Skip to content

Skjoldbruskkirtelkropstypen – Blødeformer

Har du også lagt mærke til, at ikke alle har den samme kropsform? Det er faktisk sådan, at der findes forskellige kropstyper, og jeg vil her i dette indlæg give dig indblik i de 3 hormontyper, jeg arbejder meget med på mit hormonforløb: Skab naturlig (hormon)balance, og som Friederich og jeg underviser i på Health Mentor Uddannelsen.

Din kropstype fortæller en hel del omkring din personlighed, hormonsystem – herunder balance/ubalance, dine evner, din fysik og dit helbred!

De 3 kropstyper:

Binyrekropstypen

– Skjoldbruskkirtelkropstypen

– Østrogenkropstypen

Hver kropstype har tendens til at have en dominerende kirtel, der påvirker hormonfunktionen, vægtøgning og placeringen af ​​ekstra kilo på kroppen.

Når du finder din kropstype og begynder at arbejde med den på en holistisk måde, så vil du opleve mere balance, og derved kunne opleve lettere vægttab, mere energi, styrke, udholdenhed og et godt helbred!

Skjoldbruskkirtel-kropstypen

Balance: Blødeformer og slank – Ubalance: fedtpolstring på mave, balder og lår

Skjoldbruskkirtelhormoner hjælper med at fremskynde kroppens metabolisme ved fedtforbrænding til energiproduktionen, derudover påvirker de nervesystemet og væksten. Det er også en af ​​kirtlerne, der er ansvarlig for søvn – aktiv om dagen og ro om natten, og derudover tilpasningsevne, vitalitet og nydelse i livet.

Ved ubalance har skjoldbruskkirtelstypen tendens til vægtforøgelse over hele kroppen og ikke bare på ét sted, ofte med blødt fedt på maven. De er ofte trætte, er kuldeskære, lider af hårtab, løs og tør hud og den yderste del af øjenbrynet forsvinder, og derudover sveder de meget lidt.

En balanceret skjoldbruskkirtelstype er tynd, med et smukt udseende og tynde knogler, rundt ansigt og tynd hals.

Er du denne type?

Så er du et morgenmenneske. Du vågner ofte tidligt på egen hånd og er klar til at gå igang med dagen. Det passer dig bedst at gå tidligt i seng. Har du en sen aften, vil du være meget træt næste dag, og det kan tage dig op til to dage at genoprette.

Læs også: Reguler dit stofskifte – naturligt

Du er et  menneske, som er meget behagelig at være sammen med. Du udtrykker dig godt, du er veltalende, livlig og intelligent. Du er god med dine hænder og kreativ, du elsker nydelse i livet og æstetik.

Vil du undervises i disse hormontyper og lære at balancere dit eget hormonsystem? Så se mere her!

Du har en passion for nye ting, ting uden for det sædvanlige, og sommetider har du tendens til at forlade projekter ufærdige og gå videre til dit næste kreative eventyr. Du elsker forandring, fordi det stimulerer dig.

Når du er deprimeret, har frygt eller føler dig ked af det, indikerer det, at din skjoldbruskkirtlen er ubalanceret.

Hvis du er ubalanceret, er din energi meget ustabil og går op og ned i løbet af en dag. Ofte bliver du træt omkring kl. 16.00-16.30. Så er du meget meget følelsesladet. Du kender til melankoli, og så er du utålmodig. Når du er sur, er din vrede oftest rettet mod situationen snarere end personen.

Ting du craver, og/eller som du holder dig kørende med:

 • Kaffe
 • Sukker og chokolade
 • Frugt
 • Alkohol og vin
 • Kulhydrater, brød, pasta, stivelsesholdig mad
 • Læskedrikke
 • Mælkeprodukter

Dine cravings kan være stærkest kl. 10.30, kl. 16.30, før sengetid og/eller kl. 04.00.

Du har en god og stor appetit og et stærk fordøjelsessystem. Ved ubalance kan du let tage på og dette kan føre til udbrændthed, colitis, kramper, tarmspasmer og diarré eller forstoppelse.

Få 1,5 times gratis undervisning omkring din skjoldbruskkirtel og stofskifte direkte i din mail-box lige her!

Fordøjelsessystemet er direkte relateret til nervesystemet, og de fleste fordøjelsesproblemer stammer fra følelsesmæssige problemer. Du kan være tilbøjelig til dårlig fordøjelse, hjertebanken og syrereflux. Din krop er ofte for sur, hvilket giver dig tilbøjelighed til osteoporose og ledsmerter.

Læs også: Hvilke hormontype er du?

Du kender til frygt, frygt for tomhed, usikkerhed, klaustrofobi, nervøsitet og træthed. Du har tendens til at have tør hud og hår.

Den kost, der er mest sund for dig er: Fisk og fjerkræ, protein til hvert måltid, plus grøntsager og godt fedt. Ingen stivelse og soja samt flour.

Når du finder den type, du er, kan du lære at gennemskue dig selv, bryde nedbrydende vaner og den vej balancere dit hormonsystem endnu mere!

Læs om de andre kropstyper her:

Binyrekropstypen

– Østrogenkropstypen

Kan du også genkende dig i alle typerne?

Ja – du er ikke den eneste! Det er sådan, at du indeholder alle kirtlerne og de såkaldte kimblade og derfor indeholder alle kvaliteterne, det er blot ofte sådan, at der er en kropstype vi er mere end de andre.

Når du finder den type du er, kan du lærer at gennemskue dig selv, bryde nedbrydende vaner og den vej balancere dit hormonsystem endnu mere!

Vil du lære mere?

Så tilmeld dig Chloe’s hormonforløb: Skab naturlig (hormon)balance og lær at selvhelbrede dit hormonsystem med hendes unikke redskaber og instrukser.

Tilmeld dig hormonforløbet her, og modtag unik undervisning i dit hormonsystem og kropstyperne!

Forsidebilled lånt her fra.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Ingen kommentarer

 1. Thomas Skovhus Rabjerg den 23. juli 2017 kl. 10:54 pm

  skjoldbruskkirtelstypen

  • curra · me den 25. juli 2017 kl. 5:13 pm

   Så østrogen eller skjoldbruskkirteltype?:)

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ

Scroll To Top