JORDBÆRLAGKAGE

Hvis du har fødselsdag her i sommeren, så er der intet så dansk som at fejre dig selv med en jordbærlagkage. Nu behøver du selvfølgelig ikke kun at lave denne smukke og lækre lagkage til fødselsdage, den passer perfekt til al festivitas i både juni og juli, hvor de danske økologiske jordbær er på sit højeste.

Og lige netop det med det danske og økologiske er vigtigt, for det er præcis de jordbær, der er allersødest, og denne kage skal laves med søde, modne jordbær. Altså søde jordbær, så er det sagt 🙂 

Du kan passende starte med at skylle dine jordbær godt. Dernæst går du i gang med at bage bunden. Tænd ovnen på 150 grader, slå æggehviderne ud i en stor skål, pisk dem stive, tilsæt proteinpulver, pisk lidt mere, tilsæt kokossukker á 3-4 omgange mens du pisker. Pisk til sukkeret er blevet opløst, du skal ikke kunne ane brune kokossukkerkrystaller i massen.

Fordel ‘dejen’ på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 10-12 minutter. Lige når du tager bunden ud af ovnen vil den være hævet helt op, men den falder hurtigt sammen og bliver til en lækker luftig lagkagebund. Vær forsigtig når du løsner den fra bagepapiret, brug evt. en flad kniv til at skille bund fra papir.

Imens bunden bager, laver du kagecreme. Kør alle ingredienser på nær chiafrø på en foodprocesser eller i en blender. Tilsæt chiafrø til sidst og lad cremen stå og blive tyk. Cremen er ret våd, men chiafrøene suger al væsken til sig, og i løbet af en halv time har du den rette konsistens. Hvis cremen stadig er for våd, kan du evt. tilsætte en spsk loppefrøskaller til lige at samle den.

Fyld cremen i bunden, og så kommer vi til det sjove: pynt!  Hvis du er så heldig at have en have med blomster, skal du endelig gå amok og plukke til. Denne jordbærlagkage er en smule pyntesyg, den passer så godt til junis blomster, især roserne, der springer ud lige som juni teer sig allerbedst.

Skal det være ekstravagant, og det synes vi det skal i juni, så skal der guldstøv og duftende blomster til. Vi har brugt cake dust fra Mill & Mortar, roser, lægebaldrian og uægte jasmin, som dufter himmelsk. Denne jordbærlagkage er en ren sanseoplevelse; det er vigtigt at dvæle ved detaljen. At indtage kagen med øjnene og mærke forventningens glæde forvandle sig til mundvand.

Når du har dvælet, skal der skæres for og indtages. Nyd i fulde drag. Velbekomme!

JORBÆRLAGKAGE 6-8 personer

BUND

KAGECREME

 • 300 g silken tofu (fx fra Clearspring, men almindelig tofu kan også bruges)
 • 1,5 dl fed kokosmælk
 • 2 æggeblommer
 • 3 spsk kakaopulver
 • 1/2 del kokossukker
 • 1 banan
 • 10 dadler
 • 3 spsk chiafrø

PYNT

 • Skønne danske jordbær
 • Blomster
 • Cake dust

Velbekomme ?

Få en gratis e-bog fyldt med 100 sunde currameopskrifter lige her ?

Mangler du ideer til en børnevenlig madpakke uden korn? Så finder du opskrift på den lækreste pizzasnegle lige her ?

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ