En kort fortælling

Jeg sidder her ned i det spanske, faktisk her hvor jeg har boede i største delen af mit liv.

I 1995 fik jeg en lille søn, Benjamin, den gang arbejdet jeg som Falk som vagt, jeg var uddannet som ventilationsmontør i mine unge år og havde brugt de fleste af mine år på en strand i Spanien som bartender og tennistræner.

Jeg er opvokset i en lille by i Skurup i Sverige (derfor min accent), hvor jeg i mine tidligere år var professionel tennis spiller, jeg fik en skade og så var det slut. Jeg er ikke opvokset med denne holistiske tankegang. Jeg kommer fra en familie, hvor alle har diabetes 1 og lever af sovs og kartofler, men støtte og kærlighed har jeg altid fået hjemmefra.

Da Benjamin var 0-1 år led han af kolik, altså non-stop kolik. Hans mor og jeg boede dengang i Grækenland og det var bestemt ikke sjovt. Vi søgte og søgte og endelig stødte vi på en vitamin og urte blanding som han fik og dagen efter var hans kolik væk.

I 2000 kom min datter, Amalie, til verden. Da Benjamin var 7-8 år, udviklede han diabetes II og dette fik mig til at søge efter andre veje. Jeg opsøgte al den hjælp jeg kunne, læste bøger og lignende for at få ham rask.

Jeg stødte på Walter Willett fra USA og vi startede med at indføre denne kostform og diabetesen forsvandt.

Jeg tog uddannelse som massør hos Axelson og startede på Heilpraktikker uddannelsen der den gang var ejet af Kenn Øhlenschlæger. På uddannelsen tilbragte vi meget tid i Baden Baden i Tyskland og det at få de tyske heilpraktikker metoder ind under huden, har været grundlæggende for mit virke lige siden.

Jeg startede hurtigt med at behandle og åbnede min første klinik i Frederiksværk, og efterfølgende på Ryesgade på Østerbro i København og derefter en stor klinik i Bredgade.

Man kan vel sige, at jeg startede fænomenet Detox her i Danmark. Vi havde dengang patent på Detox og Detox Dit Liv, men mistede desværre patentet til et medicinfirma for få år tilbage.

Da Detox kom frem, var det så nyt, at folk troede, at det var en afvænningsklinik vi havde, så ofte stod der narkomaner foran vores dør på Ryesgade.

Det var en sjov tid, der var fart på, da vi var de første, der tilbød noget indenfor denne genre.

Jeg husker en dag på Bording Friskole, som ligger ved søerne i København. Mine børn var startet i skole der og de spiste selvfølgelig ikke som andre børn. Der blev hurtig arrangeret et møde med lærer og rektor fordi de mente at jeg, pinte mine børn. Jeg måtte forklare dem, hvad mælk, brød og sukker gjorde ved kroppen, og derefter,  kom en sygeplejerske. De mente det virkelig alvorligt! Jeg måtte nu tage fagbøger i brug og virkelig forklare dem, at mine børn bliver syge af den slags og tilsidst forstod de. Du skal forstå, vi var de første og i andres øjne var det virkelig forrykt ikke at give sit barn mælk og slik.

Vi var tit i medierne og jo mere populære vi blev, jo flere hug fik vi. Reelt set var vi en trussel til f.eks. Arla, Danisko mv.

Engang sad jeg i God Aften Danmark og talte med Hans Pilgaard, der den gang var vært på programmet. Vi havde aftalt inden, at der var forskellige ting, han ikke skulle grave i, da jeg ville have svært ved at tie stille.
Det første han spurgte mig om, var “hvad mener du egentlig om sukker” og mit svar var: “det er nervegift + en lang forklaring”. Da jeg kom hjem havde jeg modtaget et opkald fra min advokat om, at Danisko ville ligge sag an mod mig.

Vi, sammen med Nordic Clinic og andre læger og klinikker, blev en dag ringet op af Danmarks Radio for at lave et tv program om alternativ behandling mhp. at gøre folk raske.
Dengang arbejdede vi sammen med et norsk laboratorium, som tilbød tester. Tester der fortalte, hvilke mangler du har, meget lig de tester vi tilbyder idag igennem Nordic Lab.
Vi var alle villige og meget glade for konceptet, vi blev præcenteret for. Vi vidste dog ikke, at vi ville ende i Basta på DR1.

Reelt set forstår jeg godt, hvorfor de lavede dette program, alt dette alternative noget var blevet for populært og det skulle der gøres noget ved.

Jeg mener faktisk ikke, at jeg er alternativ, på ingen måde. Jeg arbejder udfra laboratorietests, som læger udvikler og jeg er meget optaget af facts og logik.

I progammet blev det hele desværre vendt op og ned. De redigerede i vores, Nordic Clinic og en læges, udtalelser og prøve svar og vi endte med at blive udstillet som om, at det vi lavede var fup og fiduser. De havde fået en anden behandler med i programmet, som lavede sine prøver ulovligt i baglokalet og det at vi blev sat på samme plan som ham, skuffede mig utrolig meget og gav et ordenligt hak i hatten.

Mine børn oplevede i skolen, at deres klassekamerater sagde til dem, at deres forældre solgte stoffer. Og til et forældre møde, hvor jeg tog dette op, fandt jeg ud af, at forældrene mente at aminosyrer var stofferne, vi solgte.

Vi havde virkelig åbnet en ny verden og vi havde stået for skud. Heldigvis stoppede denne verden ikke, og nu findes der Paleo, Raw og Stenaldermad på hvert gadehjørne i København. Man ved nu, at man skal have proteiner (aminosyrer) efter træning (dog sælger man ikke det der gavner, men det er en start) og flere og flere søger alternativer og slår sig ikke tilfreds med et “det ved jeg ikke” eller “det må du lærer at leve med” og ved, at kemisk medicin måske ikke altid er løsningen

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Ingen kommentarer

 1. Mette den 7. august 2014 kl. 12:45 pm

  Fantastisk blog indlæg fra dig! Ærligt og fra begyndelsen… Flot!
  Holder meget af dig og din smukke kæreste!

 2. Kirsten Maria Klibo den 31. oktober 2014 kl. 9:53 pm

  Godt at læse historien om din rejse gennem det ” alternative ” og god vind fremover 🙂

  • curra · me den 1. november 2014 kl. 12:34 pm

   Tak:)

Efterlad en kommentar

Skrevet i , ,

FIND OS PÅ