Rosacea: 5 naturlige måder at hjælpe din hud på

Er du en af de 0,5-10% af befolkningen der lider af rosacea? En kronisk betændelsestilstand som rammer huden i ansigtet.1

Mød Frida Hallqvist som fik bugt med hendes rosacea på bare 30 dage.

Selvom du har prøvet alverdens lotions, cremer og medikamenter uden succes, er der mange holistiske tiltag, som kan hjælpe dig med at formindske udbruddet af rosacea, som forårsager smertefuld eller pinlig rødme, udbrud og irritationer.

Hvad enten det drejer sig om rosacea, acne, eksem, nældefeber eller andre tilstande – er der normalt nogle specifikke triggere, der får hudsymptomer til at dukke op.

Rosacea tegn og symptomer

Det er faktisk sådan idag, at mange ikke ved at de lider af rosacea. National Rosacea Society fandt ud af via en undersøgelse, at 95 procent af rosacea-patienterne havde kendt lidt eller intet til tegn og symptomer før diagnosen. 2

  • Rødme i ansigtet, især mod midten i kinderne og næsen
  • Synlige brudte blodkar
  • Hævet og smertefuld hud
  • Følsom hud der let reagerer på solen, hudplejeprodukter, make up mv.
  • Stikkende og brændende fornemmelse i huden
  • Tør, ru, varm, svedig eller kløende hud
  • Acne-lignende udbrud og fedtet hud
  • Dele af huden, der tykner, især almindelige omkring næsen (men også kan vises på hagen, panden, kinderne og ørerne)

Rosacea kan begynde som et lille udslæt eller plet af rødme, før det spreder sig og bliver mere intens. Tilstanden er ikke smitsom, og ofte kan symptomer komme og gå afhængigt af hvor stresset og nedslidt du føler dig, uanset om du har tilbragt en masse tid i solen, eller hvis din kost udløser autoimmune reaktioner eller ej.

I en undersøgelse foretaget af National Rosacea Society rapporterede mere end 90% af rosacea-patienter, at deres tilstand havde sænket deres selvtillid og selvtillid, mens 41% angav, at det havde fået dem til at undgå offentlig kontakt eller endda aflyse sociale aktiviteter.

De 4 typer rosacea

Frem for alt er rosacea en type betændelse, der dukker op som et udslæt, svarende til andre udslæt/udbrud, der forårsager at et område bliver rødt, følsomt og betændt. Udslæt er forårsaget af irritation, allergier, infektioner, underliggende sygdomme og strukturelle defekter i huden, herunder blokerede porer eller funktionssvigtende oliekirtler. Rosacea ligner sin art som andre typer hududslæt, herunder acne, dermatitis, eksem, nældefeber, pityriasis og psoriasis.3

Der er faktisk fire forskellige undertyper af rosacea, selvom nogle mennesker har symptomer fra mere end en undertype ad gangen.*

De fire typer rosacea er:

  1. Erythematotelangiectatic rosacea: kendetegnet ved ansigtets rødme, synlige blodkar (den mest almindelige)
  2. Papulopustular rosacea: kendetegnet ved acne-lignende udbrud og følsomhed (mest almindelig blandt middelaldrende kvinder: ved siden af ​​vedvarende rødme, er bylder og/eller bumser hyppige
  3. Phymatous rosacea: kendetegnet ved hævelse, væskeretention (ødemer), fortykkelse af hud (især omkring næsen eller næsehorn), rødme og forskellige symptomer fra de andre typer
  4. Okulær rosacea: kendetegnet ved rosacea omkring øjnene.

Hvad forårsager rosacea?

Medicinske eksperter ved stadig ikke nøjagtigt, hvad der får rosacea til at udvikle sig, men at det ser ud til at være udløst af forhøjede betændelsesniveauer og et overaktivt immunsystem5.

Ting der kan tricke rosacea:

  • Solskader/UV-stråling*. Beskyt derved altid din hud imod solen.
  • Betændelse / unormale inflammatoriske reaktioner i hudens bindevæv
  • Demodex*, en mikroskopisk mide, der er en normal indbygger i menneskelig ansigtshud. I Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, blev Demodex fundet i 15 til 18 gange større antal hos rosacea-patienter end hos raske forsøgspersoner. Her igen tegn på at ens immunforsvarsberedskab er nede.
  • Rapporter viser*, at kun omkring 4 procent af rosacea-patienterne er af afrikansk, latino eller asiatisk afstamning og at i Sverige har ca. 10 procent af alle voksne rosacea.
  • Det ses ofte mere hos kvinder end hos mænd (rapporter viser, at tre gange så mange kvinder lider af rosacea end mænd)

I en separat undersøgelse af 1.066 rosacea-patienter, der blev udført af National Rosacea Society, inkluderede de mest almindelige rosacea-triggere soleksponering (81%) og følelsesmæssigt stress (79%) Andre rosacea-triggere inkluderede varmt vejr (75%), vind (57%), kraftig træning (56%), alkoholforbrug (52%), varme bade (51%), koldt vejr (46%), krydret mad (45%), fugtighed (44%), indendørs varme (41%) procent) og visse hudplejeprodukter (41%.)*

Naturlige måder at lindre rosacea på

Din hud er i sidste ende en afspejling af dit generelle helbred, når alt kommer til alt: hvor godt fordøjer du din mad og optager næringsstoffer derfra, kører dit immunforsvar på halvt blus, hvor afbalanceret er dine hormonniveauer, får du nok søvn og antioxidanter mv.

Din tarm og hudlidelser

Mange studier viser en sammenhæng mellem hudlidelser – inklusive rosacea, acne, dermatitis og psoriasis – og inflammatoriske mave-tarm forstyrrelser. Et overaktivt immunsystem, der forårsager autoimmune reaktioner, er sandsynligvis en væsentlig bidragsyder til både hud- og fordøjelsesforstyrrelser, herunder leaky-gut tarmsyndrom, Colitis ulcerosa, SIBO-symptomer, Crohns sygdom og cøliaki.*

Mennesker der lider af disse lidelser, viser forhøjede niveauer af immunreaktive neuroner i deres væv og blodkar, der får inflammationen til at skride frem. Denne betændelse har magt til at ændre strukturen i mikrobielle (bakterier) populationer, der normalt koloniserer huden og beskytter den mod skader, rødme og udslæt.

Kosttiltag der støtter healing af din hudlidelse

Måske det billigeste sted at starte (ikke altid det letteste), er at ændre i din kost. Gå efter antiinflammatoriske fødevarer og fjern almindelige allergener, det kan have en stor indflydelse på din hudlidelser og positivt påvirke din tarmssundhed og hjælpe kroppen med at bekæmpe gær og dårlige bakterier.

De bedste fødevarer til lindring af rosacea inkluderer:

  • Økologiske grøntsager og frugter – Disse indeholder antiinflammatoriske forbindelser, antioxidanter for at sænke oxidativt stress og solskader, og vitaminer og mineraler, der hjælper med at genopbygge sunde hudceller. Grønne og orange/gule frugter og grøntsager er især gavnlige, da de leverer carotenoider, der bekæmper skader på grund af soleksponering. Det er altid vigtigt at vælge økologisk – Du reducere din eksponering for toksiner og kemikalier, der kan udløse hudreaktioner ved at købe økologisk.
  • Sunde fedtstoffer – Kokosolie, olivenolie, avocado, nødder og frø (som hørfrø og chiafrø) kan alle hjælpe med at reducere systemisk betændelse i tarmen. Disse er også vigtige for at hjælpe med stresshåndtering og korrekt hormonproduktion (plus de hjælper med at holde dig mæt i længere tid, så du er mindre tilbøjelig til at efterspørge forarbejdede fødevarer, der kan udløse symptomer).
  • Høj kvalitet af “rene proteiner”. Immunsystemet har brug for tilstrækkelig kvalitetsprotein til at fungere ordentligt. Vildfangede fisk som laks (som giver antiinflammatoriske omega-3-fedtsyrer), økologiske æg (forudsat at du ikke har en allergi), græsfodede dyreprodukter (ikke svin) og bælgplanter er alle smarte valg.
  • Antiinflammatoriske fødevarer og urter som gurkemeje, ingefær, hvidløg, løg, korsblomstfamilien (som broccoli, kål, blad-grønt osv.), Gulerødder, tomater og grøn te kan alle hjælpe specifikt med at bekæmpe hudinflammation, ifølge undersøgelser.* Hos allium (løg) og korsblomstfamilien (kål) finder du også vigtige svovl elementer som er med til at modvirke betændelsestilstanden i din krop.

De fødevarer, du helst skal undgå, hvis du har rosacea, inkluderer:

Alt der forårsager allergi – Hvis du har fødevareallergi eller følsomhed overfor for enkelte fødevarer, kan bidrage til utæt tarm, der starter autoimmune reaktioner. Allergener kan være forskellige fra person til person. Det letteste du kan gøre er at tage en IgG test, som blot kræver et prik i din finger og kan foretages i eget hjem. Her tester vi for 184 fødevarer. Læs om testen her.

  • Nogle almindelige allergener inkluderer: gluten, nødder, skaldyr, mejeriprodukter og/eller æg (men allergier kan virkelig være forårsaget af enhver mad såsom natskygge grøntsager, en type stenfrugt, citrus, FODMAPs (fermentable oligo-, di-, mono-saccharides and polyols*) Disse er kortkædede kulhydrater, der er modstandsdygtige over for fordøjelse. I stedet for at blive absorberet i din blodbane, når de den yderste ende af din tarm, hvor de fleste af dine tarmbakterier bor. Dine tarmbakterier bruger derefter disse kulhydrater til brændstof, producerer brintgas og forårsager fordøjelsessymptomer hos følsomme personer.) osv.).
  • Alkohol og koffein – Kaffe, andre koffeinholdige drikkevarer og alkohol ser ud til at forværre nogle menneskers rosacea-symptomer, især rødmen.
  • Sukker og forarbejdede fødevarer – Det er kendt, at sukker forværrer betændelse, øger oxidativt stress, m.m.
  • Konventionelle mejeriprodukter – Mange mennesker finder ud af, at eliminering af konventionelt komælk (inklusive yoghurt, ost, mælk, is osv.) hjælper med at mindske hudrelaterede symptomer.
  • Stegt mad, transfedt og hydrogenerede olier – Raffinerede vegetabilske olier, der indeholder mange omega-6’er, er pro-inflammatoriske. Disse inkluderer majs-, sojabønne-, solsikke- og rapsolier. Stegt mad er også hårdt for fordøjelsessystemet og kan være forværrende på tarmskader.

Hormonsystem og stress

På samme måde som acneudbrud kan være stressbetinget, er stress også en almindelig udløser for rosacea.* Prøv dit bedste for at kontrollere stress i dit liv af to grunde: for det første fordi stress forværrer autoimmune reaktioner og betændelse, og for det andet fordi du sandsynligvis allerede er under nok stress, når du håndterer rosacea-symptomer.

Tilmeld dig Chloe’s gratis webinar om stress og binyretræthed her.

Prøv kosttilskud der kan hjælpe dig ved rosacea

Mange kosttilskud og æteriske olier kan hjælpe med at modvirke betændelse. Naturlægemidler tilbyder god måde at støtte din krop ved de forskellige slags hudsygdomme, selv for følsom hud, hvorfor de er blevet brugt steder som Indien, Asien og Australien i tusinder af år.

Mange naturlige planteekstrakter, krydderier og urter er effektive til bekæmpelse af bakterievækst, gær, svamp, aldringstegn, rynker, strækmærker og hyperpigmentering. De ser ud til at hjælpe med at fremskynde cirkulationen og derfor sårheling ved at forbedre blodgennemstrømningen til det påvirkede område, reducere tilstedeværelsen af ​​bakterier, der kan forværre huden og forhindre celledød i sunde celler.

Nogle af de bedste til reduktion inkluderer:

  • Gurkemeje
  • Ingefær
  • Aloe vera gel (anvendes lokalt på huden)
  • Rå honning (bruges lokalt på huden)

Har du lyst til at at gøre en forskel for din rosacea, så kontakt os idag og lad os hjælpe dig videre! Email: info@currrame.com TLF: +45 27 20 77 23.

Eller book os her.

Mød Frida Hallqvist her som fik bugt med hendes rosacea på bare 30 dage.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar





FIND OS PÅ