FØLJETON: EN HMU-STUDERENDES BEKENDELSER #5

Er du nysgerrig på, hvordan det er at være studerende på vores Health Mentor Uddannelse? Følg med i vores blog-føljeton, hvor du får mulighed for at følge en studerende hver måned på tæt hold under hele uddannelsesforløbet.

Modul 4: Udrensning

Temaet for dette modul var udrensning af kroppen på alle mulige tænkelige måder.

 

Din lever har over 500 funktioner i din krop

Da det første slide tikkede op på skærmen om fredagen sad jeg med en halvdårlig fornemmelse i min krop. Måske en form for skyldfølelse.

 

“Din lever har over 500 funktioner i din krop”.

 

Der kørte flashbacks over min nethinde tilbage til min ungdom, hvor jeg i min rebelske periode var til fest hver evig eneste weekend. Min fredag startede som regel ud hos min veninde med den obligatoriske fredags-spaghetti-bolognese efterfulgt af et par timer foran spejlet med glattejernet i den ene hånd og den billigste pudder i den anden hånd. Resten af aftenen gik med at opbygge et had-kærligheds-forhold til lunkne skumbanan-drinks, passiv rygning og ingen søvn. Vi sluttede altid natten af med en rugbrødstoast og mørklægningsgardinerne trukket helt ned. Makeuppen tog vi dog altid af.

 

Hvad har jeg dog ikke udsat min lever for? Jeg er imponeret over, at den har kunnet trække sådan et læs og stadig holde mig oprejst på mit snart 28ende år.

 

Vidste du eksempelvis, at leveren står for 25% af dit stofskifte?

 

Den har et kæmpe arbejde med at genkende, sortere, forarbejde og nedbryde stoffer, som du får udefra. Det kan fx være lægemidler, alkohol, giftstoffer eller kemiske tilsætningsstoffer.

 

Jeg vidste egentlig godt inden, at min lever stod for meget af det hårde arbejde i kroppen, men ikke hvor meget. Den har jo nærmest en lige så vigtig funktion som hjertet for at få hele maskineriet indvendigt til at fungere. Med dette taget i betragtning, gik det pludselig endnu mere op for mig, hvor vigtigt det er at nære kroppen med naturlig mad, kosttilskud og homøopati. Elementer, som kroppen kan genkende og ikke skal bruge unødvendige kræfter på at nedbryde og udskille.

 

Når man begynder at forstå hvorfor man gør noget og ikke bare gør det, fordi andre har sagt, at man skulle, så giver det hele meget mere mening.

Fra alkoflush til lever- og tarmflush

Jeg stoppede ret brat efter min 19 års fødselsdag med at drikke alkohol i en meget lang periode. Tænk, at der skulle 19 shots og et blackout til før at jeg opdagede, hvad det gjorde ved min krop. I dag drikker jeg en drink i ny og næ, men det er efterhånden sjældent. Jeg bryder mig ærlig talt ikke om dét, som alkoholen gør ved mit sind.

 

Derfor var jeg egentlig ret hooked på idéen om både leverflush og tarmskylning, da de blev præsenteret på undervisningsdagen. Jeg kan kun se, at det kan gøre noget godt for mig, at få løsnet og udskilt alle de små sten, der igennem årene har udviklet sig i galden samt alle de affaldsstoffer, der sikkert sidder klistret fast til min tarm. Det, der nærmest skræmmer mig mest er al forberedelsen op til, at overholde de nøjagtige tidspunkter og ikke mindst at skulle faste.

 

Jeg er nemlig typen, der godt kan blive rigtig hangry, hvis ikke jeg får noget at spise, når jeg er sulten. Så fastekure, suppekure og juicekure har aldrig nogensinde sagt mig noget. Derfor tænker jeg at selve processen op til selve udrensningen bliver en kæmpe udfordring i sig selv. Noget, som jeg er spændt på at se, hvordan jeg reagerer på.

 

Hvis du ikke kan vente til næste indlæg, kan du fordrive ventetiden med at tjekke uddannelsen ud lige her.

 

Alt godt,

Michelle Berthels

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ