Føljeton: En HMU-studerendes bekendelser #3

Er du nysgerrig på, hvordan det er at være studerende på vores Health Mentor Uddannelse? Følg med i vores blog-føljeton, hvor du får mulighed for at følge en studerende hver måned på tæt hold under hele uddannelsesforløbet.

Modul 2: Kropsterapi

Sikke en weekend det har været. Temaet for andet modul var kropsterapi, hvor vi i praksis gik i dybden med at lære kropsterapeutiske massageteknikker og afprøve det på hinanden og ikke mindst på vores første prøveklient.

Allerførst har jeg dog lige brug for at nedfælde, hvor blæst bagover jeg er, af hvor meget kroppen fortæller når man ser og rør ved den. Åbenlyst for nogen måske, men det var stadig en kæmpe aha-oplevelse for mig. Nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Kan man behandle med det blotte øje?

I dagligdagen er vi vant til at se andre mennesker ofte indpakket i flere lag tøj; undertøj, bukser, trøjer, overtøj, sko og strømper. Tøj, der oftest ikke sidder alt for tæt eller er decideret gennemsigtigt. Vi kan se, når folk er snottede, har uren hud i ansigtet eller er overvægtige. Noget, der ikke kræver, at de tager tøjet af.

Men vi kan ikke se om overvægten skyldes spændinger og væskeophobninger i kroppen, om den løbende næse skyldes kroppens udrensning (fx efter en omgang massage, hvilket skete for mig) eller om den urene hud udspiller sig andre steder på kroppen.

Det vil sige, at forkølelsen, akne og overvægt blot bliver antagelser i dette tilfælde og reelt ikke noget, vi har belæg for at kunne vurdere med det blotte øje.

Når du kommer ind under huden på din klient

Men, så snart du får en nøgen krop i hænderne og du får lov til at mærke på den, begynder du at kunne grave et spadestik dybere. Du lægger måske mærke til, at klienten har små røde urenheder i nakke og på ben, som kan være syreknopper og et tegn på, at klientens kost er for syreholdig. Når du mærker klientens ryg er øverste del måske hård og spændt – og ikke blot et lag fedtvæv. Det kan også være, at den er fyldt med myoser, som er de små bakker du kan mærke inde under huden når du masserer. Hvis du kigger godt efter er den ene rygside måske også mere opspændt end den anden. I så fald kan der være emotionel ubalance mellem hjerte og hjerne i måden klienten handler på i hverdagen. Og som jeg nævnte lige oven over kan en snottet næse snildt være kroppens måde at reagere og udrense på efter en omgang massage.

Min pointe er altså, at det ikke altid er nok blot at behandle med det blotte øje, som den konventionelle medicinalindustri oftest har tendens til at gøre. Jo, det kan være utrolig grænseoverskridende at have et andet menneskes krop i hænderne på den måde, men det er som om, at den frygt forsvinder jo flere mennesker du får på briksen og jo mere du kan se og mærke på din klient, at massagen rent faktisk gør en forskel.

Inden dette modul havde jeg ikke tanker om, at jeg skulle bruge kropsterapeutisk massage i min kommende praksis, men efter denne weekend er jeg slet ikke i tvivl. Du kan tilegne dig så meget viden om et andet menneske uden at udveksle et eneste ord med vedkommende, fordi kroppen er et atlas, der undervejs guider dig til de næste skridt, du skal tage.

Nu handler det bare om at dygtiggøre mig – og at finde ind til den magi, der sker inde under tøjet.

Hvis du ikke kan vente til næste indlæg, kan du fordrive ventetiden med at tjekke uddannelsen ud lige her.

Gode tanker og varme kram,

Michelle Faust Berthels

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ