En stærk krop – på curra me måden!

Vores kroppe er fantastiske! De kan reparere sig selv, de bærer vores sjæl og de giver os liv og glæde.

Lad os derfor betragte vores kroppe som noget vi skal styrke og glædes ved. Vi skal nemlig bruge vores krop hele livet! Der er ikke mulighed for at bytte den ud, så lad os få det allerbedste ud af den vi har.

Kroppen bekæmper hele tiden dårlige celleforandringer, vira, infektioner og andre problematikker. Det sker nemlig konstant, at kroppen forsvarer os mod fremmede stoffer, men det er på så småt et celleplan, at det knapt kan ses med det blotte øje – helt vildt sejt! Og det meste af det, mærker du slet ikke.

Men sommetider kan kroppen ikke magte at forsvare. Enten fordi det den kæmper imod for invasivt, eller fordi den har kæmpet i lang, lang tid. Og hvad gør man så?

Vi anbefaler du spiser gode sager hverdag.

Ingefær har i flere tusinde år været brugt til skabe forsvar mod diverse skavanker, specielt i asiatiske lande. Roden er meget kraftfuld i smagen, og virker opvarmende. Undersøgelser1 viser, at ingefær desuden har antiinflammatoriske effekter!
Denne kage et perfekt bud på en rig, nærende dessert med ingefær i! MUMS!

Citrusfrugter, mango, ananas, rød peberfrugt, persille og solbær er nogle af de fødevarer, som indeholder mange lækre C-vitaminer, og gode smage. C-vitaminer er fantastiske i forhold til at hjælpe kroppen i forsvar mod skavanker2, så spis løs af det farverige planteguf!

Betacaroten er et dejligt antioxidant, som findes i f.eks. grønkål, spinat, gulerødder, græskar og rød peberfrugt. Disse fødevarer er ikke kun rige på stærke farver, men også på stærke vitaminer og mineraler, som din krop vil elske! Læs mere om det kraftfulde betacaroten her.

Probiotika har den trofaste læser sikkert set os skrive mange gange, her på bloggen. Men det er simpelthen fordi, det er så vigtigt at opretholde en sund tarmflora. Tarmens sundhed afspejles nemt i resten af kroppen, og også i vores sind. Tankemylder, uro og ængstelighed kan (som du sikkert selv har mærket) påvirke dit mave-tarm-system. Pas derfor godt på dine tarme, og prøv at inkorporere noget probiotika. Kimchi og kombucha er lækkert, og let at tilføje til din dagskost.

Og husk!

Søvn, motion og afslappethed er ligeså vigtigt for kroppens evne til at forsvare sig mod ondt, som en fornuftig kost. Prioriter derfor gerne at få din nattesøvn – det er her din krop restituerer fra dagens strabadser!
Motion hjælper til at opbygge muskulær styrke, men det hjælper også med at udløse endorfiner. Motion kan faktisk gøre dig i bedre humør og give dig mere energi!
Men selvom vi elsker god energi, så husk også at finde indre ro. Den hjælper vi dig gerne med at finde, f.eks. gennem vores 1:1 forløb, som du kan booke her.

 

Trænger din krop til hjælp? Eller ønsker du blot at blive klogere på din egen sundhed? Se vores udvalg af laboratorietests HER, som kan hjælpe dig til en hverdag med mere vitalitet og balance.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ