Tømmermænd – 6 gode råd!

Jeg har for længe siden fået en forespørgsel, om jeg ikke kunne lave et blogindlæg om tømmermænd, hvad man gør for at undgå dem og/eller hjælpe kroppen af med den 🙂

Tømmermænd er jo kroppens måde at komme af med de giftstoffer man tilførte kroppen dagen inden, dvs. at det faktisk er kroppens måde at brænde ‘lortet’ af på igen 🙂

Tømmermænd skyldes flere ting. Æthanol har en dehydrerende effekt ved at forårsage en øget urinproduktion, hvilket giver hovedpine, tør mund og træthed. Alkoholens effekt på mavens indre kan også føre til kvalmen.

En anden faktor som bidrager til tømmermænd er produkterne fra nedbrydelsen af æthanol via leverenzymerne. Alkoholen kan lammer leverens evne til at producere glukose til væv, specielt til hjernen. Da glukose er hjernens primære energikilde, bidrager denne mangel på glukose til tømmermændssymptomer som træthed, svaghed, humørsvingninger og koncentrationsbesvær.

Så reelt er det smartest ikke at drikke 🙂

Jeg drikker ikke og har faktisk aldrig gjort det. Ikke sådan rigtigt. Jeg husker som ung, da jeg startede med at gå i byen, at jeg virkelig ikke brød mig om det, jeg ønskede ikke den falskhed, der kommer over en, afstanden til sig selv og kunne ikke lide den følelse jeg fik af det i mine ben (det hele sitrede).

En anden grund var også, at jeg som barn ofte havde set forældre være uansvarsløse og dumme, den opførsel ønskede jeg for alt i verden ikke.

Derudover havde min faster, som ejede et fitnesscenter i den by, jeg kommer fra, lært mig om, hvad alkohol reelt gør ved kroppen og hvad det gør ved ens kondi og træningspas.

Hvis du drikker

Er det super smart at undgå alle de kemiske drikke. Vodka er en af de reneste alkoholer og derfor er det den, jeg ville vælge. Man kan lave så super lækre drinks af frisk presset juice og dansk vand, så det var der, jeg ville gå hen.

Et sted du aldrig skal gå hen er klart: energidrikke! Oh my God! Det er virkelig LORT – ikke godt. Der er lavet så mange undersøgelser om, hvor giftigt det er for kroppen. Man skal kun drikke 4 liter energidrik for at ende på hospitalet.

Energidrikke får hele dit system til at præstere det dobbelte og du kan mærke at hjertet pumper hurtigere (efter man har drikket et par stykker).

Kroppen er allerede på overarbejde, så hvorfor presse den mere?

Mange jeg ser på gaden, tager en energidrik midt på dagen eller allerede fra morgenstunden. Ved dette valg sikrer man, at man har brug for en senere på dagen igen og næste morgen!

Du giver din krop et chok/kick og sætter alt igang. Når det så er ude af kroppen igen, er din krop brugt og udmattet, og her starter du forfra.

Så tag en kold tyrker, stop den onde cirkel og boost din krop med gode ting:

 • Vigtigest af alt er klart at starte din morgen med god mad med masser af proteiner, grøntsager og olie. (f.eks omelet med grøntsager)
 • Få et lækkert mellemmåltid igen af protein og grøntsager samt fedt. F.eks et æg og en gulerød, hvis det skal gå hurtigt. Få ideer i vores e-bog du finder her (gratis)!
 • Spis ordentlig god frokost
 • Din dag er nu redet!

Hvis det ikke er nok:

 1. Invester i en ampulkur, hvor vi går ind på celleplan og booster dit energi niveau – køb den her!
 2. Køb Q10, som giver energi til cellerne!
 3. Invester i vores basickosttilskudslinje, find dem her.

Formindske tømmermændene:

 1. Sørg for at spise mens du drikker! Super vigtigt
 2. Få rent vand igennem aftenen (sodavand eller andet hjælper ikke, kroppen har brug for vand! Minimum en liter)
 3. Når du kommer hjem skal du drikke et stort glas vand med glutamine i. Køb glutamine her! Glutamine er en aminosyre, der støtter din tarm, beroliger dit nervesystem og hjælper kroppen med at transportere affaldstofferne ud igen. (det smager ikke af noget)
 4. Tilsæt gerne salt (havsalt) i vandet – elektrolytter er også et hit!
 5. Næste morgen starter du dagen med et stort glas vand, gerne med glutamine, frisk citron og salt (ikke bordsalt) i.
 6. Nux vomica tabs og dråber fra Heel er også super gode til støtte af din lever.
 7. Kaktus skulle også være godt. Det siges at kunne mindske kvalme, tør mund og madlede, find produktet her.

 

IMG_5109

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ