Slip af med appelsinhud – 6 naturlige behandlinger

Appelsinhud, også kaldet cellulite, er noget mange af os kender til, og som både rammes af kvinder og mænd. Jeg har lyst til at tage dig med på en rejse, hvor du kan blive klogere på hvad din appelsinhud fortæller om din krops tilstand.

Appelsinhud udvikler sig overvejende med alderen på ben, numse, mave og på bagsiden af armene. Dybest set, har du fedtkugler under huden, der skubbes op mod bindevævet og giver et ujævnt hududseende. Nogle af de faktorer, der bidrager til denne tilstand, er mangel på motion, hormonændringer, og ja, du gættede rigtigt – din kost.

Årsagen til, at voksne udvikler områder med løs hud og appelsinhud, kan skyldes ujævn struktur af fede aflejringer under huden. Denne tilstand er mere almindelig hos kvinder end mænd, hvor ca. 80 procent af kvinderne har en vis grad af appelsinhud, især når de bliver ældre, og huden mister sin elasticitet. Imidlertid kan alle udvikle appelsinhud, selv teenagere, der tager hurtigt på i vægt og oplever hormonelle ændringer.

Flere primære faktorer kan bidrage til udviklingen af ​​cellulite, herunder1:

 • Dårlig diæt
 • Væskeretention (som også forårsager oppustethed)
 • Dehydrering
 • Manglende cirkulation (blodgennemstrømning)
 • Svag kollagenstruktur i huden – mangel på aminosyrer
 • Overvægt eller have øget kropsfedt
 • Hormonelle forændringer
 • Mangel på fysisk aktivitet (en stillesiddende livsstil)
 • Nogle andre faktorer, der kan forårsage hudforandringer som appelsin: store mængder stress, eksisterende medicinske tilstande som autoimmun sygdom eller diabetes, genetik, dårlig kost, allergier, rygning, for meget soleksponering og andre årsager til toksicitet.

Videnskaben har vist, at alle ovenstående faktorer øger inflammation og bidrager til tegn på aldring. For eksempel, ifølge en forskningsundersøgelse fra juli 2000 offentliggjort i Journal of European Academy of Dermatology, kan appelsinhud være forårsaget af øgede niveauer af catecholaminer på grund af højt stress og forhøjede cortisolniveauer. Ting som stress og en dårlig diæt får også din krop til at bremse produktionen af ​​kollagen, hvilket er afgørende for at holde huden ung.

6 naturlige måder du kan prøve ved behandlinger af appelsinhud.

Her er de fem mest naturlige tip til at slippe din appelsinhud.

1. Spis en sund diæt
Det er blevet bevist, at reduktion af ekstra kropsfedt gennem en sund kost og øget aktivitet hjælper med at reducere cellulite. At tabe sig og derefter opretholde en sund kropsfedtprocent, kan alt sammen hjælpe med at reducere forekomsten af ​​cellulite.

Nogle af de bedste fødevarer til nedsættelse af appelsinhud er:

 • Hørfrø: Hørfrø er fantastisk for hudens sundhed og vægttab, da det modulerer østrogenniveauer og også kan øge kollagenproduktionen. Du kan drysse hørfrø på din salat, i dine smoothies, brød eller bare spise frøene alene.
 • Fugtgivende fødevarer: Fordi dehydrering kan føre til oppustethed og tør hud, så prøv at spise mere naturligt fugtgivende mad. Disse inkluderer friske grøntsager og frugt. Især melon, bær, agurk, selleri, citrusfrugter og friske urter.
 • Fedtrige fødevarer: Disse inkluderer grøntsager, nødder, frø og bær. Fibre hjælper med at rense tyktarmen, dæmpe sulten, understøtte dit stofskifte og afbalancere hormonerne. Fibrerige fødevarer, der indeholder masser af antioxidanter, såsom bladgrøntsager eller bær, er også gavnlige på grund af deres evne til at mindske skader på frie radikaler (som aldrer huden).
 • Rene proteinkilder: Proteinfødevarer af høj kvalitet fra fritgående, græsspisende og økologiske dyr, samt vildfanget fisk kan øge stofskiftet og hjælpe med at reducere appelsinhud.
 • Kaliumrige fødevarer: At tilføje en masse grøntsager fyldt med kalcium, kan hjælpe din krop med at udskille overskydende væsker og affald fra celler og kan derfor hjælpe med at reducere cellulite. Grønne bladgrøntsager, avocado, bananer og kokosvand indeholder alle kalium.
 • Sunde fedtstoffer (EFA’er og MCFA’er): Kokos og vildfanget fisk indeholder fedtsyrer, der fremmer sundt væv. Få meget gerne min. 1 stor spsk koldpresset økologisk kokosolie hverdag og min. 1 g fiskeolie dagligt for de bedste resultater.
 • Kelp: Tang har mange fordele og er et meget billigt næringsstof. Den indeholder en forbindelse kaldet “fucoxanthin”, som findes i klorofylbærende grønne planter. Det kan hjælpe kroppen med at forbrænde fedt og dermed reducere forekomsten af ​​cellulite. Tilføj tang til din kost ved at drysse en lille mængde på dine salte måltider.
 • Vand: Vand er så vigtigt for dig og meget gerne rent og vitaliseret vand. Vand holder huden hydreret og hjælper med at skylle giftige forbindelser ud af din krop. Disse fede kugler under huden indeholder toksiner og gør din appelsinhud mere synlig. Drik min. 8-10 glas frisk vand dagligt. Vel hydreret hud ser mere jævn ud med mindre klumpet, tørt eller ældet udseende.

2. Forsøg at undgå eller reducere disse fødevarer, som kan forårsage eller forværre appelsinhud:

 • Sukker: Hvis du tror, ​​at din kost ikke har nogen indflydelse på appelsinhud, så tænk om igen!
  Her er hvorfor: Sukker forårsager væskeretention, betændelse og opbevaring af kropsfedt – som alle kan øge forekomsten af ​​appelsinhud. Læs på indholdsfortegnelsen og sigt mod at reducere eller fjerne tilsat sukker fra din kost.
 • Salt: Begræns også dit natriumindtag, fordi salt er en af ​​hovedårsagerne til vandretention, hvilket kan forværre appelsinhud og oppustethed. Brug altid uraffineret havsalt.
 • Forarbejdet fødevarer og korn: Disse nedbrydes hurtigt til sukker og indeholder meget kalorier, der kan opbevares som ekstra fedt.
 • Madallergener: Fødevarer som gluten, A1-kasein, som der findes i de fleste mejeriprodukter, skaldyr og jordnødder, kan forårsage allergi eller betændelse hos nogle. Dette har negative virkninger på hudens sundhed som potentielt faldende cirkulation og forstyrrer normal næringsstofabsorption. Du kan teste dine intolerancer her. 
 • Trans og hydrogenerede fedtstoffer: Usunde fedtstoffer fremmer betændelse og kan føre til vægtøgning.

3. Brug mere kollagen

Bindevæv – inklusive hudlagene – består af kollagen. Så når huden er stærk, reduceres celluliteudseendet. Kollagen er nødvendigt for hudens elasticitet, ungdommelige struktur og styrke. En af de bedste måder at få mere kollagen på er ved at forbruge bone bone broth, som også indeholder aminosyrer som glutamin. Bone broth indeholder aminosyrerne prolin og glycin, der udgør kollagen sammen med vigtige spormineraler og endda antioxidantforbindelser. Kollagenet i bone broth kan styrke hudvæv og hjælpe med at vende de underliggende årsager til cellulite.

En undersøgelse fra 2015, der blev offentliggjort i Journal of Medicinal Food, viste, at patienter, der tog 2,5 gram bioaktivt kollagenpeptider (BCP), oplevede reduceret “signifikant fald i graden af ​​cellulite og en nedsat hudbølgethed på lårene. BCP taget i 6 måneder førte til en klar forbedring af hududseendet hos kvinder, der lider af moderat cellulite.” Og som forventet var resultaterne mest imponerende hos kvinder, der var overvægtige5.

4. Tag anticellulittilskud

For at hjælpe med at nå en sundere vægt på en sikker måde, samtidig med at du forbedrer sundheden for din hud og hele kroppen, anbefaler jeg at indtage følgende anti-cellulittilskud og næringsstoffer:

 • Bromelain og proteolytiske enzymer. Systemiske enzymer er blevet brugt med stor succes til at bekæmpe betændelse og til at opløse samlinger af cellulært væv. Ifølge fund offentliggjort i Biotech Research Journal, “viser undersøgelser, at bromelain udviser forskellige fibrinolytiske, antiedematøse, antitrombotiske og antiinflammatoriske aktiviteter.”8. Uterine fibroids/cyster på æggestokkene, galdesten og cellulite kan alle lettere nedbrydes og elimineres af kroppen ved hjælp af enzymer. Jeg anbefaler enzymer som bromelain, serrapeptase og nattokwinase.
 • Kola har været genstand for mange celluliteundersøgelser og har vist nogle positive resultater. Dette er en koffeinfri urt, der har afslappende egenskaber og kan tages før sengetid. Det virker ved at hjælpe med at forbedre hudens elasticitet og samtidig gøre det tykkere. Det hjælper med at minimere forekomsten af ​​appelsinhud. Ekstrakt af grøn kaffe, afrikansk mango og fucoxanthin er yderligere kosttilskud, der giver lignende fordele.

5. Træn regelmæssigt

Sammen med en god kost, naturlige kosttilskud kan motion være din bedste allierede, når det handler om tab af kropsfedt og slippe af med appelsinhud. At løbe en lang tur kan være med til at øge dit stofskifte og hjælpe dig med at nå en sund vægt, vil du dog få mere effektivt af at lave intervaltræning, for at få godt gang i dit kredsløb.

I 2011 erklærede en rapport, der blev offentliggjort i Journal of Obesity, at “højintensiv intermitterende træning (HIIE) indikerer, at den kan være mere effektiv til at reducere subkutant og abdominal kropsfedt end andre former for motion.”6

Her er nogle hurtige fakta og tip, du skal huske på:

 • Interval eller Burst-træning er kendt for at øge stofskiftet og forbrænde kalorier længe efter (24-48 timer), hvor din træning er forbi (kendt som efterbrændingseffekten).
 • Intervalstræning med inkorporerer korte intense øvelser, såsom sprint, og korte pauser (dette koncept kaldes også højintensitets interval træning eller HIIT).
 • Cardio og hård styrketræning kan hjælpe din krop med at forbrænde fedt hurtigt ved kun at træne i ca. 20 minutter om dagen.
 • Barre, BarreAmped og Pilates er nyttige til at sænke din vægt, forbedre din hud og toning kroppen. BarreAmped er en effektiv træning baseret på Pilates, dans, yoga og dybstrækning.

6. Brug æteriske olier, der heler huden

Undersøgelser viser, at æterisk olie fra grapefrugt indeholder store mængder af de antiinflammatoriske enzymer, såsom bromelain, som hjælper med at nedbryde cellulite og forhindre dannelsen af ​​nye fedtceller (hæmmer adipogenese) under huden hos pattedyr10.

Tilføje det i økologisk koldpresset kokosolie og bruge det dagligt som din kropslotion.

Det bedste du kan gøre for dig, er helt klart at komme med på hormonboost som starter d. 20. Januar. Herigennem tager jeg dig med igennem et program på 12 uger, hvor vi step for step booster hele din krop og formindsker din appelsinhud.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ