Lider du af østrogen-dominans?

Det er ikke usandsynligt at du lider af østrogen-dominans! 
Mange oplever problemer med deres østrogen i kroppen. Især fordi vi bliver påvirket, som aldrig før, af østrogenlignende stoffer fra f.eks. p-piller, blødgørende midler, sprøjtemidler, nogle solcremer og plastik. Ting som du finder i miljøet eller i din dagligdag.

 

Østrogen er vigtig for din krop! Østrogen er super vigtig for dig som kvinde! Østrogen er det stof der sætter dig i puberteten, er med til skabe din menstruation, dannelsen af bryster, kønsbehåring, og gør, at du har evnen til at blive gravid. Derudover er det et vigtigt for at opretholde en sund graviditet, da det hjælper babyen med vækst. Østrogen har altså afgørende betydning for din udvikling som kvinde, og især udviklingen af kvindelige kønskarakterer, som din væremåde og dit udseende (spinkle skuldre og brede hofter). Derudover er østrogen vigtig for din lever, dine nyrer og dine knogler.

 

Bagsiden af østrogen

Østrogen er dog også et nedbrydende hormon, som nedbryder muskelmasse og øger kropsfedt og aromatase (aromatase er et enzym, der findes i østrogen-producerende celler som bla. binyrerne, æggestokkene, moderkagen, testiklerne, hjernen og fedtvæv). Et forhøjet indhold af aromatase kan give østrogen dominans, som kan have nogle ret alvorlige følger. Det er bla. påvist at være forbundet med kræftformer i bryst, livmoder og æggestokke hos kvinder. (Desuden også i kræft i prostata, tyktarmen og brystet hos mænd.)

 

Symptomer på østrogen-dominans – er dette dig?
 • Vægtøgning, især omkring hofter og lår
 • Uregelmæssige menstruationer – evt. smertefulde menstruationer og klumper
 • Celleforandring og cystedannelse
 • Hyppigere PMS-tegn, såsom brystspænding/hævelse, humørsvingninger
 • Træthed og manglende overskud
 • Hovedpine
 • Du er irriteret og føler dig trist
 • Du oplever ubalanceret søvn
 • Manglende sexlyst
 • Hårtab
 • Du oplever hedeture (dag og/eller nat)
 • Dine slimhinder er tørre i skeden
 • Stivhed og ømhed i led og muskler

 

Hvad kan du gøre for at undgå østrogen-dominans?

Motion har i en undersøgelse vist, at det kan sænke mængden af den dårlige østrogen i din krop. Kortere eksplosive intervaltræninger stimulerer dannelse af bla. væksthormoner og testosteron, og derigennem kan du regulere dine kønshormoner. Ekstra fedt på kroppen gør dig både doven og hæver mængden af skadelig østrogen – ja ubalanceret østrogen i kroppen kan også gøre dig tyk.

 

TILMELD DIG SKAB NATURLIG HORMONBALANCE LIGE HER 👉🏻

 

Spis masser af grøntsager!

Ved at højne indholdet af fibre i din kost, kan du reducere østrogen. Jeg anbefaler at indtage 35 til 45 gram fiber dagligt i form af friske grøntsager og frugt samt støtte med kosttilskud. Fyld halvdelen af din tallerken med grøntsager til hvert et måltid, så kommer du langt!

Sig farvel til østrogen-dominans!

Korsblomstrede grønsager som f.eks. broccoli, blomkål, rosenkål og alle former af kål indeholder stærke antioxidanter, der bekæmper østrogendominans. Di-indolyl-methan (DIM), som stammer fra kålfamilien, har nemlig den fantasiske evne, at den kan formindske østrogendominans. Et studie har desuden vist, at indtagelsen af 500 gram broccoli om dagen forbedrer østrogenbalancen med 30%.

Curcumin (den aktive form af gurkemeje) har en stærk evne til at ødelægge østrogenreceptorer, og på grund af netop dette, har det en positiv effekt i bekæmpelsen af den type kræftceller, som findes i brystkræft, livmoderkræft, æggestoks- og prostatakræft.

Ønsker du at blive undervidst i hvordan du bedst kan støtte dit hormonsystem og balancere østrogen i din krop?

 

Er du i tvivl, hvorvidt forløbet er det rette for dig, så tilbyder jeg en gratis og uforpligtende samtale. Book din samtale hos mig lige her!

Træthed og migræne

Jeg meldte mig til Chloe’s hormonforløbet, fordi jeg i flere år havde strugglet med utroligt meget migræne, der faktisk var blevet et handicap i min hverdag.

Jeg havde næsten ingen energi, var ofte trist og deprimeret. Jeg var blevet sur, irritabel og opfarende. Altså IKKE en holdbar situation for min mand eller børn, nej mit liv emmede ikke just af livsglæde og overskud.

Chloe har så meget hjerterum og kærlighed. Og så kan hun ‘sit shit’ til fingerspidserne og VED hvad hun snakker om.

 

Jeg har næsten ikke migræne mere.

Nu ved jeg, hvorfor den kommer på besøg. Det handler altid om, at jeg har drevet rovdrift på mig selv og overskredet mine grænser. At jeg har cuttet forbindelsen imellem mit hoved og min kloge kloge krop.

Jeg har tabt mig. Jeg ved ikke hvor meget, for jeg går ikke på vægten, men jeg kan mærke det på mit tøj. Jeg har fået mere energi og mit humør er blevet mere afbalanceret. Det hjælper at få et stabilt blodsukker og god nattesøvn.

Og det BEDSTE af det hele, så er min familie blevet gladere og mere tryg, fordi de nu ved, at jeg ikke eksploderer hvert andet øjeblik i et vredesudbrud.

Jeg er taknemmelig ind i alle mine celler, fordi jeg nu begynder at kunne mærke livsglæden ligge på lur. Jeg var ellers ved at give op. Jeg har fået energi til, rent faktisk at LEVE.

Kirsten Pedersen
Selvstændig og deltager på Skab naturlig (hormon)balance, hold 3

Lidt om hormonanalyse:

Forskellige hormonkoncentrationer er vitale beslutningstagende for en kvinde og en mands helbred og udvikling.

Millioner af kvinder lider af hormonelle ubalancer, som kan forklare mange symptomer, som stress, præmenstruelle syndrom, fibrocystiske bryster, og uterine fibromer (muskelknuder) m.m..

Læs om hormonanalyse til kvinder her » 

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

2 Comments

 1. Monicka den 9. april 2024 kl. 10:00 pm

  Mange tak for spændene og givende information om østrogen dominans.

  • Chloe Bjoerk den 9. april 2024 kl. 10:23 pm

   Tusind tak fordi du læser med 🙂

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ