Sig farvel til diabetes-2 på tre måneder

Det vurderes, at omkring 750.000 danskere har forstadiet til diabetes og i gennemsnit får 79 danskere konstateret diabetes hver eneste dag.2

Diabetes (sukkersyge) er en sygdom, hvor bugspytkirtlen af forskellige årsager producerer for lidt eller slet intet insulin. Det kan skyldes, at kroppen har udviklet en nedsat følsomhed overfor insulin.

Insulin skal bruges til at transportere sukker fra blodet og ud i kroppens væv til f.eks. muskler. Hvis du har diabetes, ophobes sukkeret i blodet, så blodsukkeret stiger, og der kommer for lidt sukker ud til kroppens væv.

For højt blodsukker over længere tid kan være årsag til en række følgesygdomme. Hvis du ikke tager hensyn, har du øget risiko for alvorlige følgesygdomme, f.eks. blodpropper, nedsat syn og dårligt blodomløb. Dårligt blodomløb kan i svære tilfælde gøre, at det kan blive nødvendigt med amputation af f.eks. fod eller ben.

Symptomer på ustabilt blodsukker

 • Træt (træt ind til knoglerne) og orker intet
 • Let til gråd
 • Manglede overskud
 • Rastløs
 • Impulsiv
 • Kan ikke styre egne følelser
 • Træt lige efter et måltid
 • Konfus
 • Føler sig isoleret
 • Uventede vredesudbrud
 • Koncentrationsbesvær
 • Følelsesmæssigt overvældet
 • Ustyrlig sukker-, kage-, kaffetrang

En case story

Vi har haft en klient i behandling, som lige pludselig havde udviklet diabetes-2, og hvis han ikke passede på, ville han udvikle diabetes-1, da det lå i familien.

Klienten var klog nok til at tage denne melding seriøst

Det hele startede med, at han begyndte at få en voldsom trang til væske og oplevede hyppig vandladning. Andre tegn klienten også havde, var kløe, infektioner i hud og slimhinder, kvalme, træthed, syns- og føleforstyrrelser samt hovedpine.

Han målte sit blodsukker, som viste 23 mmol/l. Et blodsukker skal som regel ligge mellem 4 og 8 mmol/l. Han tog straks til læge, fik taget blodprøve og fik konstateret, at han havde diabetes-2.

Et par dage efter skulle han til læge for at få en udredning og fik her at vide, at hans langtidsblodsukker lå på 98 mmol/mol, hvor den normale ligger under 44 mmol/mol*.

Han blev efterfølgende henvist til en diætist, der henviste til fuldkorn, light produkter, fedtfattigt mad mv.

Han kontaktede heldigvis os og kom i behandling

Vi lagde kosten om og havde stort fokus på at sikre at han havde et stabilt blodsukker. Download vores currame-kogebog gratis her.

Alt frugt, korn, mælk, svin, kartofler, sukker, alkohol røg ud og blev udskiftet med masser af grøntsager, gode proteiner og fedt.

Størstedelen af kosten bestod af grønt, men han spiste protein til tre af måltiderne og fik masser af omega 3 fra Nordic Naturals.

Klienten fik besked på at spise seks gange om dagen. Han skulle stoppe med at spise, når han ikke længere følte sulte – og ikke først, når han var mæt.

Kosttilskud blev hans redning

Derudover tog han organix testen for at finde ud af, hvilke mangler han præcis havde i sin krop. Som forventet med diabetesklienter slog han ud på kulhydratomsætningen, men derudover også på energiproduktionen. Han havde også markører omkring tarm og lever. De er alle meget vigtige spillere i håndteringen af glukose i kroppen.

Vi stillede skarpt ind og han fik en kosttilskuds- og behandlingsplan, som han skulle følge.

Han skulle bl.a. tage:

Derudover investerede han også i en 3 måneders ampulkur, hvor vi satte ind omkring hans udrensningsorganer såsom lever og nyrer, tarmsystemet, energiproduktionen og insulinhåndteringen i hans krop.

Hold styr på dit blodsukker

Han fik besked på at teste sit blodsukker jævnligt med en simpel hjemmemaskine. Det var vigtigt, at han skolede sig selv og begyndte at lære sin krop og dens reaktioner at kende. Han blev nødt til at finde ud af, hvordan hans krop reagerede på de forskellige fødevarer for at kunne tage 100% ansvar. Det glykæmiske index fik en fast plads på hans smartphone og herved var en livsstilsændring startet.

Hvad er normalværdierne?

Blodsukkeret ligger normalt lavest om morgenen og højest kort tid efter et måltid. Det vil stige igennem en dag og ligger ofte højest sidst på aftenen. Et fastende blodsukker ligger som regel mellem 4 og 6 mmol/l. Efter et måltid kan blodsukkeret stige og for en kort periode nå et maksimum på cirka 8 mmol/l.

HbA1c er en blodprøve, som viser ens langtidsblodsukker – hvilket niveau dit blodsukker i gennemsnit har ligget på over de sidste 6-8 uger. HbA1c skal normalt ligge under 44 mmol/mol*.

Tre måneder efter

Tre måneder efter var det igen tid til tjek hos lægen igen, som kunne foretage HbA1c blodprøven.

Ret hurtigt i forløbet begyndte klientens blodsukker at ligge helt normalt – ja, faktisk gik der kun få dage. Han begyndte at kunne holde på vandet igen, få mere livsgejst og glæde og trives i sin nye livsstil. For hvad ville alternativet ikke have været?

Blodprøven efter de tre måneder vidste et meget overraskende og fint tal: 46 mmol/mol – han havde altså reguleret sit langtidsblodsukker fra 98 mmol/mol til 46 mmol/mol på blot tre måneder. Lægen var meget overrasket og meget interesseret i at høre, hvad han havde gjort, for han havde aldrig i sin lange karriere set sådan et resultat.

 • Har du diabetes?
 • Ligger der diabetes i din familie?
 • Er det tid til at gøre en forskel for dit helbred?

Så tjek vores 1:1 forløb: Fra syg til rask ud her. Vi vil elske at hjælpe dig videre!

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ