Kransekage al la currame

År 2023 står og banker på døren; vi vil gerne invitere dig ind i det nye år med en kransekage lavet på bønner. Ja, du læste rigtigt, bønner ;-). Vi lover, du ikke kan smage bønnerne. Vi har lavet vores kransekage på bønner, fordi de både fylder godt i dejen og maven og hjælper til med at gøre denne opskrift virkelig blodsukkervenlig.

OPSKRIFT 8-12 personer

KRANSEKAGER

  • 250 g mandelmel (kværnede mandler)
  • 240 g butterbeans (1 dåse)
  • 150 g æblemos
  • 70 g kokossukker
  • 2 æggehvider
  • 2 scoops Clean Lean Proteinpulver med vanilje (kan udelades)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3-5 dråber mandelessens
  • Evt. lakridsenstrakt eller rålakridspulver

GLASUR

Tænd ovnen på 170 grader. Kværn mandler til mel og tilsæt så resten af ingredienserne og kør dem fint til en fast dej i en foodprocessor eller med stavblender. Du kan købe Urtekrams æblemos uden tilsat sukker eller koncentrat i de fleste supermarkeder, den er virkelig fin til at søde kager med generelt.

Hvis du er til lakrids, så skal du unde dig selv at dele dejen i to dele og tilsætte lakridsekstrakt til den ene halvdel. Det smager så skønt, især sammen med citronglasuren!

Form din dej til kransekager. Vi har formet en masse forskellige kager for ligesom at spejle mangfoldigheden i os alle. Nogen af os er mere lange, nogle mere runde, nogle mere skæve, you get the point 🙂 Vi mennesker er forskellige og perfekte ligesom vi er, så det hylder vi med vores kransekager og tænker, at der er en kransekage der snakker til os kl. 24.

Sæt kransekagerne i den forvarmede ovn og bag i 22-28 minutter. Tjek efter 20 min. De kan brænde på i bunden. Lav glasur mens kransekagerne bager. Smelt alle ingredienser i en kasserolle ved lav varme og sæt den så på køl, så glasuren stivner. Når kransekagerne er helt afkølet, kan du pynte med glasur.

Vi har brugt samme fremgangsmåde, som da vi formede kager: Den individualistiske!:) Hver kransekage bliver til helt sit eget lille hjemmelavede mesterværk.

Nyd kransekagen i godt selskab, måske det skal være i dronningens, når hun holder sin nytårstale. Manifester en god ting for dig selv i det kommende år 2023, mens du spiser.

Rigtigt godt nytår!

Mangler du ideer til en lækker Nytårsdessert – så finder du her et god bud på en skøn karamel is, som også er hormonvenlig 🙂

Udviklet af Ida Ege

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ