge sig selv til og jeg har ikke fortrudt min beslutning, nu hvor jeg er godt i gang med det hele.  

Se hvad uddannede Health Mentorer siger om uddannelsen og hvad de bruger den til i dag her!

Læs mere om Health Mentor uddannelsen og dens deltagere her!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ