Er du færdig med sugar cravings? What to do!

Ofte skabes sugar cravings når vi føler os stresset, lever ude af vores unikke zone, lever med afstand til selvet og vores egen kerne. Ofte er det en ond cirkel af mange omstændigheder, som ender ud i sugar cravings. En form for overlevelse.

Tjek mit kommende hormonforløb ud her!

Blodsukker

Sugar cravings og overspisning opstår, helt kropsligt, når blodsukkeret er ustabilt.

Når du starter din morgen med sukkerholdigt mad (eller intet mad), så tricker du dit blodsukker enormt. Du faster ofte 10 timer (for nogle mere) og vågner efter en fastning, hvor hele dit system har fået den hvile, din krop har haft behov for til at genstarte alt i din krop og derfor trænger den til brandstof (lige som din bil!). Den har brug for brandstof, som kroppen kender til, brandstof med næring den kan brug for at opretholde alle de mekanismer, der sker under din hud, som du slet ikke tænker over. For at kroppen kan gøre det 100 % optimalt, så kræver det energi, fedt, proteiner (aminosyrer) og vitaminer/mineraler. Så f.eks. grøntsager med æg, en lækker omelet med grøntsager, en salat med kylling og din ynglings olie. (se vores e-bog for flere ideer

Når morgenmaden står på havregrød med mælk og sukker eller yogurt med frugt, så giver du din krop alt det, den ikke vil have! I min verden er det mere dine vaner, opdragelsen mv. der fortæller dig, at det er det du har lyst til. For hvis du virkelig mærker efter, så bliver du træt efter dette indtag. Om ikke andet, prøv at undgå det i 14 dage og så mærk efter. Havregryn er fyldt med kæmpe mængder af energi, som giver din krop et (sukker)chok. Mælk er fyldt med betændelsesmatriale, som sætter dit (immunforsvar) beredskab i gang. Når du kigger på denne form for mad, er der intet fedt tilstede. Din krop har brug for gode olier for at berolige dit nervesystemet og for at dine celler kan kommunikere med hinanden.

Så ved dette valg hver morgen, sikrer du, at du ved en 14-15 tiden er så sulten, at det eneste du har lyst til, er en snickersbar, simpelthen fordi at dit system er på overarbejde. Du er stresset, enten reelt eller inden i som en sitren, du er møg træt, har intet overskud og skal bare have et fix, plus at du evt. er lidt trist og for ikke at sætte dig til at tude, har du behov for at dulme.

Ofte ender dette med, at man kommer hjem fra arbejde, er skide sur, snerre af børn og mand og der falder først ro på flokken, når man har handlet, lavet lektier og spist aftensmad. Derefter er alle så forslået, at i går hver for sig og egentlig ikke ved, hvor i skal starte eller slutte..

Læs også: Lider du af binyretræthed?

For at føle dig mæt!

Det kræver fedt for at føle dig mæt!

Jeg tænker, at du kender til at spise en salat med kylling. Når du er færdig er du stadig sulten, måske på en anden måde end før, men noget mangler og du får lyst til noget, der mætter her og nu, f.eks. en chokoladebar. Reelt set er det fordi, at dit center i maven, som signalere til hjernen at nu er maven fuld, har fået, hvad den ønskede – men mæthedsfornemmelse ikke er blevet aktiveret. Det kræver nemlig fedt for at aktivere dette signalstof og derfor kan du blive ved med at spise og spise..

Mentalt

Sugar cravings opstår ofte i livet pga. mangler i kroppen og når vi overhører den indre GPS.

Sugar craving er en form for overlevelse (det tror i hvert fald det lille selv, at det er!). Jeg tænker mere, at der sker en form for flugt. At man på en måde flygter fra sig selv, sin kerne, ønsker og behov i livet. Måske pga. vaner, opdragelse eller mangler. Mange kan have en følelse af, at de ikke er mere værd/gode nok og derfor tyer til overspisning og dulmeri, for ikke at høre hjertets hvisken og for at blive i ‘lorten’.

Når jeg taler vaner, så taler jeg om det, at man følger strømmen og glemmer at stoppe op og virkelig mærke efter, er dette virkelig mig? Er dette mit behov eller andres? Er dette min smag og i pagt med den jeg i virkeligheden er? Hvis du har svært ved at besvare dette til dagligt, er det fordi, du er kommet så langt væk fra dig selv og din kerne. Jeg lover, du kan komme tilbage (også hurtigt) det kræver bare lidt øvelse, opmærksomhed og tid. Alt sammen noget vi skal arbejde på, på mit kommende forløb der starter d. 25. September! Det er noget af det, jeg elsker allermest ved mit arbejde som behandler, denne dynamik som vi alle kender til, det at vælge os til og sortere det andet fra. Tjek holdet ud her!

Et skridt dybere

Hvis du spiser masser af kød, grøntsager og fedt dagligt samt drikker over 3 liter vand og stadig har sugar cravings og en krop (nervesystem) der sitrer, handler det om et aminosyre mangle.

Aminosyrer er kort sagt vores byggestene i kroppen. Hvis jeg ser på dig gennem et mikroskop, så ville jeg kun se celler. Du er nemlig millioner af celler, som dagligt bliver fornyet og efter et år er du et nyt menneske (cellerne er udskiftet). Du ser det, når du har været på ferie, din gyldenbrune farve forsvinder efter ca. 28 dage, da din hud fornyer sig.

Så når vi skal lave alle de her celler (muskler, led, nerveceller, negle osv.), så kræver det byggematriale i form af energi, fedt, aminosyrer og vitaminer (kort sagt). Det er forskelligt, hvilke aminosyrer vi bruger i kroppen, det kommer an på, hvad vi ønsker at lave.

Så det bedste er altid at tage aminosyre testen, da den tjekker alle niveauer i din krop og fortæller præcis, hvordan det ser ud og hvad du kan gøre. Du finder den her.

Mine gode råd!

  1. Jeg vil klart råde dig til at melde dig til mit 6 måneders live-forløb, som starter d. 28. Oktober! Simpelthen fordi, at hvis du ønsker at rejse dig fra dette, kræver det, at du sætter ind på flere forskellige områder i dit liv og at du både arbejder med din krop, byggemateriale, vaner, tanker, livsstil mv. Det er alt sammen noget jeg har samlet til dig på forløbet og noget vi sammen gennemgår. Det er en rejse, som du får støtte og vejledning til fra mig og ikke mindst fra de andre deltagere på holdet. Tjek forløbet ud her!
  2. Prøv at justere din kost og sørg for nok væske og olie (fra planter og fisk, køb din omega-3 her. Vores e-bog er fantastisk og du kan finde meget inspiration der, find den her.
  3. Sørg for at planlægge din dag, så du spiser 5 gange dagligt, så du hele tiden passer på din krop og dit blodsukker (og derved nervesystem og din selvfølelse)
  4. Aminosyrer testen er perfekt!
  5. Hvis du ikke har råd til testen, så er glutamine, 5 htp og alpha lipion acid perfekt! Glutamine er en perfekt hjælp til at komme ned i kroppen og mærke efter, den hjælper tarmene, udrenser og skaber ro. 5 htp er perfekt redskab imod de negative tanker! Alpha Lipion Acid er super til stabalisering af blodsukkeret, den hjælper direkte mod sugar craving og derved beroligere dit nervestem/blodsukker. Den har en fantastisk evne til at hjælpe dig med at mærke mæthed/sultfølelse.

Gør op med sukkercravings, træthed og mindre værd!

Kom med på mit kommende hormonforløb her.

image2

IMG_1995

IMG_1648

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ