Fra smertehelvede til glæde og overskud på blot én måned #2

I dag får du anden del af Randis ærlige beretning om at gå fra et liv fyldt med minimalt overskud, voldsom PMS og smerter flere steder i kroppen til et liv fyldt med mere overskud, glæde og selvkærlighed. Læs første del her.

Randi er 31 år, mor til to piger, har en hund og bor sammen med sin kæreste i et hus uden for Holbæk. Randi var den heldige vinder af en plads på vores hormonforløb Skab Naturlig (hormon)balance.

Hvordan har anden måned på hormonforløbet været?

Jeg føler mig overordnet set godt tilpas. Der er mere overskud, der dukker flere smil op og jeg griner mere – også om eftermiddagen, hvor jeg plejer at være helt færdig. På andet modul på hormonforløbet blev vi guidet igennem krop, sind, gode vaner og kosttilskud. I starten af denne måned købte jeg flere af de kosttilskud, som Chloe anbefaler og jeg kan mærke en positv effekt på både min krop og mit sind. Jeg har tabt cirka to kg. Det er ikke som sådan noget, jeg er gået efter, men jeg kan godt se på kroppen, at den er ved at ændre form. Især min mave ser mere trimmet ud. Hver gang vi er til live dage, får vi nye opgaver med hjem. En af de ting, der er blevet en god vane hos mig, er tørbørstning. Noget som jeg virkelig kan se gør noget for min hud. Og ikke nok med det, så var jeg da ikke i tvivl om, at jeg fik (og stadig får) udskilt en masse affaldsstoffer, når jeg snupper en omgang med børsten. Det var især ret tydeligt at se de første par gange, når jeg skulle tisse.

Derudover drikker jeg også et stort glas vand med citron eller æblecidereddike hver morgen og supplerer selvfølgelig med en masse kosttilskud og curra·me mad. Jeg fik dog en flødebolle en dag, som ikke var særlig curra·me-venlig, og hold da op hvor blev jeg skuffet. Den smagte slet ikke som jeg huskede den. Jeg blev slemt skuffet og tankerne kørte rundt. Jeg havde bare lyst til at smide den ud, da jeg mærkede, hvad den gjorde ved min krop. Men da jeg havde fået den, som en venlig gestus, så havde jeg svært ved at smide den ud. Så ned kom den og ”tak” (på sin egen måde) sagde kroppen med kommentaren: Hvornår lærer du det? I løbet af aftenen blev jeg nemlig så utilpas, at jeg måtte gå i seng.

Sidst, men ikke mindst, bliver jeg nødt til at nævne olie. Olie, olie og olie. Ja, det er der godt nok meget af, når man lever curra·me. Jeg indtager tre olie shots om dagen – ét før hvert måltid. Derudover hælder jeg også olie over maden. Men det er vigtigt at nævne, at det er de sunde olier som oliven-, hørfrø-, avokado-, raps- og ikke at forglemme kokosolie. Fedtforskrækket skal man ikke være for at leve curra·me livet, men jeg kan mærke og se, hvordan det har en postiv indvirkning på både min krop og mit sind! Min hud virker mindre tør og mit blodsukker virker mere stabilt. Og sjovt nok har jeg ikke taget på af al det olie – tværtimod.

Har du fået inkorporeret nogle selvkærlige rutiner i din hverdag?

Jeg er begyndt at lave yin yoga igen, en gang om ugen, sammen med en veninde. Noget som jeg kan mærke gør mig helt vildt godt. Jeg må nok erkende, at min krop er stresset og det har jeg været alt for længe. Vi snakker flere år. Der har været mange hårde perioder og store kriser de seneste år, hvor jeg er blevet tvunget til at stå ansigt til ansigt med mit livs mareridt! Noget vi, i min familie, ikke selv har været herre over, men som et andet menneske har påduttet os. Det har krævet blod, sved og tårer, men jeg kan mærke, at denne rejse med curra·me er med til, at jeg stille og roligt healer op og kan opbygge tillid til andre mennesker igen.

Jeg havde for nyligt en sjov oplevelse. Jeg var ved at lave aftensmad en dag inden jeg skulle til yoga og var så presset, at jeg ikke orkede at tage afsted. Jeg stod med mobilen i hånden, klar til at aflyse, men jeg fik heldigvis stoppet mine negative tanker i tide. Jeg kom afsted og havde den skønneste time.

For lige præcis dén dag var nok der, jeg havde aller mest brug for det. Kender du til det med at glemme at lytte til dine behov? Jeg gør! Og hvis ikke jeg var taget afsted den dag, så havde jeg igen overset min krops behov. For yoga giver mig mulighed for at finde ro, tanke op, forsvinde væk, komme ned i min krop og mærke mig selv. Jeg kom hjem med en skøn ro, en ro, jeg ikke selv ville have kommet frem til, og natten ville have været ødelagt med dumme tanker og mangel på god søvn, hvis ikke jeg havde taget afsted.

Hvordan har måneden generelt været?

Anden måned har langt fra kun været en dans på roser. Jeg vågnede op én af dagene og følte, at jeg var slået helt tilbage til før dette forløb startede. Jeg var træt, sov dårligt og havde mange spændinger i mine skuldre og min nakke. Det stod på i flere dage og påvirkede mig meget. Tankerne kørte rundt: Kan det overhovedet betale sig at følge dette forløb, når alle mine gamle symptomer stormer frem igen? Derudover oplevede jeg store humørsvingninger op til og under min menstruation. Og selvom min menstruation var uden smerter og brystspændinger, oplevede jeg en borende fornemmelse i maven og lidt kraftigere blødning end første måned.

Jeg har tænkt meget over, hvad det mon skyldes. Og jeg tror, at jeg har fundet frem til, hvad det kommer af. Jeg har jo sat gang i en kæmpe proces – ikke kun kropsligt, men også i mit sind. Jeg skal finde mig selv i alt det her og min krop skal finde ro i alt det nye. Så min krop har sikkert prøvet at udrense. Noget som Chloe har prøvet at forberede os på. Så med støtte fra alle de skønne kvinder fra forløbet via vores fælles Facebook gruppe og Chloe på mail, kom jeg ud på den anden side.

Hvad så nu?

Her i slutningen af anden måned er jeg tilbage til at have det bedre. Humøret er stadig en smule ustabilt, men overskud er der kommet mere af og jeg hygger mig med at stå i køkkenet og bage brød, lave mad og andet lækket. Noget som jeg før dette forløb stort set ikke kunne overskue. Jeg griner også langt mere sammen med mine børn end tidligere.

Lige nu glæder jeg mig bare helt vildt til næste live dag med masser af nyttig viden og lækker mad, ikke at forglemme. Det er blevet et skønt frirum for mig. Vi kommer omkring så nyttige og ærlige ting, som jeg kan mærke virkelig er godt for mig.

Randi Larsen, mor til to, SSA og indkøber.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ