Har du for lidt eller for meget østrogen i din krop?

Har du for lidt eller for meget østrogen i din krop?

Mange oplever problemer med deres østrogen i kroppen. Især fordi vi bliver påvirket, som aldrig før, af østrogenlignende stoffer fra f.eks. p-piller, blødgørende midler, sprøjtemidler, nogle solcremer og plastik. Ting som du finder i miljøet eller i din dagligdag.

Symptomer på lavt østrogen:

Lavt humør, vaginal tørhed, lav libido, hukommelsestab, hjerne tåge, hedeturer, nattesved, ledsmerter, infertilitet, knogletab, ledsmerter, tyndt hud, forøget rynker/tab af kollagen.

Symptomer på forhøjet østrogen:

PMS, humørsvingninger, kraftig blødning, krampe, vægtøgning (især omkring hofter og lår), væskeansamling, uregelmæssige menstruationer – evt. smertefulde menstruationer og klumper, celleforandring og cystedannelse, træthed, hovedpine

NB: Henvisningstegn

Østrogen er vigtig for din krop!

Østrogen er super vigtig for dig som kvinde! Østrogen er det stof der sætter dig i puberteten, er med til skabe din menstruation, dannelsen af bryster, kønsbehåring, og gør, at du har evnen til at blive gravid. Derudover er det et vigtigt for at opretholde en sund graviditet, da det hjælper babyen med vækst. Østrogen har altså afgørende betydning for din udvikling som kvinde, og især udviklingen af kvindelige kønskarakterer, som din være måde og dit udseende (spinkle skuldre og brede hofter). Derudover er østrogen vigtig for din lever, dine nyrer og dine knogler.

Bagsiden af østrogen

Østrogen er dog også et nedbrydende hormon, som nedbryder muskelmasse og øger kropsfedt og aromatase (aromatase er et enzym, der findes i østrogen-producerende celler som bla. binyrerne, æggestokkene, moderkagen, testiklerne, hjernen og fedtvæv). Et forhøjet indhold af aromatase kan give østrogen dominans, som kan have nogle ret alvorlige følger. Det er bla. påvist at være forbundet med kræftformer i bryst, livmoder og æggestokke hos kvinder. (Desuden også i kræft i prostata, tyktarmen og brystet hos mænd.)

Hvad kan du gøre for at undgå østrogendominans?

Motion har i en undersøgelse vist, at det kan sænke mængden af den dårlige østrogen i din krop. Kortere eksplosive intervaltræninger stimulerer dannelse af bla. væksthormoner og testosteron, og derigennem kan du regulere dine kønshormoner. Ekstra fedt på kroppen gør dig både doven og hæver mængden af skadelig østrogen – ja ubalanceret østrogen i kroppen kan også gøre dig tyk.

Spis masser af grøntsager!

Ved at højne indholdet af fibre i din kost, kan du reducere østrogen. Jeg anbefaler at indtage 35 til 45 gram fiber dagligt i form af friske grøntsager og frugt samt støtte med kosttilskud. Fyld halvdelen af din tallerken med grøntsager til hvert et måltid, så kommer du langt!

Sig farvel til østrogendominans!

Korsblomstrede grønsager som f.eks. broccoli, blomkål, rosenkål og alle former af kål indeholder stærke antioxidanter, der bekæmper østrogendominans. Di-indolyl-methan (DIM), som stammer fra kålfamilien, har nemlig den fantasiske evne, at den kan formindske østrogendominans. Et studie har desuden vist, at indtagelsen af 500 gram broccoli om dagen forbedrer østrogenbalancen med 30 %.

Curcumin (den aktive form af gurkemeje) har en stærk evne til at ødelægge østrogenreceptorer, og på grund af netop dette, har det en positiv effekt i bekæmpelsen af den type kræftceller, som findes i brystkræft, livmoderkræft, æggestoks- og prostatakræft.

 

Ønsker du at blive undervidst i hvordan du bedst kan støtte dit hormonsystem og balancere østrogen i din krop?

👉🏻 SÅ TILMELD DIG SKAB NATURLIG HORMONBALANCE HER

 

Træthed og migræne

“Jeg meldte mig til Chloe’s hormonforløbet, fordi jeg i flere år havde strugglet med utroligt meget migræne, der faktisk var blevet et handicap i min hverdag.

Jeg havde næsten ingen energi, var ofte trist og deprimeret. Jeg var blevet sur, irritabel og opfarende. Altså IKKE en holdbar situation for min mand eller børn, nej mit liv emmede ikke just af livsglæde og overskud.

Chloe har så meget hjerterum og kærlighed. Og så kan hun ‘sit shit’ til fingerspidserne og VED hvad hun snakker om.

Jeg har næsten ikke migræne mere. 

Nu ved jeg, hvorfor den kommer på besøg. Det handler altid om, at jeg har drevet rovdrift på mig selv og overskredet mine grænser. At jeg har cuttet forbindelsen imellem mit hoved og min kloge kloge krop.

Jeg har tabt mig. Jeg ved ikke hvor meget, for jeg går ikke på vægten, men jeg kan mærke det på mit tøj. Jeg har fået mere energi og mit humør er blevet mere afbalanceret. Det hjælper at få et stabilt blodsukker og god nattesøvn.

Og det BEDSTE af det hele, så er min familie blevet gladere og mere tryg, fordi de nu ved, at jeg ikke eksploderer hvert andet øjeblik i et vredesudbrud.

Jeg er taknemmelig ind i alle mine celler, fordi jeg nu begynder at kunne mærke livsglæden ligge på lur. Jeg var ellers ved at give op. Jeg har fået energi til, rent faktisk at LEVE.”

Kirsten Pedersen
Selvstændig og deltager på Skab naturlig (hormon)balance, hold 3

 

👉🏻 SNUP DIN PLADS LIGE HER!

 

Er du i tvivl, hvorvidt forløbet er det rette for dig, så tilbyder jeg en gratis og uforpligtende samtale.
Book din samtale hos mig lige her!

 

Ønsker du mere inspiration? Så få en lækker opskrift på banankage lige her.

Download også vores gratis e-bog fyldt med lækre opskrifter lige her.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar