Får du nok omega-3?

Får du nok omega-3?
Vi vil rigtig gerne give dig et indblik i kroppens indre univers, så derfor vil du de næste uger få unik viden om, hvad omega-3 kan gøre for dig. 

I dag ved vi, at omega-3 har en stor betydning for vores kredsløb, led, immunforsvar og smertehåndtering i kroppen*

Omega-3 findes i din indre kerne i kroppen, da din cellemembran er lavet af omega-3 og du har omkring 70 billioner af dem, hvis du vejer 70 kg. 70% af din hjerne består af fedt og 30% af den er omega-3.

Hvordan kan jeg vide om jeg mangler omega-3? 
👉🏻 Spiser du 350 gram fisk om ugen?
👉🏻 Tager du mindst 1000 milligram omega-3 fiske- eller algeolie i form at kosttilskud om dagen?

Hvis ikke, får du sandsynligvis for lidt omega-3.. 

De vigtigste omega-3 fedtsyrer er ALA, EPA og DHA. Alle tre er fleksible flerumættede fedtstoffer, som er utrolig gode for vores sundhed.

🌰 ALA (Alpha Linolenic Acid) er typisk til stede i grønne planter, nødder og frø.
🐟 Kroppen og hjernen foretrækker de længste fedtsyrerkæder (HUFA’erne) og dem finder du ved, at få EPA og DHA i fede fisk, i kød fra græsfodrede dyr, og grønne alger.

👉🏻 De fleste mennesker spiser for meget omega-6 sammenlignet med omega-3.

Spiser du fisk 2 gange om ugen, som fødevarerstyrelsen anbefaler, kan du stadig ikke være sikker på, at du får nok omega-3. Det er nemlig sådan, at de fisk som du finder hos fiskehandleren eller i dit supermarked er opdrættede fisk, som ikke bliver fodret med dens naturlige mad/ alger. De bliver fodret med korn, majs eller andet, som indeholder omega-6 (og IKKE omega-3), som du spiser rigeligt af i forvejen.

Der findes primær 2 forskellige omega-6 fedtsyrer:
🌾 LA (Linoleic Acid) som primært findes i korn, frø og olier.
🍗 AA (Arachidonic Acid) som du finder i kød og mejeriprodukter.

Omega-6 er umættede fedtsyrer, som er vitale for vores helbred, men langt de fleste mennesker får alt for meget omega 6 og for lidt omega-3.

Vores almindelige spisevaner giver ofte 10-15 gange mere omega-6 end omega-3, fordi forarbejdet mad er fyldt med planteolie. Ideelt set burde vi have en fordeling af omega-6 og omega-3 på 3:1. Som følge heraf oplever vi flere inflammatoriske tilstande (fremmer betændelse i kroppen), hvilket antages, at forårsage eller forværre en række sygdomme og skavanker*.

Gode råd til at passe på din omega-balance:
Øg dit indtag af omega-3 olie
Spis mindre omega-6 olie
Begræns eller undgå helt transfedtsyrer

Når forholdet mellem omega-6 og omega-3 er optimalt i kroppen, så arbejder cellerne efter bedste evne. Særligt cellemembranen er afhængig af en ideel omega-balance for at udskille affaldsstoffer og optage næringsstoffer optimalt samt producere prostaglandiner, som er små budbringere der beskytter cellen mod skade og hjælper med transport at de rette næringsstoffer.

Når forholdet er ude af balance og omega-6 får lov at dominere, så opstår der inflammation over tid.

Så hvad kan du gøre ved det?

Du kan begynde at investere i din omega-balance og gøre en forskel for dig selv.

Book en gratis 15. min session hos og her og bliv meget klogere på hvordan du støtter din krop.

Brug rabatkoden: omega

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ