Sådan undgår du myggestik

Ved du med sikkerhed, at du bliver ramt af hundredevis af myggestik her over sommeren? Så har vi måske løsningen til dig!

Det, at blive bidt af myg, handler faktisk om et mangel i kroppen. Der er nogle, der bliver spist af myg og andre, der kun oplever ét myggestik under hele sommerperioden.

Når vi har nok B1-vitamin (Thiamin) i kroppen, oplever vi ikke lige så mange myggestik som dem, der har for lidt B1-vitamin i kroppen. Myggene kan nemlig ikke lide den karryagtige lugt B1-vitaminet udskiller.

B-vitaminer er vandopløselige vitaminer, som din krop ikke selv kan lave. Da vitaminet hurtigt er ude af kroppen igen, kan du sagtens skabe et mangel på Thiamin, hvis du spiser for lidt grøntsager, er for stresset eller har problemer med din tarm.

Thiamin er det mest ustabile af alle B-vitaminerne. Det nedbrydes let af luft, vand, koffein, alkohol, østrogen, tilberedning af mad og tilsætningstoffer. Derfor skal du altid tage B-vitamin i en multi-vitamin-kapsel.

Rygning, p-piller, alkohol og sukkerafhængighed øger behovet for B1. Så jo højere din indtagelse af alle former for sukker og stivelse er, des større er dit behov for B1-vitamin.

B1-vitamin er vigtigt for ro i vores mindset og udrenser for stress i kroppen. Derudover styrker B1-vitaminet immunforsvaret, blodcirkulationen og dannelsen af mavesyre. Det er nødvendigt for blod, hjerne, hjerte, muskler og tarme.

Den bedste måde at få dine B-vitaminer på er igennem curra·mes multivitaminpille, som du kan købe her. 

B1 findes i havregrød, mælk, fuldkorn, hvedekim, brune ris, risskaller, ølgær og tørgær, bønner, kød og grøntsager.

Du kan forebygge eventuelle kommende myggestik ved at tage ekstra B1-vitamin. Det er individuelt hvor meget, der skal til, men dosis ligger mellem 100-500 mg dagligt. Begynd med at tage ekstra cirka en måned inden sæsonen for myggestik og stop når sæsonen er slut. Du skal altid sørge for at give B1, B2 og B6 i nogenlunde lige store doser.

B-vitaminerne påvirker vores energiniveau, da de er med i hver eneste fase af stofskiftet, i omsætningen af kulhydrater og fedtstoffer samt aminosyrernes opbygning. Hver en celle i kroppen har altså brug for B-vitaminerne. Derfor kommer du langt ved at købe en god b-vitamin komplex.

Når du er blevet ramt af myggestik

  1. Smør stikkene med Traumeel salve eller Calendeel fra firmaet Heel
  2. Du kan også anvende bagepulver til at trække noget af den kløende gift ud af huden, hvis de er meget store og hævede. Bland natriumbicarbonat med lidt vand til en fast grød.

Lav din egen myggespray uden kemi

Du skal bruge:

  • 15 dråber æterisk lavendelolie
  • 15 dråber æterisk citrongræsolie
  • 100 ml koldpresset olie f.eks. mandelolie
  • Flaske med tæt prop eller sprayfunktion

Bland det hele godt i en sprayflaske og spray dagligt. Ryst inden brug.

Hvis du bruger den til børn, kan du smøre lidt på deres håndled først for at se, om de reagerer på olierne. Vær opmærksom på, at citrusolier kan give eksem, hvis huden eksponeres for sol, så brug kun olien i skyggen og om aftenen.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ