Madpakke-ide: Kyllingnuggets

Åh, hvad skal vi putte i børnenes madpakker? Hvis du kender til udfordringen, kommer vi her med en super let opskrift, der kan redde mange madpakker (og såmænd også aftensmaden). Vores kyllingenuggets er elsket af både små og ældre madører, så det er bare med at komme i køkkenet og få lavet en stor portion, for de kan snildt fryses ned. På travle dage kan du blot supplere med med grøntsager og mayonnaise i et lille glas. Voilá: dejlig, sund og nærende mad til de små.

Køb økologiske kyllingebrystfileter og skær dem i små stykker. Vend dem i din sesam-mandel blanding.

Så steger du dine nuggets gyldne på begge sider ved middelvarme. Imens dine nuggets steger, hakker du dine grøntsager. Vi hælder som regel kogende vand over broccoli for lige at tage den værste kålsmag og så spiser børn som regel med glæde deres broccoli.

Det er en god idé at lave en rigtig stor portion, spise lidt til aftensmad og fryse resten ned. Eventuelt i portionsanrettede poser. (Obs! Køb alternative plastikposer lavet på majs eller kartoffel – find dem i helsekosten). På den måde vil der være til en del madpakker og du vil takke dig selv for forarbejdet senere, når du står en travl morgen og ikke ved, hvad du skal finde på til ungerne.

OPSKRIFT

  • 500 g kyllingebryst
  • 1/2 dl mandelmel
  • 1/2 del sesamfrø
  • 1/2 tsk salt

GRØNT

Vi har suppleret med peberfrugter, dampet broccoli, tomater og gulerødder. De fleste børn kan godt lide lidt let fingergrønt. Det er nemmere at spise i mindre frikvarterer før den store spisepause.

Ønsker du mere inspiration? Måske mangler du ide til en lækker eftermiddagssnack til børnene, når de har legekamerater på besøg? Få her vores bud på en skøn jordbæris.

Download også vores populære e-bog fyldt med lækre opskrifter – den er ganske gratis.

Opskrift udviklet af Ida Ege.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ