Lider du af uro i kroppen?

Kroppens lykkecenter skabes primært i din tarm, men dannes også i dit hoved. Faktisk vil vi gå så langt som til at sige, at dit lykkecenter er dit nervesystem. Og dit nervesystem er afhængig af din tarm og er med til at styre dit hormonsystem. Ja, her hos currame kan vi ikke skille tingene ad, det hele hænger sammen og omhandler dig.

For at skabe et roligt nervesystem og lykkehormoner, kræver det forskellige næringsstoffer, som f.eks. magnesium, B6 og tryptofan. Mange af kroppens byggesten, eller springbræt om du vil, til at skabe processer hvor du mærker ro og glæde, er afhængige af proteiner – proteiner som du mister, hvis du f.eks. stresser meget, spiser for ensformigt eller har en tarm der optager næringsstoffer dårligt.

Proteiner/aminosyrer er kroppens byggesten.

Der er 20 aminosyrer (studier viser at der er over 500 og måske flere). 9 (11 i nogle tillfælde) af aminosyrerne er essentielle, hvilket vil sige, at menneskekroppen mangler et enzym til selv at fremstille dem i tilstrækkelige mængder. De øvrige aminosyrer kan dannes i organismen, ud fra glukose og fra kvælstof stammende fra andre aminosyrer.

Det daglige behov for protein er 0,8 gram pr. kg. legemsvægt for en voksen. Protein spaltes (hydrolyseres) af enzymer i fordøjelseskanalen og i tarmceller til aminosyrer, hvoraf de fleste afgives til portåresystemet, som fører blodet til leveren.

Af de ca. 15 kg. proteiner der findes i en voksen person, mister 300-400 gram pr. døgn deres funktion, og de nedbrydes til aminosyrer. Proteindannelse stimuleres af hormonerne insulin, thyroxin, de mandlige og kvindelige kønshormoner og indirekte af væksthormonet. Proteinnedbrydningen stimuleres især af kortisol.

Hvis der går længe mellem måltiderne, vil kroppen starte en omsætning af aminosyrer til glukose. Hormonerne kortisol og glukagon stimulerer produktionen af glukose fra aminosyrer, mens insulin hæmmer den.

At teste dit amino-niveau

At teste på dit aminosyreniveau, kan være meget relevant for dig der lider af tristhed, smerter, muskelsvaghed og uro i kroppen.

Aminosyrer er som sagt dine byggematerialer og derfor er du afhængig af niveauet i din krop, for at fungere på bedste vis.

Lider du f.eks. af?

  • For mange negative tanker og tankemylder
  • Dårligt selvværd og tristhed
  • Manglende overskud og træthed
  • Hormon-ubalance
  • Uro
  • Spiseforstyrrelser
  • Svært ved at bygge muskelmasse, selvom du træner
  • Afhængighed

Aminosyretesten tester på dine niveauer i kroppen. Du får testet 20 aminosyrer, og ud fra testen kan vi analysere og give svar på, hvorfor du har det, som du har det.

Men allervigtigst er det specieldesignede aminosyrepulver, som bliver lavet præcis ud fra din test og din krop. Det er nemlig tilførslen at de rette aminosyrer i den rette kombination, som vil være regulerende for dit system, krop og mindset.

Du kan derigennem genfinde dig selv og din egen pondus.

Bestil aminosyretesten her.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ