Skip to content

Overspisning og dulmeri

Hvorfor er det, at man har tendens til overspisning og dulmeri?

Jeg tænker, det er et spørgsmål, du tit kan have og jeg vil se, om jeg ikke kan besvare det her i denne blog 🙂

Overspisning og dulmeri er i bund og grund noget, vi vælger at gøre, når vi er langt væk fra kroppen og vores egen kerne. Vi kan gøre det i en flugt for ikke at mærke det, der er sandt, vi kan gøre det for at løbe fa vores potentiale, vi kan gøre det, fordi vi overhører egne behov. Egentlig handler det om ikke at mærke det, der er lige her og nu. En flugt. Reelt set gør vi det, når vi ikke ønsker at være den, vi 100 % er.

En anden måde at se det på

Overspisning, dulmeri og det overstående handler også om en form for ubalance i kroppen. En ubalance vi har fra mor og far eller via de oplevelser livet har givet os.

Vi er byggede til at heale os selv, og til at skaffe det byggemateriale vi har brug for, for at mærke balance i kroppen. Når der er ubalance til stede handler det både om et fysisk mangel og det psykiske (følelser, vaner, tanker).

Jeg har selv dyrket overspisning og dulmeri en del i mine teenageår. Da jeg gik på gymnasiet, og havde startet den livsstil, jeg lever med i dag, følte jeg mig meget forkert og alene, anderledes og lidt min egen. Det var jeg bestemt også, jeg boede på Lolland-Falster, gik på Nykøbing Falster Katedralskole, var flyttet hjemmefra før andre og var den eneste der på de 2 øer der ikke spiste korn, sukker, gris og kartofler og som ikke drak alkohol.

Når jeg var ude blandt andre og følte mig forkert og ensom, spiste jeg med fuld overlæg for at kunne være.

Jeg husker tit jeg stoppede op og talte med mig selv; “Vil du hjem? Nej, ok, hvad kan jeg så gøre for, du har det bedre?”. Og egentlig var svaret at spise for ikke at mærke tristheden og ensomheden.

Ofte kunne jeg være i selvskab med andre, hvor jeg ikke følte mig tryk eller set, jeg synes dog ikke jeg kunne tage hjem og derfor spiste for mange dadler eller andet, som kunne give et kick.

Hvis jeg var hjemme og ensom spiste jeg også tit for ikke at mærke det store hul.

Jeg vidste heldigvis den gang, at hvis jeg dyrkede det nok, så på et tidspunkt ville jeg være færdig. Jeg ville gå vejen og finde løsningen.

Og det må man sige at jeg gjorde.

Mit råd er helt klart:

 • Tilmeld dig vores 3 måneders online forløb Simple Detox – herigennem får du præcis de redskaber du har brug for, for at få bugt med denne problematik 🙂 Se mere her!
 • At være med det der er. Tage ansvar for dine følelser og vær ok med at Rom ikke blev bygget på en dag. Dyrk shittet og vide, at du stopper på et tidspunkt.
 • Hvis tidspunktet er her og du ønsker at stoppe NU! Så book en session med mig her og/eller bestil denne aminosyrer test. Den var den, der reddede min røv. Alle mine ensomhedsfølelser og forkerthedstanker bundede i et aminosyre mangel. Når vi har et mangel her, har vi sværere ved at føle naturlig lykke. Så giv kroppen det, den har behov for, og skriger efter 🙂 Se mere her.
 • Glutamine er også en god ting at have i skabet. Glutamine beroligere dit nervesystem, hjælper væsken med at komme ud af kroppen igen og opbygger din tarm. Glutamine er en saver, når man for får meget sødt som gør en trist, drikker alkohol og vil undgå for mange tømmermænd. Det transportere ‘lortet’ ud igen.
 • Probiotic er også vigtigt. Du har flere nerveeller (læs følelser) i maven end i dit hoved.
 • En homoøpatisk ampulkur er super god til at berolige dit nervesystem. Det kan hjælpe dig til at blive i nuet og gøre dig klar til at kigge på de skygger, du ikke ønsker at face i dit liv. Køb kuren her.
 • Hvis du har decideret sukkercraving, så vil jeg anbefale dig Alpha Lipion Acid. Den hjælper kroppen med at mærke mæthedsfølelse, regulere blodsukkeret og stopper sukkercravings. Køb den her.
 • Det er top vigtigt at du har et stabilt blodsukker igennem hele dagen. Læs mere her.

Simple Detox

DET ER DIG, DIN FAMILIE OG JERES SUNDHED, DER ER I FOKUS OG UNDER FORLØBET VIL DU HAVE VORES FULDE OPMÆRKSOMHED!

Se mere her

image1

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Ingen kommentarer

 1. Sophie den 9. november 2015 kl. 10:29 am

  Tak for en skøn side Chloe.
  Efter artiklen faldt mine tanker på, om alle disse bidrag af aminosyrer mm. er en lappeløsning, i forhold til, at det må sidde i tankerne, at der er en mangel i kroppen. At det er den grundlæggende værdighedsfølelse der er hul i. Så hvis denne grundlæggende sindstilstand ikke er på plads, at så kan man spise alt det supplement man vil, det vil ikke få en derhen, man kunne ønske.
  Kan du følge mig?
  Mit spørgsmål er ren og skær nysgerrighed på emnet og jeg glæder mig til selv at prøve bl.a. 5-HTP.
  Kærlig hilsen Sophie

  • curra · me den 9. november 2015 kl. 10:43 am

   Hej Sophie 🙂
   Hmm.. Jeg tænker at vi kommer længst hvis vi arbejder med krop og sind samtidig. Dit mangle kan give sindsforvirring og oplevelser kan give mangle. Derfor synes jeg det er bedst at støtte op begge stedet 🙂
   Chloe

 2. Verena den 11. juni 2017 kl. 7:02 am

  Har I overvejet at undervisningen også kan foregå i Jylland?

  • curra · me den 12. juni 2017 kl. 1:30 pm

   Hej Verena 🙂
   Undervisningen på Uddannelsen eller på hormonforløbet? Vi har det i tankerne, men vi skal have mere efterspørgelse før at vi vil handle på det 🙂

  • curra · me den 12. juni 2017 kl. 1:32 pm

   Tænker du på uddannelsen eller hormonforløbet? Vi har tænkt på det, men skal have mere efterspørgelse før vi handler på det 🙂

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ

Scroll To Top