Kan man rense sin hjerne?

Det er ikke alle skavanker vi kan se med det blotte øje. Faktisk oplever vi ofte symptomer vi ikke helt kan sætte ord på, og som kan udspringe fra noget dybtliggende.

I vores hjerne finde et helt fantastiske system, kaldet det glymfaktiske system. Det glyfaktiske system kaldes også “hjernens vaskemaskine”.
Det er nemlig sådan, at ligesom din krop skaber affaldsstoffer hver dag, så gør din hjerne det samme.
Det er helt naturligt, og rigtig fornuftigt. Men ligesom med alt andet affald, er det godt at fjerne det engang imellem – og her er det glymfaktiske system genialt!

Systemet fungerer lidt ligesom en vandpumpe, der renser vores hjerne for affaldsstoffer når vi sover. Jo dybere søvn, jo bedre effekt af vandpumpningen! Og hvad kan vi så gøre, for at støtte vores glymfaktiske system på bedst mulige vis?

Skab en god døgnrytme.

Vi har sagt det før, og vi siger det igen: Søvn er noget af det vigtigste, på rejsen til et godt helbred. Dit glymfaktiske system sætter ind under dyb søvn, så prioritér at få skabt en god døgnrytme, som kan give dig nok søvn. Vi anbefaler minimum 7 timers sammenhængende søvn.

Spis godt.

Din krop er bygget op af celler, og de celler kræver den rette næring, for at kunne fungere til perfektion. Gå efter dybe og rige farver når du handler grøntsager. De farverige grøntsager er nemlig spækket med antioxidanter, som dine celler elsker! Fibre, mineraler og vitaminer er essentielle for en velfungerende krop, og hjerne. Og glem ikke at få hydreret din krop! Vand skal der til.

Motionér.

Og ja, vi ved godt det kan være svært at få slæbt sig ud i mørket og kulden – men din hjerne vil takke dig! Ikke noget med at det er sundt at bevæge kroppen og hjernen, så er det også fantastisk for sindet. Smid en podcast i ørene, og en snor på hunden, og trav løs!

Supplér hvis der er noget du mangler. Her i mørket mangler mange danskere eksempelvis D3 vitamin, fordi solen ikke viser sig så ofte. Gå ind og få støttet op om din krop, der hvor der er brug for det – det gavner også din hjerne.

Oplever du skavanker? Vi vil altid gerne hjælpe dig. Find vores fantastiske tests ved at klikke HER.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ