Min graviditet – part 2

De 2 streger der ændre alt

Det vilde ved at blive gravid, er at man i måneder, måske år har ønsket at menstruationen var udeblevende og de to streger vidste sig på den graviditetstest. Når det så sker, så er det vildeste! Følelser suser rundt i kroppen, man er i sådan en lykke ros, sammen – som par og lige der, connecter man endnu dybvere med sin partner, noget man ikke kunne forstille sig kunne ske. Det er ret smukt.

Det næste er så, i hvertfald for mig og noget jeg slet slet ikke hvad set komme. Når rosen har forduftet sig, så kommer frygten. Når man ønsker en baby, så er det det der er i fokus og hvem havde troede at når det så sker, så kommer frygten – amen helt ærlig!

Hej til frygt!

Ja så jeg sagde bestemt hej til frygten. Det at ønske noget så stort og så tanken om at det ikke gik, er barnet nu ok, er det rask, er der hjertelyd mv.

Jeg har valgt at skrive om de første par måneder, fordi der sker så meget i krop og sind og man kan sagtens hurtig føle sig alene med alt dette.

Ens krop og hormonsystem ændre sig i kilometers fart og man kan næste ikke følge med, derfor er det så vigtigt at i talesætte dette.

Det jeg oplevede var at gå fra virkelig at kende min krop og have kontrol, til at møde nye sider af min krop og personlighed, som var uvant.

Samfundet skyld?

Sæt ikke forhåbningen for højt. Der er ..% chance for at abotere og b.la. b.la. Det kan virkelig også hurtigt tage pusten fra en sensitiv gravid! Hvorfor er det overhovedet nødvendigt at tale om. Er universet ikke med en?

Det var virkelig vildt for mig at mærke alt denne frygt og egentlig bare iaktage den. Jeg var virkelig ikke forberedt på det og måtte egentlig bare følge med og lade min krop reagere. Der er altid en proces, når ting bider lidt. Noget vi vokser af, og kan se løsningen på når vi er på den anden side.

Hej til kvalme og træthed

Åh det første der skete var helt klart at jeg kunne mærke der var et eller andet anderledes i min livmoder, jeg blev meget hævet og havde brug for at ligge så meget ned som muligt. Der var virkelig gang i mine nedredele.

Og så blev jeg træt. Jeg gik i seng kl 20.00 og sov meget gerne til kl 8.00 og dertil tog jeg gerne en time eftermiddagslur hvis kalenderen tilbød det. Det var så interessant, for normalt er jeg en person der helst skal have meget ro omkring mig og mørkt for at sove. Der var virkelig ikke et stort problem med eftermiddagslur og jeg elskede virkelig at have sådan et godt sovehjerte.

En anden ting der også ændret sig ret hurtigt, var at lytte til egne behov endnu mere. Når jeg var træt, var jeg træt og tog hjem. Normalt hvis jeg var ude med en veninde og spise, så ville jeg gå hjem ved 21.30 tiden, men nu som gravid, hvis jeg var træt kl 20, jamen så var det det. Skønt altså!

Midt i uge 6 sagde jeg hej til kvalmen. Den kom lidt fra en skyfri himmel og har en tryg følgesven frem til uge 13. Jeg havde ikke morgenkvalme som sådan, jeg havde faktisk mere aftenkvalme. Var jeg blevet for sulten, så gik det helt helt galt. Det var vigtigt at spise ofte, for ikke at få kvalme. Og dertil ikke at spise forsent, for så mistet jeg appetitieten og så kom kvalmen pga. sult.

Det var faktisk lidt sjovt i starten med den sult. Jeg var sådan ca. sulten hver time og skulle virkelig vende mig til denne rytme, det passet ikke altid ind og så kom kvalmen – så der var virkelig et omstillingspunkt der og hurra for Friederich, for søren hvor han har reddet min røv mange gange! Hvad han ikke har kokkeret i køkkenet for mig, når det lige passet ind.

Lugten er virkelig også noget der har ændre sig. Det sjove er at man tror man er alm. men når man i talesætter det, så er der ikke andre der kan lugte det. Kroppen er igen så sej!

Personlige grænser

Noget andet der har ændret sig sådan ret så hurtig og noget vi har talt meget om, er min personlighed. Jeg er på en eller anden måde blevet hårdere, sætte mere, hurtigere og tydeligere grænser. Man kan ikke rigtig løbe om hjørnerne med mig. Hvis jeg skal forklare det, så er det som om at være en høne mor. En mor der er enormt beskyttende og ikke lade alle komme for tæt på. Det er fantastisk at opleve som alt ændre sig og jeg skriver noter og noter 🙂

Kosttilskud og kost

Jeg blev faktisk gravid som veganer. Friederich og jeg havde ikke spist kød og æg siden august måned 2017. Egentlig fordi vi mente at vi ikke kunne stå og undervise og sige: “prøv det i 14 dage og se hvad der sker”, uden vi selv havde været uden kød. Dertil opdateret vi pensum for Health Mentorerne og måtte derfor prøve på egen krop ikke at få protein fra kød og samtidig træne +3 gange ugenligt og se hvad det gjorde og den sidste grund er helt klart, at vi har set en masse dokumentarer omkring kød og æg produktionen og den produktions betydning for den globale opvarming som vi går meget op i. Har du ikke set dokumentarer herom, så vil jeg bestemt anbefale dig at se:

  • Cowspiracy: The Sustainability Secret, du finder den på Netflix
  • Before the Flood af Leonardo Dicaprio som du finder gratis på YouTube.

Da jeg så blev gravid, kunne jeg simpelthten ikke holde mig mæt og kørende på kun grønt. Ja vi spiser ikke korn. Og jeg fik enormt lyst til kød. Faktisk det der skete var at jeg var på vej til Stick and Sushi med min søster og vi gik forbi Retour og jeg var bare: “lad os gå her ind og spise bøf!”.

Så jeg er tilbage på kød og æg. Især i min kvalmeperiode havde jeg virkelig lyst til kylling. Jeg kunne have sådan lyst, spise det til stor tilfredshed og lige efter få kvalme af lugten, amen det er sjovt!

Mine skønne følgesvene kosttilskud har jeg bestemt ikke gået ned på. Jeg har skåret alle kosttilskud fra der er udrensende og ellers tager jeg det samme. Der er altid noget jeg nu har ekstra fokus på, men ikke fordi jeg ikke også fik det inden graviditet.

Pas på! Jeg har altid kunne tage mine kosttilskud når som helst og hvor som helst. Jeg har kastet op to gange og begge gange skyldes at jeg ikke havde nok mad i maven og tog piller og kastet det så op. Så i kvalmeperioden har jeg virkelig skulle planlægge hvornår jeg tog kosttilskud og der var kun 3 dage hvor jeg ikke fik. Jeg vil helst have mine byggematerialer og gør virkelig alt for at det lykkes!

Dog er mit aminosyrerpulver virkelig sat til siden, så mon ikke det snart er tid igen 🙂

Min anbefaling

Vi har valgt at få en privat jordmoder og ønsker også at føde hjemme. Jeg mærkede ret hurtigt at jeg havde behov for at bede om hjælp. Det er booke en til at sparre med. En med mere erfarring her, der har gjort sig andre tanke og kan svare på alverdens spørgsmål. Det er virkelig anbefalingsværdig!

Har du en drøm om at blive gravid?

Vi hjælper mange med dette ønske, og vil også glæde os over at hjælpe dig! Forløbet der er for dig, finder du her!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Ingen kommentarer

  1. Sarah - Rejsen til Sundhed den 4. marts 2018 kl. 12:21 pm

    <3 Skønt at følge med i jeres rejse!

    • curra · me den 4. marts 2018 kl. 6:49 pm

      Så dejligt at du følger med <3

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ