Kend dit immunsystem og sig farvel til snot

Går du lige nu og føler dig halvsløj? Du er måske snottet og er øm i kroppen?

Jamen så er det da godt, at du læser med her! For vi har nemlig tænkt os at give dig nogle gode fif til at komme ovenpå igen.

Kend dit immunsystem

Vi udsættes hele tiden for organismer, der indåndes, sluges eller bebor vores hud og slimhinder. Hvorvidt disse organismer får lov til at påvirke os eller ej, afgøres af vores krops forsvarsmekanismer eller immunsystem.

Når vores immunsystem fungerer korrekt, bemærker vi det ikke engang. Men når vi har et under- eller overaktivt immunsystem, har vi større risiko for at udvikle infektioner og andre sundhedsmæssige forhold.

Immunsystemet er et interaktivt netværk af organer, hvide blodlegemer og proteiner, der beskytter kroppen mod vira, bakterier eller andre fremmede stoffer.

Immunsystemet arbejder på at neutralisere og fjerne patogener som bakterier, vira, parasitter eller svampe, der kommer ind i kroppen, samt at genkende og neutralisere skadelige stoffer fra miljøet.

Vores immunsystem beskytter os hver dag, og vi bemærker det sjældent. Men når vores immunsystems ydeevne er belastet, så ligger vi mærke til det, for det er her du siger hej til snot, ømhed og sygdom. Forskning tyder på, at immunsystemets underaktivitet kan resultere i alvorlige infektioner og cellevækst med immundefekt, mens overaktivitet resulterer i allergiske og autoimmune sygdomme.

For at vores krops naturlige forsvar kan køre problemfrit, skal immunsystemet være i stand til at skelne mellem ”en del af mig”- og ”ikke en del af mig”- celler, -organismer og -stoffer. Her er en oversigt over forskellene:

  • ”Ikke en del af mig” er stoffer som kaldes antigener, som inkluderer proteinerne på overfladen af bakterier, svampe og vira. Immunsystemets celler registrerer tilstedeværelsen af ​​antigener og arbejder på at forsvare sig.
  • ”En del af mig” er proteiner på overfladen af ​​vores egne celler. Normalt har immunsystemet allerede på et tidligere tidspunkt lært at identificere disse celleproteiner som “en del af mig”, men ved autoimmune reaktioner, bliver kroppen forvirret og ved ikke om det er ”en del af mig” eller ”ikke en del af mig”.

Det fantastiske ved immunsystemet er, at det konstant tilpasser sig og lærer, så kroppen kan kæmpe mod bakterier eller vira, der ændrer sig over tid.

Giv kærlighed til dit immunsystem dagligt

Tarmstøtte

Fordi utæt tarm er en væsentlig årsag til madfølsomhed, autoimmun sygdom og immun ubalance eller et svækket immunsystem, er det vigtigt at indtage probiotiske fødevarer og kosttilskud.

Du skal til at fjerne allergener fra kosten, såsom mælkeprodukter og korn, som kan tricke immunforsvaret, tarmene og luftvejene. Vores råd er, at du prøver at undgå det i 14 dage og ser, hvilken effekt det har!

Probiotik

Probiotika er gode bakterier, der hjælper dig med at fordøje næringsstoffer, der øger afgiftningen af ​​din tyktarm og derved gavnligt for dit immunsystem.

I Critical Reviews in Food Science and Nutrition antyder man, at tilskud af probiotika i barndommen kan hjælpe med at forhindre immunmedierede sygdomme i barndommen, ved at forbedre tarmens slimhindeimmunsystem og øge antallet af immunglobulinceller og cytokinproducerende celler i tarmene.

C-vitamin

Undersøgelser viser, at det at få nok C-vitamin (sammen med zink) i din kost, kan hjælpe med at reducere symptomerne på luftvejsinfektioner og forkorte varigheden af ​​sygdomme som forkølelse og bronkitis.

De bedste C-vitaminholdige fødevarer, der kan tilføjes til et stærkt immunforsvar, inkluderer:

  • Citrusfrugter, herunder appelsin, citron og grapefrugt
  • Solbær
  • Guava
  • Grøn og rød peberfrugt
  • Ananas
  • Mango
  • Persille

D-vitamin

D-vitamin er en stærk antioxidant der er gavnlig for dit immunforsvar, hud, hormonsystem og ikke mindst dine knogler.

Forskning viser, at D-vitamin arbejder for at opretholde tolerance og fremme beskyttende immunitet. Der har været flere tværsnitsundersøgelser, der forbinder lavere niveauer af D-vitamin med øget infektion.

En undersøgelse udført på Massachusetts General Hospital omfattede 19.000 deltagere, og det viste, at personer med lavere D-vitaminniveauer var mere tilbøjelige til at rapportere en nylig infektion i øvre luftveje, end dem med tilstrækkelige niveauer.

Zink

Zink er en stærk antioxidant og kan derfor hjælpe med at reducere forkølelsesrelaterede symptomer.

Forskning, der vurderer effektiviteten af ​​zink, viser, at det kan interferere med en molekylær proces, der forårsager opbygning af bakterier i næsepassagerne.

Andre gode ting at ty til er især echinacea, ingefær, grøn te og oreganoolie.

Den store løsning

I denne måned, oktober har vi et kanon tilbud til dig, nemlig at du lige nu kan sparer 5%, 10% til 20% på 1:1 forløb hos os. 

Igennem et forløb hos os, modtager du 1:1 session og vejledning igennem hele perioden, som du vælger. Derudover kosttilskud og homøopatisk ampulkur og gratis e-mail korrespondance til hele forløbet.

Tjek hele forløbet ud her.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ