Modul 4 på Health Mentor uddannelsen – Verena #5

Modul 4 PÅ HEALTH MENTOR UDDANNELSEN: UDRENSNING OG BIOKEMSIK MEDICIN

Leveren er et af de største organer i kroppen. Leverens vigtigste opgave er, at afgifte og udrense kroppen. Derudover er leveren bla. vigtig for din energiproduktion, kredsløbet, hormonsystemet, blodsukkerreguleringen og lagring af vitaminer. 

Symptomer på en belastet lever kan være: Træthed, betændelsestilstande, ødemer, galdesten mm. Når galdesten tilstopper galdegangene påvirkes leverens ydeevne og de forstyrrer også din fordøjelse.

En Health Mentor behandler en problematik og balancerer kroppen med mange forskellige  redskaber på en gang:

Første step, er altid kosten. Du kan støtte din lever med følgende økologiske fødevarer: Løg, porrer, hvidløg, kål, broccoli, grapefrugt, rødbede, artiskok, blomkål og gode olier, samt drikke masser af vand.

Du skal undgå: Overspisning, forarbejdede fødevarer (Bacon, is, ost, salami, pølser), sukker, dårlige fedtstoffer, alkohol, aromastoffer og konserveringsmidler.

Næste step kan være, at støtte din krop med vitaminer og mineraler. De vigtigste i forhold til leveren er: B- vitaminerne, C- vitamin, E- vitamin, Selen, Zink og Magnesium.

Her på modul 4, er vores ”værktøjskasse” blevet udvidet med flere brugbare redskaber: Læren om aminosyrerne og phytoterapi. 

Aminosyrer er kroppens byggesten. De aminosyrer, som er speciel vigtige i forhold til leveren er: Gluthation, NAC, Taurin, Glutamin og Arginin.

Phytoterapi er læren om urter. Urterne kan bla. findes i kosttilskud, i te og i æteriske olier (aromaterapi). Urter der er særlig gode i forhold til leveren er: Mælkebøtte, marietidsel, artiskok, gurkemeje, lakridsrod, oregano og ingefær.

Læs også: PROCESSEN OP TIL MIN OPSTART PÅ HEALTH MENTOR UDDANNELSEN

Leverudrensning

Vi blev opfordret til, at vi i vores sommerferie, lavede en leverudrensning, for at få eventuelle galdesten renset ud. Tidligere kursister på Health Mentor uddannelsen, har taget udfordringen op, taget galdestenen op af kummen og taget fotos af dem. Leverudrensningen omfatter både faste og tarmskylninger. Min umiddelbare reaktion var, at det overhovedet ikke under nogen omstændigheder, ville komme til at ske. Jeg har aldrig nogensinde prøvet hverken udrensning eller tarmskylning. Det virkede både grænseoverskridende og uoverskueligt for mig.

tarmskyld

I løbet af sommerferien, fik jeg nu alligevel lyst til at prøve, trods nervøsitet. Jeg var i løbet af sommeren kommet lidt fra de gode vaner (der skal vel være plads til lidt vin i ferien) og tænkte, at udrensningen kunne være en frisk start, og få mig tilbage på rette spor igen. Derudover mistænker jeg, at min lever ikke funger optimalt, da mit bindevæv er knudret og ømt. Affaldsstoffer har lagret sig, især på ydersiden af lårene, jeg er overvægtig og har betændelses tilstande, som f.eks psoriasis. Syren i kroppen gør mig utrolig træt og kan på den lange bane give gigt. Så der er mange gode grunde til, at udrense og støtte op om sin lever.

Udrenselsesmetoden

Udrensningen forudsætter, at man har levet ”rent”, altså på Currame kost i minimum 14 dage op til. Det hele starter 7 dage før udrensningen. Jeg startede med at lave en tarmskylning med kamillete. Jeg fortsatte med at spise Currame kost, men skar ned på kød og æg. Jeg har desuden drukket 1 liter juice hver dag i ugen op til. Juicen indeholder meget æble og syren fra æblerne blødgør galdestenene.

 

På dag 7, startede selve udrenselsesdøgnet med, at jeg kun måtte få vand, juice og te indtil kl 14. Efter 14, måtte jeg kun få vand og te. Jeg var ret ubehagelig sulten om eftermiddagen, men det gik. Om aftenen drak jeg noget epsomsalt i grapejuice. Epsomsalt renser ud i kroppen og holder galdegangene åbne. Det smagte meget bitter og var ikke ligefrem en fornøjelse. Kort efter indtagelse rumlede det noget i maven og så var det afsted på toilettet.

Det positive var, at aktiviteten i maven tog fokus fra sulten. Inden jeg gik i seng skulle jeg tage en olieblanding og det gav ro på rumleriet og sulten. Jeg vågnede en del gange og havde lidt hovedpine. Alarmen ringede kl. 6 næste morgen. Så skulle der tages en epsomsaltblanding igen. Jeg skulle forblive oprejst indtil næste blanding kl 8. Jeg var lidt rastløs, så fordrev ventetiden med at foodpreppe mad til næste uge.

Galdesten

Gennem hele dagen, kom der løbende galdesten ud. Udrensningen sluttede af med at tage probiotika og lave en tarmskylning mere. Senere på dagen måtte jeg spise igen. Det rumsterer stadig i maven, men jeg har det ellers fint. Jeg føler, at jeg har levet i min egen lille bobbel hele weekenden. De kilo der var røget på i ferien er røget af igen og jeg har ikke følt mig oppustet i løbet af ugen, med den mere vegetariske kost. gladesten

 

Læs mere om Health Mentor uddannelsen her!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ