MODUL 3 PÅ HEALTH MENTOR UDDANNELSEN – VERENA #4

MODUL 3, HEALTH MENTOR UDDANNELSEN: MENENSKEKUNDSKAB

Kroppen har masser af små tegn, som jeg kan bruge i min behandling af klienter. De tegn som klientens krop viser, kan aldrig stå alene, men er et godt supplement til det spørgeskema, som klienten udfylder, når de skal have lavet en behandlingsplan af mig. Irisanalyse, tungeanalyse og kropsanalyse kan bruges som henvisningstegn til ubalancer i kroppen. 

Kropsanalyse:

Der er tre forskellige kropstyper/personligheder. Vi er alle en blanding af de tre, men ofte er en af dem mere fremtrædende end de andre. Alle tre kropstyper  har  hver deres forcer, men også udfordringer. Alle tre typer har deres egne specielle kendetegn i forhold til udseende og væremåde.

1) Ernæringstypen:

Udseende: Tænk på Poul Bundgård og Oprah. De er runde, bløde, har korte fingre og tæer, korte ben,  fyldige øre og kinder, samt en stor næse.

Væremåde/forcer: de er kærlige, forstående, elsker hygge, mad, nydelse og æstetik. De tænker på andre, er venlige, sociale og lever i nuet, samt tager en ting ad gangen.

Udfordringer: De kan blive apatiske, hvor de ikke ænser at handle og de sidder derfor fast i, at synes det er synd for dem. Får ikke gjort ting færdige. De går op og ned i vægt. De får ikke sagt hvad de gerne vil have af andre. De kan have problemer med organerne ( lever, nyre, tarm) og skjoldbruskkirtlen. Have problemer med betændelse, cellutis.

Der skal sættes ind med: Den rette kost, antioxidanter, gode olier, støtte mave, lever, nyre,  de skal have hygge, der skal være god mad

2) Den bevægelige type:

Udseende: Tænk på Arnold Schwarzenegger, atletisk, høj, ranglet/knoglet, lang næse, store ører, tydelige kæber.

Væremåde/forcer: De har en stor vilje, er til facts, har overblik, skal bevæge sig, laver to do lister, handler, vil frem i livet, tager action, får ting gjort, går hurtigt frem.

Udfordringer: De glemmer sig selv, stiller utrolig høje krav til sig selv, de glemmer at spise, er meget i hovedet og kan derfor have svært ved at vise nærvær, de stresser, kører sig selv hårdt, ældes hurtigere og får rynker og gråt hår, kan bruge kaffe, sukker m.m. for at holde sig kørende, de stopper ikke før de er i mål.

Der skal sættes ind med:  at komme ned i kroppen, holde pauser, gå en tur, øve sig i at være mere i nuet, at  støtte binyrerne og stresse af.

Læs også: MODUL 4 PÅ HEALTH MENTOR UDDANNELSEN – VERENA #5

3) Den følelsesneutrale:

Udseende: Tænk på H.C Andersen, høj pande, små øre, lille næse, petit, fine træk, store øjne

Forcer/væremåde: God til at mærke andre og sig selv, familiemenneske, sensitiv, gode til at tale om følelser, empatiske

Udfordringer: forsigtig, bange, svag stemme, føler mindreværd, nærtagende, sensitive, tager alt ind, tilbagetrukken

Der skal sættes ind med: Støtte nervesystemet, Nervoheel, 5 htp, meditation, har behov for berøring og samtale

På modul 3, kom vi alle op på skift foran vores medstuderende, hvor de skulle give et bud på hvilken type man er: Jeg er overvejende bevægelig, men også lidt ernæringstypen.  

Ud over kropstype, kan kroppen have andre tegn, som vi kan bruge. Tegn i øjnene kan aflæses ved en irisanalyse, din tunge kan også have forskellige tegn. Tegnene kan grupperes ved, at de enten henviser til  lever, nyre, tarmen, immunforsvaret og det følelsesmæssige. Eksempelvis:  En fure mellem øjnene kan henvise til at din nyre bør støttes. To furer mellem øjnene kan henvise til , at leveren trænger til støtte.

Ømme punkter under fødderne, i hænderne og i ørerne kan repræsentere et organ i kroppen, som trænger til støtte. 

Der er også altid en psykisk aspekt til dine fysiske skavanker. Dette kan du bla. læse mere om i Louise Hays bog ”Helbred dit liv”. Har du f.eks ondt i halsen, kan du tænke over, om der er noget du ikke får sagt. 

Efter dette modul, som også indeholdte irisanalyse, ville jeg lige prøve, at kigge lidt i min mands øjne. Jeg fandt et skema frem, som viser hvor de forskellige organer, dele af kroppen er repræsenteret i øjet. Jeg kunne se, at han havde en sort streg i det ene øje og jeg sagde, at det vist svarede til testiklerne og lysken. Jeg tænkte ikke mere over det, men et par uger efter blev min mand indlagt og opereret for lyskebrok. 

Vil du vide mere om Health Mentor uddannelsen, så læs mere her!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ