Derfor anbefaler vi ikke korn

Nybagte hvedeboller, havregryn med mælk, lune ris til boller i karry og pasta al dente til kødsovsen. Listen kunne fortsætte. Vi danskere er og har længe været rigtig glade for kornprodukter og mange kan slet ikke forestille sig en hverdag uden. Men ved du, hvor skadeligt korn egentlig kan være for din krop?

Der er to hovedårsager til, at du bør fjerne korn fra din kost. Og når vi snakker om korn gælder det alle former for brød, havre, rug, hvede, byg, amarant, spelt, hirse, boghvede, ris og pasta.

1. Frigivelse af insulin

Korn er en meget kompakt kulhydratkilde modsat grøntsager. Til sammenligning betyder det, at én skive rugbrød indeholder lige så mange kulhydrater som et kilo broccoli og samtidig indeholder korn på ingen måde lige så mange vitaminer og næringsstoffer som grønt.

Det vil altså sige, at hvis du spiser for mange kulhydrater på én gang, frigiver du enorme mængder af insulin. Selvom du ikke nødvendigvis har problemer med blodsukkeret, vil dit kulhydratindtag stadig have indvirkning på din krop og kan blandt andet ses ved cellulite, oppustet mave, at du binder væske, har ildelugtende sved og afføring. Hos andre mennesker kan kornprodukter påvirke nervesystemet. Du vil opleve det som en indre sitren og forvirring. Du vil have svært ved at samle dine tanker og kun fokusere på én ting af gangen. Du vil sove dårligt om natten.

2. Aggressive lektiner

Lektiner er en gruppe af proteiner, der findes i planter, bønner og korn og har til opgave at binde kulhydrater og sammenhæfte dyreceller. De mest aggressive lektiner finder du i korn. Lektiner irriterer din tarmslimhinde og klistrer sig fast på indersiden af din tarm.

Vi giver et eksempel: Hvis du koger en portion pasta til den er en smule udkogt og stikker hånden ned i pastaen, vil du mærke, at der lægger sig en klistret hinde omkring din hånd, som du har svært ved at vaske af. Det samme sker i din tarm, når du spiser pasta.

Det vil sige, at lektinerne simpelthen klistrer sig fast på indersiden af din tarmvæg og til dine receptorer, som dermed sløver dine signaler. Du vil opleve det som en træthed, sløvhed eller følelsen af at være dvask. Noget du sikkert kan genkende efter et stort søndagsmorgenbord.

Leaky gut eller utæt tarm

Når tarmvæggens celler bliver ødelagt, dannes der små huller i vævet. Det kaldes for leaky gut eller utæt tarm. En utæt tarm giver ufordøjede fødevarer, bakterier og metabolisk affald mulighed for at bevæge sig ud i blodbanen gennem tarmens huller. Her vil der ske en alarmering til immunforsvaret, der ikke kan kende forskel på, om det er et farligt stof eller blot en ufordøjet banan, og herefter begynder immunforsvaret at bekæmpe stofferne og beskytte sine celler. Det medfører en fødevareintolerance for de fødevarer, der slipper igennem den utætte tarm og ud i blodbanen, hvorefter der kan udvikles inflammation eller nedbrydning flere steder i kroppen. Rent fysisk kan det forårsage fordøjelsesproblemer som oppustet mave, mavekramper, træthed, hududslæt, ledsmerter, allergi eller psykiske symptomer blandt andet.

Hvad kan du selv gøre?

Du kan starte allerede i dag. Der findes masser af alternativer til kornprodukter. Du kan blandt andet udskifte hvedebollerne med boller lavet på mandelmel. Du kan udskifte dit rugbrød til et lavet på kerner og saftige, revne gulerødder. Pastaen kan du lave af squash. Download vores gratis e-bog, hvor du finder masser af sunde opskrifter uden korn.

Derudover anbefaler vi også minimum 12 ugers udrensning om året, hvor du giver din krop næring fra sunde råvarer, støtter den med vitaminer og kærlighed, så den har mulighed for at slippe ophobninger af affaldsstoffer, toxiner og skavanker.

Det kan være en uoverskuelig proces at starte op på alene, så derfor har vi skabt onlineforløbet Simple Detox, hvor vi tager dig med på en tremåneders rejse gennem dit indre system, krop og sind. Du vil få kyndig vejledning og effektiv indsats fra start til slut og vi sørger for at skræddersy forløbet, så det passer til netop dig og dine mål.

Døjer du med mere specifikke sygdomme, så book en 1:1 samtale lige her.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ