Lider du af binyretræthed?

Binyrerne har en afgørende brik for dit hormonsystem og for dit velbefindende!

Binyrerne producerer b.la hormoner cortisol, adrenalin, noradrenalin, pregnenolon, aldosteron, progesteron, østrogen, testosteron og DHEA og derved er styre utrolig mange af dine hormoner!

Du bruger b.la. binyrerne til at regulere din væskebalancen, dit blodsukker, din energifordeling, dine kønshormonerne, kamp-flugt reaktioner, din sexlyst, din vægt og dit immunforsvar.

Tilmeld dig dette webinar og få masser af gode råd til mere binyre-balance

Lider du af binyretræthed?

 • Kunne du også sove 3 timer mere efter, at dit vækkeur har ringet om morgen?
 • Oplever du, at du bliver friskere om aften?
 • Holder du dig kørende igennem dagen på koffein?
 • Har du en stor trang til sukker og saltet ting?
 • Lider du af manglede sexlyst?
 • Ligger du også og laver to-do lister i din seng, når du skal sove?
 • Føler du dig stresset også selvom du bare skal slappe af på sofaen?
 • Går du og er lidt trist?
 • Har du været mere syg end du plejer?
 • Har du svært ved at huske og holde fokus?
 • Lider du ofte af hovedpine og muskelspændinger?

Binyretræthed er som ordet: Din binyre er på blevet træt og er på overarbejde, den kan ikke følge med! Dette går ud over hele dit system! Og du ender i stress, kronisktræthed og INTET overskud!

8 ud af 10 personer i Danmark har symptomer på stress! Og det kunne sagtens også være dig!

(Kilde: TV2)

Er du klar til at gøre noget ved det?

For at balancere dine binyrer og resten af dit hormonsystem, er det vigtigt at have fokus på det der stresser dig og udelukke det du kan! Samtidig med at du tager en rask beslutning om at gøre noget ved det! Selvom jeg gerne ville, så kan jeg ikke gøre det for dig! Det er dig der skal gøre indsatsen – jeg støtter og rådgiver meget gerne!

Læs også: Stress og binyretræthed – hænger det samme?

8 gode råd til hurtig binyre-balance!

 1. Spis så sundt du kan!  Vores valg af mad kan virkelig stresse vores krop endnu mere og det gør bare det svære at stoppe denne onde cirkle! Se vores 10 kostråd her og få gode ideer til hvordan du kan justere her og nu!
 2. Test dit hormonsystem! Det kan være en rigtig god ide, at få testet ens hormonsystem, da der kan ligge en masse svar på hvorfor du går og føler som du gør! Se mere her.
 3. Undgå så vildt muligt ting der stresser din krop ekstra!  Start din dag med proteiner, fedt og grøntsager. Drik først kaffe efter kl 13.00 og spise først alt det søde derefter også!
 4. Gå tidlig i seng! Gå i seng inden kl. 22.00 for at balancere dit cortisol udskillelse! Du udskiller cortisol ca. kl: 6.00-8.00, kl 11.00-12.00, kl 17.00-18.00 og ca. ved 23.00 tiden. Det er også altafgørende at du IKKE går sulten i seng. Spis gerne et æg eller avokado en time inden du går i seng 🙂
 5. Sov så længe du kan! Når du kan, så undgå at sætte vækketuret! Din krop healer op når den sover og søvn har du brug for! Undersøgelser viser, at vi kan balancere vores cortisol udskillelse ved at sove til kl 8.00-9.00 hver morgen 🙂
 6. Undgå Kemi! Kemikalier, kemisk mediciner stresser din krop endnu mere! Så ud med det og ind med det økologiske!
 7. Kosttilskud skal der til! Dit immunforsvar og energiomsætning er afhængig af dine binyre, derfor skal du støtte dem så meget du kan! Få gerne masser af C-vitamin igennem dagen! C-vitamin beskytter dine celler og styre dit beredskab! (2-3 gr. fordelt på dagen, ikke depot). B-vitaminer er også top vigtige! Vi kan ikke lave energi uden at have B-vitamin i kroppen. B5 er en binyrer-hjælper og dine B-vitaminer fungere KUN i sammenspil med hinanden! Køb vores vitamin-pille, den er fyldt med alt det DIN krop har brug for! Q10 giver energi til din krop, derfor kan den virkelig give dig det skub du har brug for!
 8. Få olie og proteiner nok! – Stabaliser til blodsukker! Et stabilt blodsukker giver overskud igennem dagen, også selvom du er binyretræt! Sørg for at spise hver 3. time og sørg for at minimum 3 af dine 6 måltider har protein og gode fedtstoffer i sig (hæld f.eks. økologisk rapsolie over din mad, steg i økologisk kokosolie, tager et olieshot af hørfrø olie og citron).
 9. Binyre-drik! Drik en blanding af: En knivspids himalayan salt, en halv citron og en scoop L-glutamin. Saltet booster din binyre og giver dig mere overskud og energi. Citronen har en basic effekt på din krop og L-glutamin opbygger din tarm og beroligere dit nervesystem – får dig ned i kroppen og stopper din tankevirksomhed et øjeblik. (brug rabatkoden: currame)

Tilmeld dig mit 6 måneders forløb og lær selv hvordan du skaber mere balance!

Er du også klar til at forebygge for stress og andre ubalancer samt sygdomme? Både for dig selv, men bestemt også for din familie?

Læs om forløbet her!

Test din binyre!

Friderich og jeg arbejder med de bedste laboratorie tester på market og derfor kan du også få afklaret præcis, hvordan du støtter allebedst op omkring dine binyrer! Find binyretesten her! Tag den store hormontest her! Læs også: Hvilken hormon type er du?

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ