Hormonvenlig karamelis uden mælk og raffineret sukker

Denne is kunne vi egentlig godt kalde hormonisen. Den er så fin til kvinder, fordi den er lavet på blandt andet maca og lucuma, der begge kan hjælpe til at balancere især de kvindelige hormoner. Du får energi af maca (læs mere om maca her) og så smager isen himmelsk. Så lad os bare kalde isen her for en rigtig gudindeis.

Du skal ikke bruge en ismaskine for at få isen blød og cremet. Hemmeligheden her skyldes noget så simpelt som nøddesmør, der giver den lækreste konsistens.

Allerførst skal du sætte mandler til lucumacreme i blød – helst i to timer. Så skal du lave to slags iscreme. Du starter med macacremen, hvor du kører dine tre slags nødder til smør i din foodprocessor. Du skraber jævnligt siderne ned og efter 5-7 minutter har du det fineste nøddesmør. Hvis din foodprocessor ikke kan kværne til smør, så bruger du bare en blanding af færdigkøbt mandel- og cashewnøddesmør.

Når du har lavet nøddesmør, kører du det igen sammen med dadler, macapulver, vaniljepulver og én dåse kokosmælk (men gem 1/2 dl til lucumacremen). Kør til dadlerne er helt fintdelte. Hvis din foodprocessor ikke kan håndtere dadlerne, kan du lade dem stå i blød i et par timer først. Fordel macacremen i en isform eller brødform.

Dernæst laver du din lucumacreme. Dette er cremen med karamelsmag. Lucuma er sød med en karamel- og nøddeagtig smag. Den er helt uundværlig, når du er ude efter smagen af karamel men ikke spiser sukker. Lucuma indeholder omkring 14 essentielle sporstoffer, det er rigt på calcium, magnesium og fosforvitaminer og kostfibre. Det har en positiv indvirkning på aldringen af din krop, det er antiinflammatorisk og en stærk antioxidant. Kør de udblødte mandler, dadler, kokosmælk, lucumapulver, proteinpulver og kakaonibs på foodprocessoren. Denne creme er noget tykkere og en del mere drøj end macacremen.

Fordel lucumacremen over macacremen og tilsæt kokossirup. Bland herefter de to cremer, lidt ligesom når man ‘twirler’ en cheesecake. Det skal blandes i det øverste lag, så du stadig har fornemmelsen af, at der er to slags iscreme. Vi har brugt en gammel strikkepind til formålet. Kør rundt i ottetaller til overfladen bliver fin og glat. Til sidst sætter du isen i fryseren i mindst fire timer.

Når du er klar til servering, så lad den stå ude i mindst 15 minutter, inden du anretter dine isskåle med smagen af karamel og glade hormoner.

Hvis du virkelig har en sød tand, kan du evt. lige pynte med lidt kokossirup, men isen er meget sød i forvejen, så det er nok mest for udseendets skyld. Lidt kakaonibs oven på er også skønt.

Nyd i fulde drag. Isen er så fuld af smag og næring, at du sikkert kun kan spise en portion. Det er det smukke ved at spise ren currame mad. Dit system registrerer rent faktisk, at der kommer næring ind, og masser af den. Så du bliver både mæt, får tilfredsstillet samtlige af dine søde tænder og dine hormoner vil takker dig når du spiser denne is. Hvis du sådan helt ustyrligt forsøger dig ud i to portioner, får du måske mavepine.

Hormonvenlig karamelis uden mælk og raffineret sukker

10-12 personer

MACACREME

 • 100 g paranødder
 • 100 g mandler
 • 100 g cahewnødder
 • 150 g dadler
 • 2 spsk macapulver
 • 2 tsk vaniljepulver
 • 1 dåse kokosmælk (gem 1/2 dl til lucumacremen)

LUCUMACREME

 • 100 g udblødte mandler
 • 100 g dadler
 • 2 spak. lucuma pulver
 • 1/2 dl kokosmælk
 • 1 scoop Clean Lean proteinpulver med vaniljesmag
 • 1 spsk kokossirup (til at ‘twirle’ med)
 • 2 tsk kakaonibs, evt. lidt mere til servering

God fornøjelse!

Ønsker du flere ideer til currame livsstilen? Få her en lækker opskrift på en lækker tærte uden korn og mælk.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Ingen kommentarer

 1. Anja den 8. august 2017 kl. 9:30 am

  Jeg kan ikke forstå, at I erstatter sukker med dadler. Dadler har et højre GI end sukker??

  • curra · me den 9. august 2017 kl. 7:02 am

   Hej Anja 🙂 Lige i denne passede det bedste med dadler. Dadler er fyldt med en masse mineraler og spor mineraler, som du bestemt ikke finder i sukker 🙂 Vi bruger oftes kokospalmesukker i vores opskrifter 🙂

 2. Christina den 17. august 2017 kl. 5:49 pm

  Skal der ikke Lucama pulver i lucamacremen?

  • curra · me den 20. august 2017 kl. 3:21 pm

   Hej Christina!
   Åh hvor godt du skrev det! Den var smuttet – tak 🙂

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ